Το γύρισε και πανηγύρισε ο Αιγέας

23/10/2022 - 20:38 Τελευταία τροποποίηση στις 23/10/2022 - 21:45

Φωτογραφία από την αναμέτρηση Φίλια-Αιγέας Πλωμαρίου

Σημαντικές αναμετρήσεις περιελάμβανε το πρόγραμμα της Κυριακής για την 1η αγωνιστική της Α ΕΠΣ Λέσβου, με πλούσιο θέαμα και αρκετά γκολ. Ο Αιγέας πέρασε με εμφατικό τρόπο από την έδρα της Φίλιας με 1-4, ο Όλυμπος έφυγε με το διπλό από τον Μόλυβο 0-1, ενώ η αναμέτρηση στην Ανεμώτια ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ανδρονικά δεν είχε νικητή με τελικό σκορ 3-3.

Εμφατική νίκη με 1-4 για τον Αιγέα απέναντι στη Φίλια, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 στο ημίχρονο, σε έναν αγώνα που κυριάρχησε το πάθος και οι μονομαχίες. Η ομάδα του Πλωμαρίου μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πλησιάζοντας με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, με την πιο επικίνδυνη στιγμή για τους γηπεδούχους να καταγράφεται στο 19ο λεπτό όταν το σουτ του Αθανασούλη πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Μετά το εικοσάλεπτο η Φίλια η οποία είχε απουσίες βασικών παικτών, βρήκε τα πατήματα της στο γήπεδο και στο 26' ο Νικόλοβ μετά από ασταθή απόκρουση του Ζαχαρή σε σουτ εξ' επαφής πήρε το "ριμπάουντ" και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, σε μια φάση που η άμυνα του Αιγέα έχασε τα μαρκαρίσματα. Τρία λεπτά αργότερα ο Παράσχος Πρωτούλης με απ'ευθείας εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδέλλη. Στη συνέχεια η μπάλα παιζόταν πάνω κάτω και λίγο πριν το σφύριγμα για την ανάπαυλα, ο Κοκκώνης ανέκοψε αντικανονικά αντεπίθεση των φιλοξενούμενων αντικρίζοντας από τον διαιτητή την δεύτερη κίτρινη κάρτα, παίρνοντας τη άγουσα για τα αποδυτήρια, ενώ ο Αιγέας μέτρησε άλλη μια καλή στιγμή με τον Θανάση Πρωτούλη να σουτάρει δίπλα από το δοκάρι.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Φίλια-Αιγέας Παναγιώτης Λέκας και οι βοηθοί Βασίλης Πούλος και Γιώργος Τσουλής

Στην επανάληψη, η ομάδα του Πλωμαρίου έχοντας και την ψυχολογία του παραπάνω παίκτη, κατάφερε μέσα έξι λεπτά να φέρει τούμπα το ματς με δύο γκολ του Παράσχου Πρωτούλη στο 47'  με σουτ και στο 51' με κοντινό πλασέ. Οι Πλωμαρίτες συνέχισαν να ανεβάζουν ρυθμό ψάχνοντας το τρίτο τέρμα που θα καθάριζε την υπόθεση νίκης, όμως ο Παπαδέλλης στο 62' πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση στο ωραίο σουτ του Κάλφα κρατώντας το 1-2, ενώ τρία λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να γίνει το 2-2 όταν το σουτ του Νικόλοβ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την επέμβαση του Ζαχαρή.

Στο 81ο λεπτό ο Αθανασούλης βρήκε τον τρόπο να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα πετυχαίνοντας το 1-3 με τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και τον Κλούρα πριν το τελευταίο σφύριγμα να διαμορφώνει με σουτ έξω από την περιοχή το τελικό 1-4.

Προσπέρασε το εμπόδιο του Αρίωνα ο Όλυμπος

Στον Μόλυβο ο Όλυμπος έκαμψε την αντίσταση του Αρίωνα με 0-1 με γκολ του Πολύζου από το 28ο λεπτό. Η ομάδα της Αγιάσου δημιούργησε κραυγαλέες ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφερε να διευρύνει το σκορ. Οι φάσεις που σημάδεψαν τον αγώνα είναι ο τραυματισμός του τερματοφύλακα του Ολύμπου Ραφαήλ Καφαλούκου μετά από σύγκρουση στον αέρα με αντίπαλο με αποτέλεσμα να αποχωρήσει, όπως και του Τσακίρη από τον Αρίωνα.

Ισοπαλία στο "Μιζερκάν"

Ιστορικός αγώνας στο "Μιζερκάν" με τον Ατρόμητο να μην καταφέρνει να πανηγυρίσει τη νίκη κόντρα στον Ανδρονικά, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι στο ανακαινισμένο γήπεδο του. Ο Ανδρονικάς προηγήθηκε τρεις φορές στον αγώνα αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Στο 7ο λεπτό ο Γιώργος Νικολέλλης έκανε το 0-1, ο Βασίλης Ιντζές στο 20' ισοφάρισε για την ομάδα της Ανεμώτιας και ο Γιώργος Σαμπάνης στο 40' έβαλε ξανά την ομάδα του μπροστά στο σκορ 1-2. Ο Αζάμπι στο 85' έφερε ξανά το ματς στα ίσια 2-2, ο Ηρακλής Τραγέλλης στο 92' έδωσε προβάδισμα νίκης στους φιλοξενούμενους, όμως ο Αζάμπι στο 98' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στον Ατρόμητο.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey