Στην 7η θέση της Ευρώπης ο Μαγδανής

02/06/2014 - 14:55

Magdanis_Greece_Rowing5Tα ελληνικά κουπιά παραμένουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού στερεώματος και το απέδειξαν περίτρανα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον ποταμό Σάβα της Βελιγραδίου, κατακτώντας δύο μετάλλια, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο, παίρνοντας μέρος σε ακόμη τέσσερις μικρούς τελικούς και κάνοντας ένα ιδανικό ξεκίνημα ενόψει των παγκοσμίων πρωταθλημάτων που έρχονται μέσα στο καλοκαίρι.

Άξιος εκπρόσωπος της Εθνικής μας ομάδας, για ακόμη μία φορά, ο Παναγιώτης Μαγδανής που κατάφερε να κερδίσει τον μικρό τελικό στο σκιφ ελαφρών βαρών και να καταταγεί στην 7η θέση της συνολικής κατάταξης. Είχαν προηγηθεί οι κούρσες των προκριματικών, όπου εκεί τερμάτισε αρχικά στην 2η θέση και εν συνεχεία στην 4η μίας δύσκολης σειράς, που τον οδήγησε στο β' τελικό.

Στο ψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου ανέβηκε η Κατερίνα Νικολαϊδου στο σκιφ ελ βαρών των γυναικών. Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια κατάφερε να υπερασπίσει τον τίτλο που είχε κερδίσει πέρυσι στη Σεβίλλη και να κατακτήσει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, σημειώνοντας μάλιστα δυο φορές ρεκόρ Ευρώπη, τερματίζοντας στον τελικό σε 7:33.12.

Εντυπωσιακή και η τετράκωπος άνευ, όπου οι Γιάννης Τσίλης Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου επέστρεψαν δυναμικά στο προσκήνιο μετά ένα χρόνο αποχής, αφού είχαν να αγωνιστούν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου (όπου μαζί με τον Στέργιο Παπαχρήστο είχαν κατακτήσει την 4η θέση) και μαζί με τον Διονύση Αγγελόπουλο κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο βάζοντας ξανά την Ελλάδα στο κάδρο των μεγάλων δυνάμεων του αγωνίσματος. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey