Α. Αληφραγκής: «Η επιλογή μου στην Εθνική μου χάρισε μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη»

01/11/2023 - 13:53 Τελευταία τροποποίηση στις 01/11/2023 - 22:23

Ο προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου Tae Kwon Do Μυτιλήνης Ανδρέας Αληφραγκής, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Μαρμαλέκα στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm «Μπάλα στον Αέρα», με αφορμή την επιλογή του για προπονητής της Εθνικής παίδων-κορασίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βελιγράδι.

Ο κ. Αληφραγκής ανέφερε αρχικά ότι συνεκτιμώνται πολλοί παράγοντες για την επιλογή προπονητών στην εθνική, από την συνολική παρουσία τους σε προηγούμενους αγώνες. Κάπως έτσι ξεκίνησε και το δικό του ταξίδι στην εθνική, κάτι το οποίο του χάρισε μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη για τη συνέχεια, μετά και την κατάκτηση της πρώτης θέσης από τη χώρα μας στην γενική κατάταξη. Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι οι επιλογές των αθλητών για τη στελέχωση των εθνικών ομάδων γίνεται από την συνολική βαθμολογία.

Σχετικά με τον Αθλητικό Σύλλογο ο οποίος ιδρύθηκε το 2007, τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια και έχουν αναδείξει το άθλημα πέρα από τα «σύνορα» της Λέσβου. Πρώτο μέλημα του συλλόγου είναι η διάδοση του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο ο πρωταθλητισμός. Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι το μέσα από το Tae Kwon Do τα παιδιά θέτουν στόχους και όσα το επιλέγουν μαθαίνουν την πειθαρχία κυρίως στον ίδιο τους τον εαυτό. Μέσα από την προπόνηση ακόμη κοινωνικοποιούνται και με θέληση, προσπάθεια και πείσμα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Οι δύο τελευταίοι μήνες του έτους πρόσθεσε, είναι οι πιο γεμάτοι της αγωνιστικής σεζόν με τον σύλλογο να λαμβάνει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων, στο πανελλήνιο κύπελλο και ταυτόχρονα για τους μικρούς αθλητές οι εξετάσεις για την ζώνη. Κλείνοντας, είπε ότι αθλητισμό μπορεί να κάνει ο καθένας είτε σε υψηλό είτε σε χαμηλό επίπεδο, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να έχει στόχο τον πρωταθλητισμό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey