Προσπέρασε το εμπόδιο του Αιγέα και βλέπει τίτλο ο Αετός

11/01/2023 - 17:14 Τελευταία τροποποίηση στις 12/01/2023 - 10:37

Ο πρωτοπόρος Αετός λύγισε και τον Αιγέα με 4-2 διατηρώντας το απόλυτο στον πρώτο γύρο της Α ΕΣΠ Λέσβου. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής, ο Διαγόρας νίκησε εύκολα 6-0 τον Ανδρονικά, ο Ατρόμητος Ανεμώτιας επιβλήθηκε 4-2 απέναντι στον Αρίωνα, η Αναγέννηση πέρασε από το Κάτω Τρίτος 1-2, ο Ελύτης επικράτησε 3-2 με αντίπαλο την Προοδευτική, ενώ η αναμέτρηση στη Φίλια δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω έντονης βροχόπτωσης.

Αφεντικό ο Αετός

Το τρένο του Αετού συνεχίζει την πορεία του προσπερνώντας και το εμπόδιο του Αιγέα, σε έναν αγώνα που οι γηπεδούχοι σπατάλησαν σωρεία ευκαιριών και την ομάδα του Πλωμαρίου από την άλλη να γίνεται επικίνδυνη κυρίως με αντεπιθέσεις. Στο πρώτο λεπτό και στην πρώτη επίθεση των γηπεδούχων, ο Μιχαλάκης μετά από σέντρα του Τοπάλι άνοιξε λογαριασμό και στο 17' ο ίδιος παίκτης κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισα του Παράσχου Πρωτούλη γράφοντας το 2-0. 

Στο 25' ο Αιγέας μείωσε 2-1 με την ωραία απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια του Μερτζάνη, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αετός έστησε τη μπάλα για δεύτερη φορά στην άσπρη βούλα με εκτελεστή και σκόρερ τον Σεφουλάϊ, μετά από ανατροπή εντός περιοχής του Βλαστέλλη από τον Καραμπέτσο, ο οποίος μάλιστα αντίκρισε την απ' ευθείας κόκκινη κάρτα, μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους φιλοξενούμενους.

Στο 61' ο Γιάννης Βελούτσος σέρβιρε από πλάγια στον Παράσχο Πρωτούλη που δεν αστόχησε μέσα από την μικρή περιοχή, όμως η απάντηση του Αετού ήταν άμεση, καθώς στο επόμενο λεπτό ο Μιχαλάκης ξανά μόνος του με το τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 4-2, πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Άνετη νίκη για τον Διαγόρα

Άλλο ένα εύκολο απόγευμα για τον Διαγόρα απέναντι στον Ανδρονικά με σκορ 6-0. Το ημίχρονο έληξε στο 4-0, με γκολ που σημείωσαν οι Μπουρούς, Σεκού (2) και Ορέστης Ντέντια και στο δεύτερο μέρος επίσης σκόραραν ο Παλαμουτσής κα ο Πάντας.

Ανατροπάρα στην Ανεμώτια

Δεύτερη νίκη σερί για τον Ατρόμητο ο οποίος πέτυχε μεγάλη ανατροπή. Ο Αρίων προηγήθηκε 0-2 με γκολ που σημείωσαν στο 9' ο Βουτυράκης και στο 20' ο Κυριάκου, όμως μέχρι την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια, μειώνοντας αρχικά στο 37' με πέναλτι του Αζάμπι και τον Άνταμ να κάνει το 2-2 στο 45'. Στο 50' μετά από σέντρα του Μαστέλου ο Άνταμ με κεφαλιά έκανε την ολική ανατροπή 3-2 και στο 91' ο Ιγνάτης Γιαούπι κλείδωσε το τρίποντο για τους γηπεδούχους με το τελικό 4-2. Ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αζάμπι στο 60'.

Ζορίστηκε αλλά νίκησε ο Ελύτης

Δύσκολα έβαλε η Προοδευτική στον Ελύτη ο οποίος βρήκε το νικητήριο τέρμα στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο Πινιάκου στο 14' έδωσε το προβάδισμα στην "Προο", στο 20' ο Τσομπανέλλης ισοφάρισε 1-1 και ο ίδιος παίκτης ξανά στο 40' πέτυχε το 2-1. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Καραγιάννης με πέναλτι έκανε το 2-2 για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αγωνιζόταν ήδη με 10 παίκτες λόγω της δεύτερης κίτρινης στον Δουνιά, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και ένα δοκάρι στο 22' με τον Χιώτη. Στο 85' ο Δουβαλέτας με σουτ λύτρωσε την ομάδα του Ελύτη χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Με ανατροπή και η Αναγέννηση

Με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο πήρε το τρίποντο και η ομάδα της Γέρας κόντρα στον Αλκιβιάδη. Στο πρώτος μέρος οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το εύστοχο πέναλτι του Παλαμίδα που πήρε ο ίδιος από τον Πρωτονοτάριο, όμως στην επανάληψη η Αναγέννηση ισοφάρισε με τον Ταξιάρχη Μανούσο στο 62' και ο Τάκας λίγα λεπτά αργότερα με απ' ευθείας χτύπημα φάουλ έκανε το 1-2 που παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Διακοπή λόγω βροχόπτωσης στη Φίλια

Δεν ολοκληρώθηκε ο αγώνας στη Φίλια ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Όλυμπο Αγιάσου, με τον διαιτητή να αναγκάζεται να διακόψει οριστικά την αναμέτρηση λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου μετά την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 1-2, με τον Ελευθερίου να κάνει σεφτέ στη νέα του ομάδα στο 11', ο Γρούβας με πέναλτι ισοφάρισε στο 40' και στο 45' ο Νίκος Πετρουζέλλης από την άσπρη βούλα, έδωσε ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.  Η ημέρα που θα διεξαχθεί το δεύτερο ημίχρονο θα αποφασιστεί από την ΕΠΣ Λέσβου. 

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey