Θ. Τσίγκας: «Μελλοντικά περισσότερες επιμορφωτικές συναντήσεις στη Λέσβο»

24/11/2023 - 19:44 Τελευταία τροποποίηση στις 24/11/2023 - 20:38

Το διήμερο 17-18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη η λειτουργία της σχολής UEFA D που εντάσσεται στο εγκεκριμένο από την UEFA αναπτυξιακό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Play Enjoy Learn» και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Στην εκπομπή "Μπάλα στον Αέρα" φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Λέσβου κ. Θανάσης Τσίγκας, με αφορμή την σχολή UEFA D στη Λέσβο. Ο κ. Τσίγκας σημείωσε ότι το δίπλωμα UEFA D, δεν αποτελεί δίπλωμα προπονητικής και αφορά κυρίως την διοικητική και οικονομική οργάνωση των ακαδημιών αλλά και την σωστή διοργάνωση ενός τουρνουά. Στη σχολή υπήρχε θεωρητικό και πρακτικό μέρος εντός γηπέδου και παρότι απευθυνόταν εκτός από τους προπονητές και στους υπεύθυνους των ακαδημιών και στους γονείς, δεν υπήρξε η αναμενόμενη συμμετοχή, εκφράζοντας μάλιστα το παράπονο του γι' αυτό. Πρόσθεσε δε, ότι μεγάλη συμμετοχή δεν υπήρξε και στην πρώτη φάση της σχολής UEFA C που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο νησί της Χίο. Από τη Λέσβο υπήρξαν έντεκα συμμετοχές.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι στα μελλοντικά τους πλάνα είναι η διεξαγωγή περισσότερων επιμορφωτικών συναντήσεων στη Λέσβο. Μάλιστα, σε συνεργασία με την ΕΠΣ Λέσβου, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την διεξαγωγή ενός τουρνουά γυναικών στη Λέσβο. Παράλληλα θα γίνει και μια ενημερωτική ημερίδα για το ποδόσφαιρο γυναικών από ψυχολόγους, διατροφολόγους και προπονητές. 

Ακολούθως έγινε λόγος για τον σύνδεσμο προπονητών της Λέσβου και την επικείμενη συνάντηση με την ΕΠΣ Λέσβου την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου με σκοπό να ζητηθεί από την ΕΠΟ άδεια εισόδου στο γήπεδο για τους νέους προπονητές με UEFA C.

Κλείνοντας ο κ. Τσίγκας υπογράμμισε ξανά, ότι η ΕΠΣ Λέσβου συνεχίζει να μην «αναγνωρίζει» τον σύνδεσμο προπονητών, κάτι που απέδειξε ξανά με τις τελευταίες ενέργειες της σχετικά με την επιτροπή προπονητών και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιος δίαυλος επικοινωνίας και γεφύρωση των σχέσεων τους.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey