Μ. Κατσαρού: «Η Ολυμπιάς φέρνει επιτυχίες και αναδεικνύει ταλέντα» (video)

17/01/2024 - 11:31 Τελευταία τροποποίηση στις 17/01/2024 - 12:02

Δέκα χρόνια κλείνει στην προεδρία του ΓΑΣ Ολυμπιάς Μήθυμνας η Μαρία Κατσαρού, η οποία μίλησε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

Η κ. Κατσαρού ανέφερε αρχικά, ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα οι δυσκολίες ήταν και παραμένουν πολλές για έναν σύλλογο με τμήματα μπάσκετ και στίβου, όμως υπάρχουν και οι όμορφες στιγμές που δίνουν σε όλο το διοικητικό συμβούλιο τη δύναμη για να προχωρήσει παρακάτω. Με μεγάλη προσπάθεια σημειώνει η πρόεδρος της Ολυμπιάδας, έχουμε σταθεροποιηθεί ανάμεσα στους συλλόγους του νησιού που φέρνουν επιτυχίες και στα δύο αθλήματα και διαφημίζουμε τη Λέσβο. Σίγουρα γίνεται ακόμη δυσκολότερο το έργο των αθλητών και αθλητριών από τι στιγμή που δεν υπάρχουν σωστές αθλητικές υποδομές και όταν κατασκευαστεί το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλλονής πρόσθεσε, θα λύσει πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση όλα τα περιφερειακά σωματεία, ενώ θα αναπτυχθούν κι άλλα αθλήματα.

Στη συνέχεια η κ. Κατσαρού έκανε μια αναδρομή από την ίδρυση της Ολυμπιάδας το 1987 με πρωτεργάτη τον Βαγγέλη Ζορμπά. Μίλησε για τις μεγαλύτερες επιτυχίες που έχει καταγράψει ο σύλλογος στο άθλημα του στίβου με συμμετοχές ακόμη και σε Βαλκανικούς αγώνες αλλά και στο μπάσκετ με την κατάκτηση τίτλων και προσφάτως την πρώτη θέση στην κατηγορία των νεανίδων.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις εργασίες κατασκευής του ταρτάν περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου της Μήθυμνας, οι οποίες έχουν σταματήσει από τον Οκτώβριο, καθώς όπως είπε ο εργολάβος περιμένει την επόμενη δόση πληρωμής από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Οι αθλητές κι αθλήτριες βέβαια αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, αφού δεν έχουν χώρο να προπονηθούν και αναγκάζονται να βγαίνουν κυριολεκτικά στον δρόμο, ενώ και η ποδοσφαιρική ομάδα του Αρίωνα αγωνίζεται από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος στο γήπεδο της Πέτρας.

Επιπλέον, τόνισε ότι είναι σημαντικό να λαμβάνουν μέρος οι αθλητές και οι αθλήτριες σε τουρνουά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας όπως προσφάτως συμμετείχε η Ολυμπιάς στο τουρνουά του Προμηθέα στην Πάτρα. Οι εμπειρίες είναι μοναδικές και έχουν σημαντικό όφελος ως προς την εξέλιξη των αθλητών. Επιπροσθέτως, έγινε λόγος για τον Δημήτρη Γρηγορίου και τον Στρατή Τσαπώνη (αγωνίζεται τώρα στη ΧΑΝΘ) που πήραν μεταγραφή στον ΠΑΟΚ αλλά και την Μαρία Ευαγγέλου που συμμετείχε σε προπονήσεις της Εθνικής κορασίδων, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή αναδεικνύει ταλέντα και αυτό είναι ουσιαστικά ο στόχος τους. «Θέλουμε τα  παιδιά μας να πηγαίνουν μπροστά, να εξελίσσονται. Αυτός είναι ο σκοπός μας».

Επίσης, ανέφερε ότι ο αθλητισμός πέρα από όλα τα υπόλοιπα οφέλη που προσφέρει στα παιδιά, είναι και ένας τρόπος αποσυμπίεσης από την καθημερινότητα και εκτόνωσης και οι ομάδες δίνουν αυτή την ευκαιρία. Κλείνοντας, σημείωσε ότι στη Λέσβο γίνεται προσπάθεια τα τελευταία χρόνια με την διοργάνωση περισσότερων πρωταθλημάτων στα αναπτυξιακά τμήματα, όμως υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος. Η κ. Κατσαρού ολοκλήρωσε με την ευχή σε όλα τα αθλήματα να υπάρχουν επιτυχίες από τις ομάδες για να «ακούγεται» το νησί μας και στην υπόλοιπη χώρα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey