Κέρδισε την ένσταση ο Αίγειρος, στο -6 ο Παλλεσβιακός!

12/02/2016 - 12:53 Τελευταία τροποποίηση στις 12/02/2016 - 13:10

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Λέσβου ανακοίνωσε την απόφασή της αναφορικά με την ένσταση που είχε καταθέσει ο Αίγειρος Μυστεγνών, κατά του Παλλεσβιακού, για αντικανονική συμμετοχή του τερματοφύλακα Γιώργου Τσομπανέλλη. Ο αγώνας είχε λήξει με νίκη του "Παλλέ" (1-2) κόντρα στους πρωτοπόρους, αποτελώντας τη μεγάλη έκπληξη της 17ης Αγωνιστικής στην Α' Κατηγορία.

Τελικώς, ο Αίγειρος Μυστεγνών δικαιώθηκε από την ΕΠΣΛ, όπως είχε προβλέψει από την πρώτη στιγμή το "SL"με αναλυτικά ρεπορτάζ του σχετικά με την υπόθεση. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης, εξετάζοντας τον ΚΑΠ και τα φύλλα αγώνων της φετινής περιόδου, διαπίστωσε ότι ο Τσομπανέλλης είχε αγωνιστεί με τρίτη διαφορετική ομάδα μέσα στη σεζόν 2015-16 και συγκεκριμένα με τον Ατρόμητο Ανεμώτιας (στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους στις 13-9-2015), με τον Αίγειρο Μυστεγνών (στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Αιολικό στις 3-1-2016) και με τον Παλλεσβιακό (στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Αίγειρο στις 24-1-2016). Το γεγονός αυτό θεωρείται παράβαση του άρθρου 19, παρ. β' του ΚΑΠ και έτσι η ένσταση της ομάδας των Μυστεγνών έγινε δεκτή.

Βάσει του κανονισμού, ο Παλλεσβιακός μηδενίζεται στο συγκεκριμένο ματς, το οποίο κατακυρώνεται υπέρ του Αίγειρου με σκορ 3-0. Επιπρόσθετα, αφαιρούνται 3 ακόμα βαθμοί από τον "Παλλέ", με τη ζημιά για το σύλλογο της Μυτιλήνης να φτάνει το -6 στη συγκομιδή της! Παράλληλα, επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50€.

Έτσι, κλείνει μια υπόθεση που απασχόλησε έντονα το φίλαθλο κοινό του νησιού, για την οποία πάντως κατά γενική ομολογία υπάρχουν σαφείς ευθύνες από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, αλλά και τη διοργανώτρια αρχή. Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα, ο Αίγειρος βρίσκεται και με τα... δύο χέρια αγκαλιά με τον τίτλο, σε μια σεζόν βέβαια που έτσι κι αλλιώς ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το τρόπαιο, ακόμα και αν δεν έπαιρνε με την ένσταση ένα ακόμα τρίποντο, απέχοντας αρκετά από τους διώκτες του. Για τον Παλλεσβιακό, η χρονιά αποκτά χαρακτήρα "ζωής ή θανάτου", αφού πλέον έχει μπει για τα καλά στη μάχη της παραμονής.

  Δείτε πώς διαμορφώνεται η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' Κατηγορίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey