Β. Σπανός: «Η Κ19 του Αιολικού ανοίγει μεγάλη πόρτα στους νεαρούς Μυτιληνιούς ποδοσφαιριστές» (video)

13/01/2024 - 12:56 Τελευταία τροποποίηση στις 13/01/2024 - 16:21

Ο προπονητής της Κ19 του Αιολικού Βαγγέλης Σπανός, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου μίλησε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

Με αφορμή την προγραμματισμένη έναρξη του πρωταθλήματος η οποία ωστόσο για άλλη μια φορά αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, ο κ. Σπανός αναφέρθηκε αρχικά στο νέο αυτό εγχείρημα της σύστασης του τμήματος Κ19 αλλά και τη συμμετοχή του ερασιτέχνη Αιολικού στο πρωτάθλημα της Β ΕΠΣ Λέσβου. Στα δοκιμαστικά που έγιναν τον περασμένο Αύγουστο στην Αθήνα και στη Μυτιλήνη συμμετείχαν νεαροί παίκτες. Όπως τόνισε οι νεαροί αθλητές από την Αθήνα κατάλαβαν τη σημασία και το μέγεθος όλου αυτού που γίνεται και κυρίως τις ευκαιρίες που τους δίνονται από την συμμετοχή τους στην Κ19, ενώ στη Λέσβο δεν υπήρξε η αντίστοιχη αναγνώριση. Ο στόχος αυτού του τμήματος πρόσθεσε προφανώς είναι να εκπαιδευτούν καλύτερα οι αθλητές και να κάνουν το βήμα παραπάνω. Σε αυτό αποσκοπούν και όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει  τα τελευταία χρόνια με τη διοργάνωση καλοκαιρινών camp και των διεθνών τουρνουά στη Δανία. Υπάρχει ένα κακό κλίμα και  προσπαθούμε να το αλλάξουμε όλο αυτό. Ο ερασιτέχνης Αιολικός μέσου του προέδρου Τζιμ Αντωνάκα και της διοίκησης συνεχίζει με τον ίδιο στόχο.

Επίσης, σημείωσε ότι η συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β ΕΠΣ Λέσβου έγινε με σκοπό να «πάρουν οι αθλητές περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους» και να αποκτήσουν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό. Μετά την ολοκλήρωση και των δύο πρωταθλημάτων (Κ19 και Β ΕΠΣΛ) πάλι οι παίκτες θα λάβουν μέρος σε κάποια τουρνουά, κάποια εκ των οποίων πιθανόν να διεξαχθούν στο νησί.  Η Κ19 υπογράμμισε επιπλέον είναι μια δύσκολη κατηγορία και περιλαμβάνει πολύ καλές ομάδες.

Ακόμη, για τη συμμετοχή της ομάδας στη SL2 μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, είπε ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που οδήγησαν την ομάδα στην ανώτερη κατηγορία και με πίστη και υπομονή μπορεί η ομάδα να καταφέρει τους στόχους της. Ενθαρρυντικό βέβαια είναι και το γεγονός ότι στις προπονήσεις της ομάδας πλέον συμμετέχουν και κάποιοι ποδοσφαιριστές από την Κ19.

Αναφορικά με το επίπεδο των ακαδημιών γενικότερα στη Λέσβο, ο Βαγγέλης Σπανός ανέφερε ότι πλέον οι προπονητές έχουν από το ξεκίνημα τους περισσότερες γνώσεις και εφόδια καθώς προέρχονται οι περισσότεροι από ΤΕΦΑΑ και διαθέτουν επιπλέον διπλώματα UEFA, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ορθή ανάπτυξη του Λεσβιακού ποδοσφαίρου.  Το πρόβλημα βέβαια που συνεχίζει ακόμη να υπάρχει σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ότι στον βωμό της νίκης θυσιάζονται κάποιες αξίες, με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερα παιδιά στις ομάδες τους.

Στο τέλος της συζήτησης, ο προπονητής πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχουν «πολλά μάτια» πάνω στους νεαρούς παίκτες είτε μέσα από τις Μικτές ομάδες, είτε από συνεργασίες με μεγάλες ΠΑΕ. Από την μια πλευρά αυτό είναι θετικό για τα παιδιά, όμως πολλές φορές αυτό δεν λειτουργεί υπέρ τους, καθώς υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο επίπεδο του ποδοσφαίρου στη Λέσβο και σε αυτό που αντιμετωπίζουν όταν καλούνται να λάβουν μέρος σε προπονήσεις στα τμήματα υποδομών κάποια μεγάλης ΠΑΕ. Αν ένας νεαρός παίκτης αγωνιστεί σε μια ανδρική ομάδα ή για παράδειγμα στην Κ19, σίγουρα θα παρουσιαστεί πιο έτοιμος αν κληθεί να κάνει το επόμενο βήμα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey