Νίκησε ο Αιγέας, πλησίασε ο Αίγειρος!

10/12/2016 - 17:09 Τελευταία τροποποίηση στις 11/12/2016 - 13:52

O Αιγέας Πλωμαρίου πήρε το ντέρμπι στο Πλωμάρι με αντίπαλο τον Διαγόρα Αγ. Παρασκευής (2-0) και υπχρέωσε έτσι τους πρωτοπόρους στην πρώτη τους φετινή απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύητκε ο Αίγειρος Μυστεγνών, που κέρδισε στα Θερμή την Αναγέννηση Γέρας (2-0) και πλησίασε στον ένα βαθμό από την κορυφή. Στην Πέτρα, ο Αετός Λουτρών πέτυχε εμφατική νίκη επί του τοπικού Αχιλλέα (2-5), ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και στο "Μίζεργκαν", όπου ο Κεραυνός Αφάλωνα έφυγε με το τρίποντο από την έδρα του Ατρομήτου Ανεμώτιας (2-3). Στο Μόλυβο, ο τοπικός Αρίων επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Ολύμπου Αγιάσου (3-0), ενώ στα Λουτρά, ο Παλλεσβιακός πήρε πολύτιμη νίκη κόντρα στον Πολιχνίτο (1-0). Η αυλαία θα πέσει το πρωί της Κυριακής με τη διεξαγωγή του αγώνα Βύρων Μόριας-Οδυσσέας Ελύτης (11/12, 11:00). 

11η Αγωνιστική

Αχιλλέας Πέτρας-Αετός Λουτρών 2-5 (0-2)
Λέκκας, Καραμπάσης, Φαναρτζής - Γήπεδο Πέτρας
Παρατηρητής αγώνα: Πελέκος

Σε ένα όμορφο παιχνίδι με πολλά γκολ, ο Αετός έφυγε με το "2" από το γήπεδο της Πέτραςμ νικώντας τον τοπικό Αχιλλέα (2-5). Η αναμέτρηση από το πρώτο ημίχρονο φάνηκε να γέρνει προς το μέρος του Αετού, με τον Κουκέλη και τον Σκαλοχωρίτη να σημειώνουν το 0-2 στα πρώτα 45 λεπτά. Στην επανάληψη η ομάδα του Θεαγένη Διονυσάτου πέτυχε άλλα τρία γκολ με σκόρερ και πάλι τον Σκαλοχωρίτη, καθώς και δύο προσωπικά τέρματα του Καβαλίκα. Τα δύο τέρματα του Αχιλλέα πέτυχε στο β' ημίχρονο ο Χαλκιώτης.

Ατρόμητος Ανεμώτιας – Κεραυνός Αφάλωνα 2-3 (1-1)
Κάντας, Δουκάκης, Συβρής - "Μίζεργκαν" Ανεμώτιας
Παρατηρητής αγώνα: Σταυρινός

Εξαιρετικό ματς στο "Μίζεργκαν", με συνεχείς ανατροπές και έντονες συγκινήσεις, που βρήκε νικητή τον Κεραυνό Αφάλωνα επί του Ατρομήτου Ανεμώτιας με σκορ 2-3. Η ομάδα του Θοδωρή Γιακαλή προηγήθηκε στο ξεκίνημα με τον Δελόλμα (0-1), χάνοντας στη συνέχεια δύο κλασικές ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον Ιντζέ, μετά από στημένη φάση και το 1-1 έμεινε ως και την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Με την επανέναρξη, η ομάδα της Ανεμώτιας πήρε προβάδισμα με σκόρερ τον Κριτσωτάκη (2-1) κόντρα στη ροή του ματς. Αλλά ο Κεραυνός, που έκανε πολύ καλό παιχνίδι μέσα σε μια δύσκολη έδρα, πέτυχε την ολική ανατροπή χάρη στα γκολ των Τσατσάκη (2-2) στο 70ο λεπτό και Μπουντακόπουλο στο 82'.  

Αιγέας Πλωμαρίου-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 2-0 (1-0)
Βουρανής, Ψύλλος, Βερρής - "Μιχαλέλλειο" Πλωμαρίου
Παρατηρητές αγώνα: Σιμιτζής - Πετρέλλης

Στην πρώτη του ήττα, μετά από 10 αγωνιστικές με συνεχόμενες νίκες, υποχρέωσε ο Αιγέας τον Διαγόρα, νικώντας τον με 2-0 στο "Μιχαλέλλειο". Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό με σκληρά μαρκαρίσματα, γεγονός που οδήγησε τον διαιτητή Βουρανή να βγάλει πολλές φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του. Η ομάδα του Πλωμαρίου ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε στο 25' με τον πολύπειρο Αγιακάτσικα, σε κάθετη πάσα του Αγκόλι, με τον σκόρερ να τελειώνει τη φάση με ψύχραιμο πλασέ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Διαγόρας κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και στο 60' άγγιξε την ισοφάριση, με τον Σαμπάνη όμως να σημαδεύει το δοκάρι. Έξι λεπτά αργότερα ο Αιγέας σημείωσε και δεύτερο τέρμα, με τους ρόλους στο σκοράρισμα και την δημιουργία να αλλάζουν. Ο Αγιακάτσικας πέρασε μια πολύ όμορφη μπαλιά προς τον Τσιπά, ο οποίος άφησε την μπάλα να περάσει με τελικό αποδέκτη τον Αγκόλι, που έγραψε το 2-0, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τη δυναμική του Αιγέα μέσα στην έδρα του. Να σημειωθεί πως η ομάδα του Πλωμαρίου αγωνίστηκε από το 75' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καβαρνού.

Αρίων Μήθυμνας–Όλυμπος Αγιάσου 3-0 (2-0)
Παντελαίων, Βουλγαρέλλης, Πούλος - Γήπεδο Μήθυμνας
Παρατηρητής αγώνα: Σταυρίδης

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για τον Αρίωνα Μήθυμνας, ο οποίος νίκησε την ομάδα της Αγιάσου με 3-0. Το σκορ άνοιξε, νωρίς, ο Βαξεβάνης με απ' ευθείας σούτ στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, ενώ στο ημίωρο ο Νίκος Βουζούκης έγραψε το 2-0, με την ομάδα του Μολύβου να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας ισχυρό προβάδισμα. Στην επανάληψη, αυτό διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο, όταν στο 60ο λεπτό ο Κουνιάρης πέτυχε το 3-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, με την ομάδα του Μολύβου να πραγματοποιεί μια μεστή εμφάνιση και να φτάνει εύκολα στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Αίγειρος Μυστεγνών – Αναγέννηση Γέρας 2-0 (1-0)
Κουκούλας, ΚΑρμίρης, Λυρής - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Τσαγκάρης

Ο Αίγειρος Μυστεγνών πήρε δίκαιη νίκη κόντρα στη μαχητική Αναγέννηση Γέρας με σκορ 2-0, σε ενα παιχνίδι πάντως που οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα στους περσινούς πρωταθλητές. Ο Βλαστέλλης άνοιξε το σκορ, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, μετά από όμορφο σουτ από πλάγια θέση και με το 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη, η ομάδα της Γέρας είχε κλείσει σωστά τους διαδρόμους, μην αφήνοντας τον Αίγειρο να κάνει το γνωστό κυριαρχικό του παιχνίδι, αλλά στη δική της καλή ευκαιρία δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Το 2-0 έγινε στις καθυστερήσεις μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια του Ελευθερίου.

Παλλεσβιακός-Πολιχνίτος 1-0 (1-0)
Μποντάκης, Βλουτέλλης, Μεστρός - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Ντουνιάς

Φωτογραφία-Βίντεο | Γιώργος Χατζηβασιλείου

Ο Παλλεσβιακός έφτασε στην πολύ σημαντική νίκη, μέσα στα Λουτρά, με γκολ του Παναγιώτου, ο οποίος έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Πολιχνίτος πίεσε για την άμεση ισοφάριση, όμως δεν κατόρθωσε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε γκολ. Στη μεγαλύτερη του ευκαιρία, στο πρώτο μέρος, ο Σταματίου αστόχησε από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Στην επανάληψη, ο "Παλλέ" έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σταρά και στις καθυστερήσεις ο Ξινός είχε δοκάρι για τον Πολιχνίτο, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Το χαμένο πέναλτι του Ξινού

 

Βύρων Μόριας-Οδυσσέας Ελύτης (11/12, 11:00)
Κάντας, Δουκάκης, Καραμπάσης - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Επιμέλεια | Βαγγέλης Γεωργατσέλλος

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey