«Έχει μέλλον το ποδόσφαιρο γυναικών»

29/11/2023 - 11:24 Τελευταία τροποποίηση στις 30/11/2023 - 10:16

Η σχέση μεταξύ τους κάποτε ήταν αυτή του καθηγητή με μαθητή. Μετά από χρόνια ως συνεργάτες πλέον στη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα «Σαπφώ», ο προπονητής Σπύρος Πιπεράς και ο έμπειρος γυμναστής Βάϊος Ρίππης, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου μίλησαν στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, για τη συμμετοχή της ομάδας για άλλη μια χρονιά χρονιά στη Β Εθνική γυναικών και την επιλογή τους να στραφούν φέτος στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Όπως σημείωσαν αρχικά, το ποδόσφαιρο ταιριάζει απόλυτα και στο γυναικείο σώμα και είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι είναι αποκλειστικά ανδρικό άθλημα. Στις γυναίκες υπάρχει αυξημένη αντίληψη και αφομοιώνουν γρήγορα τις οδηγίες από το τεχνικό τιμ. Παράλληλα, στις προπονήσεις όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά είναι «στρατιώτες» με απόλυτη συγκέντρωση, ωστόσο υστερούν στην τεχνική σε σύγκριση με τους άνδρες, κάτι το οποίο βέβαια διορθώνεται μέσα από τις προπονήσεις. Η διαφορά έγκειται στο αρνητικό συναίσθημα που προκαλείται σε περίπτωση κάποιου λάθους ή κάποιας αρνητικής εξέλιξης στον αγώνα.

Ακολούθως υπογράμμισαν ότι σε όλες τις ομάδες ανδρικές, γυναικείες και ακαδημίες, απαραίτητα πρέπει να υπάρχει συνεργασία προπονητή και γυμναστή, προτρέποντας όλες τις ομάδες του νησιού να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσον αφορά την ομάδα, τόνισαν ότι υπάρχει εξαιρετικό κλίμα, οι παίκτριες είναι αξιόλογες και οι δύο στυλοβάτες της ομάδας, Ιγνάτης Ψωμάς και Άρης Λαζαρής επενδύουν συνεχώς, με τον σύλλογο της Λέσβου πλέον να λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα όπως οι επαγγελματικές ομάδες των εθνικών κατηγοριών.

Εν συνεχεία έγινε λόγος για το πρωτάθλημα, με τους Ρίππη και Πιπερά να αναφέρουν ότι είναι ευχαριστημένοι με την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας σε έναν δύσκολο όμιλο. Η Σαπφώ κοιτάζει τον κάθε αγώνα ξεχωριστά με σκοπό να παίρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στο τέλος να επιτευχθεί ο στόχος που έχουν θέσει.

Επιπλέον, έγινε αναφορά για τη διοργάνωση του νέου πρωταθλήματος από την ΕΠΟ για τις μικτές ομάδα γυναικών, κάτι το οποίο όπως σημείωσαν θα λειτουργήσει θετικά για όλες τις ομάδες.

Κλείνοντας τοποθετήθηκαν και για τη δημιουργία της Σαπφούς Β, η οποία στελεχώνεται με αθλήτριες έως 17 ετών και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής Γυναικών.

 

  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey