Β. Χατζηελευθερίου: «Να γίνει το νησί μας προορισμός εναλλακτικού τουρισμού»

11/01/2024 - 18:31 Τελευταία τροποποίηση στις 11/01/2024 - 18:59

Στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm μίλησε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του σωματείου «Εν Γνωσει-Δράσης» Βύρων Χατζηελευθερίου.

Αρχικά, ο κ. Χατζηελευθερίου αναφέρθηκε στον σκοπό της ίδρυσης του σωματείου το 2018, το οποίο πέρα από αγώνες τρεξίματος κυρίως στο βουνό, έχει συνδράμει και στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων. Η δημιουργία του σωματείου ουσιαστικά αποσκοπούσε στην κάλυψη ενός κενού που υπήρχε στο κομμάτι του αθλητισμού και στην πορεία προστέθηκαν επιπλέον δράσεις, όπως ο Ημιμαραθώνιος Αγάπης που θα διοργανωθεί για τρίτη χρονιά φέτος.

Η Λέσβος πρόσθεσε, μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους αγώνες και να προσελκύσει αθλητές και αθλήτριες απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας αλλά και από την Τουρκία, όπου σε πολλές πόλεις της υπάρχουν σύλλογοι με χιλιάδες μέλη. Μπορούν να λάβουν μέρος σε τοπικούς αγώνες, κάτι το οποίο σίγουρα θα έχει οφέλη σε πολλούς τομείς για την τοπική κοινωνία και μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να ενταχθεί το νησί μας στον χάρτη του «εναλλακτικού» τουρισμού.

Και οι ντόπιοι αθλητές όμως λαμβάνουν μέρος σε πολλούς αγώνες ανά την Ελλάδα και όπως τόνισε είναι πολύ σημαντική η συμβολή της πολιτείας ιδιαίτερα στο οικονομικό σκέλος, με την κάλυψη κάποιων εξόδων. Η νέα δημοτική αρχή ευελπιστεί όπως σημείωσε, να συνδράμει στην διοργάνωση αγώνων που θα προσελκύσου μεγάλο αριθμό αθλητών.

Ακολούθως έγινε λόγος για τον Ημιμαραθώνιο Αγάπης που θα διεξαχθεί 10-11 Φεβρουαρίου και είναι μια διαδρομή που αναδεικνύει την πόλη μας. Πρόκειται για έναν αγώνα χωρίς ανταγωνιστικό χαρακτήρα, διαφορετικών αποστάσεων και για όλες τις ηλικίες.

Κλείνοντας μίλησε για την επιρροή που έχει ο αθλητισμός στην καθημερινότητα του. Ο Βύρων Χατζηελευθερίου ξεκίνησε από μικρή ηλικία ως τριαθλητής με συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και ακολούθησαν πολλά αθλήματα έως τώρα, ενώ ήταν και εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, μεταφέροντας μοναδικές εμπειρίες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey