...Τον Πούλο!

05/03/2011 - 21:37 Τελευταία τροποποίηση στις 05/03/2011 - 23:17

Πάντα οι αναμετρήσεις Ατρομήτου-Διαγόρα στην Αγία Μαρίνα επιφυλάσσουν απίστευτες στιγμές θεάματος, σασπένς, περιέργων καταστάσεων και… ρεκόρ.

Μετά το μυθικό 6-5 υπέρ του Ατρομήτου προ δύο ετών στο ίδιο γήπεδο, ήρθε το εξίσου εντυπωσιακό σημερινό 3-3, το οποίο όμως στιγματίστηκε από τα απίστευτα νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, των φωνών των παραγόντων και κυρίως από την τραγική διαιτησία του συμπαθούς Πούλου, που ζήλεψε θα λέγαμε λίγο έως πολύ από τη δόξα του Καλόπουλου.

Δυστυχώς ο ρέφερι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ντέρμπι, καταφέρνοντας συμπερασματικά να χαλάσει ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο ποιοτικότερων ομάδων της κατηγορίας και να εκθέσει τους πάντες με τις αποφάσεις του.

Οι τέσσερις τραβηγμένες αποβολές και μάλιστα στην ίδια φάση, ήταν η απόφασή του που τίναξε το ματς στον αέρα και χάλασε την εικόνα του ντέρμπι.

Επιπρόσθετα το διαιτητικό τρίο ακύρωσε κακώς κανονικό γκολ του Διαγόρα με το σκορ στο 0-1, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των ανθρώπων της Αγίας Παρασκευής που στη συνέχεια ένας ένας αποβλήθηκαν από τον πάγκο τους! Ανάμεσά τους και ο παίκτης-προπονητής του Διαγόρα Νίκος Μάτας με δύο κίτρινες κάρτες πάλι σε μία φάση και χωρίς καν να αγωνίζεται…

Σα να μην έφτανε αυτό ο διαιτητής απέβαλλε και το Γκιάτα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, αφήνοντας το Διαγόρα με οκτώ στο γήπεδο, με δεύτερη κίτρινη κάρτα! Το αξιοσημείωτο εδώ βέβαια είναι πως ο Γκιάτα δεν είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή κάρτα και αποβλήθηκε με… μία κίτρινη!

Παρ' όλα αυτά οι δύο ομάδες, προσπάθησαν να προσφέρουν θέαμα, έπαιξαν δυνατά και διεκδίκησαν υπό αντίξοες συνθήκες τη νίκη -αφού το παιχνίδι διεκόπη δύο φορές και τη δεύτερη μάλιστα άπαντες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια (!)- διατηρώντας τον πολύ κόσμο που βρέθηκε στην Αγία Μαρίνα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο σε αγωνία. Ο Διαγόρας ήταν καλύτερος από τον Ατρόμητο και θα μπορούσε να είχε κερδίσει το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, αλλά ο Ατρόμητος στο τελευταίο 20λεπτο εμφανίστηκε πολύ ψυχωμένος και γύρισε στις καθυστερήσεις το παιχνίδι σε 3-2 με γκολ του Κυριάκου Κουνιαρέλλη. Όμως ο Διαγόρας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στην εκπνοή με τον Παναγιώτη Δελόλμα να κάνει χατ τρικ έγραψε το τελικό 3-3.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Σύντομα όμως άρχισαν τα σκληρά μαρκαρίσματα που είτε έμειναν ατιμώρητα, είτε τιμωρήθηκαν… επιλεκτικά. Οι άνθρωποι του Ατρομήτου διαμαρτύρονται έντονα για τη μη αποβολή του δεξιού μπακ του Διαγόρα σε σκληρό μαρκάρισμα επάνω στον Κούτσα. Λίγο αργότερα όμως ήταν η σειρά των ανθρώπων του Διαγόρα να τα βάλουν με το διαιτητή, όταν εκείνος «κατάπιε» τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κ. Κουνιαρέλλη σε σκληρό μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου… Αυτά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο…

Η συνέχεια ανήκε στο Διαγόρα που κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο έφτασε στο 0-1 με τον Παναγιώτη Δελόλμα. Ο Διαγόρας συνέχισε με πολύ καλό ρυθμό έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες αλλά έπεσε πάνω στον Γιώργο Σπετσιώτη.

Στην επανάληψη ο Διαγόρας θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με 0-2 αλλά ο Πούλος ακύρωσε κανονικό γκολ -όπως φαίνεται στην επανάληψη- της ομάδας της Αγίας Παρασκευής και τα πνεύματα οξύνθηκαν εκ νέου. Ο Διαγόρας ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο είχε τρία(!) δοκάρια, με τα αδέλφια Δελόλμα, αλλά πέτυχε μόλις ένα ακόμη γκολ ξανά με τον Π. Δελόλμα για να προηγηθεί με 0-2. Μετά τη σύρραξη που προκάλεσε τις τέσσερις αποβολές σε μία φάση και συγκεκριμένα του Σταμάτη και του Μελαχροινού από το Διαγόρα και του Γιώργου Ευαγγέλου και Σπετσιώτη για τον Ατρόμητο, η ομάδα της Αγίας Μαρίνας μεταμορφώθηκε. Έβγαλε ψυχή στο γήπεδο, πίεσε και μείωσε με τον Κοντονίκα σε 1-2.

Λίγο αργότερα ο Κούτσας έφερε το ματς στα ίσια, δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Κάποια στιγμή και με τον εκνευρισμό των ανθρώπων του Διαγόρα να έχει φτάσει στα ύψη, ο Χρυσόστομος Χατζηυριαζής μπούκαρε στο γήπεδο διαμαρτυρόμενος!

Το παιχνίδι διεκόπη με τις δύο ομάδες να κατευθύνονται στα αποδυτήρια κατ΄ εντολή του διαιτητή. Ο πάγκος του Διαγόρα εν τω μεταξύ είχε αποβληθεί σχεδόν όλος, όπως και ο προπονητής της ομάδας Νίκος Μάτας με δύο κίτρινες κάρτες σε μία φάση κάτω από αδιευκρίνιστους λόγους.

Όταν ξεκίνησε ξανά ο αγώνας, ο Ατρόμητος κατάφερε να επισφραγίσει την ανωτερότητά του σε εκείνο το χρονικό σημείο του παιχνιδιού και να φτάσεις στις καθυστερήσεις στο 3-2 με παλικαρίσιο γκολ του Κ. Κουνιαρέλλη. Όμως το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει ακόμη και ο Π. Δελόμας έκανε το τελικό 3-3 στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων!

Οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν πολλά νεύρα κατά την αποχώρησή τους από τον αγωνιστικό χώρο και παραλίγο κάποιοι εξ αυτών να πιαστούν στα χέρια. Ο «ουδέτερος» κόσμος στο γήπεδο φώναζε ειρωνικά κατά του Πούλου, ενώ οι άνθρωποι του Διαγόρα χειροκροτούσαν ειρωνικά κάθε σφύριγμα. Μετά το τέλος η ένταση εκτονώθηκε, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως δεν έχουν τίποτε μεταξύ τους, έχοντας ωστόσο φρικτά παράπονα και οι δύο από τις αποφάσεις του διαιτητικού τρίου. Αποδέκτης των παραπόνων έγινε ο Αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΛ που ήταν παρών στο γήπεδο Θεόδωρος Στεργίου, ο οποίος δεν μπορούσε να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την απόδοση των διαιτητών του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey