Έτσι, δεν πάει πουθενά...

10/01/2015 - 18:01

Ο Αιολικός γνώρισε ταπεινωτική ήττα από τον Παναργειακό, με σκορ 1-3 μέσα στον "Ταρλά", μένοντας πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή, σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του Άργους φάνταζε μια κλάση ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο για περίπου μία ώρα.

Η ομάδα του Βαγγέλη Γούτη εμφανίστηκε ανέτοιμη πνευματικά για το ντέρμπι της 13ης Αγωνιστικής, που με νίκη θα την έφερνε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας δυσαρεστημένους και τους περισσότερους από 1200 φιλάθλους, που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Ο αγώνας ξεκίνησε με πολλά λάθη από τη μεριά του Αιολικού, δείγμα της απουσίας συγκέντρωσης και ο εξαιρετικός μεσοεπιθετικά Παναργειακός φρόντισε να τιμωρήσει σχεδόν κάθε παιδαριώδες λάθος της άμυνας των "κυανόλευκων". Το σκορ άνοιξε μόλις στο 15ο λεπτό όταν οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν γρήγορα από τα δεξιά, ο Κατσικοκέρης έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον Μπεκατώρο, που απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μάππα για το 0-1... Τα μηνύμνατα είχαν δοθεί λίγα λεπτά νωρίτερα, όταν προηγήθηκε αδικαιολόγητο λάθος του Παπαζούδη στη γραμμή της περιοχής, με τον Ετόφ να κλέβει την μπάλα και να βγαίνει τετ α τετ με τον Μάππα, δεχόμενος μαρκάρισμα από τον αμυντικό του Αιολικού που προσπάθησε να διορθώσει, με τον διαιτητή Μιχελή να δίνει συνέχεια στο ματς, κάνοντας μάλιστα και παρατηρήσεις στον επιθετικό του Παναργειακού για θέατρο.

Ο Αιολικός απείλησε στο 21' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίχου, την οποία απομάκρυνε σε κόρνερ ο Καρακούτσης για να ακολουθήσει το αμέσως επόμενο λεπτό το 0-2, από παράλληλη μπαλιά του Μπεκατώρου και προβολή του Κατσικοκέρη, παγώνοντας για δεύτερη φορά τον "Ταρλά". Σε αυτό το σημείο μάλιστα προκλήθηκε ένταση στα δημοσιογραφικά θεωρεία, εκεί όπου κάθονταν τα μέλη του Παναργειακού που συνόδευαν την αποστολή μαζί με τον Δήμαρχο Άργους, όταν φίλαθλοι του Αιολικού από την εξέδρα των επισήμων διαπληκτίστηκαν λεκτικά με τους ανθρώπους που απλώς πανηγύρισαν τα γκολ της ομάδας τους, έχοντας κάνει το μακρύ ταξίδι μέχρι τη Μυτιλήνη.

Πριν την ανάπαυλα, ο Πασαλίδης σέντραρε και ο Μπακάλης είδε την προβολή του να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ στο 33', ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ετόφ πλάσαρε πάνω στον Μάππα, που μπλόκαρε σταθερά.

Στην επανάληψη, όλοι περίμεναν ένα γρήγορο γκολ του Αιολικού που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι, όμως εκείνοι που βρήκαν δίχτυα και μάλιστα στο 47ο λεπτό ήταν οι φιλοξενούμενοι. Ο Παναργειακός εκτέλεσε κόρνερ, όλοι οι παίκτες του Αιολικού μαζί και ο Μάππας έμειναν καθηλωμένοι και ο Μαυρομμάτης με κεφαλιά έγραψε ανενόχλητος, σα σε προπόνηση, το 0-3! Ο Γούτης προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα και έκανε δύο γρήγορες αλλαγές, ωστόσο ο κόσμος στην εξέδρα ήταν έντονα δυσαρεστημένος και αποδοκίμασε τον έμπειρο τεχνικό για τις επιλογές του. Πασαλίδης και Τόρες έδωσαν τις θέσεις τους σε Λαλά και Σπανό, με τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό να χρίζεται σκόρερ σε μια από τις πρώτες επαφές του με την μπάλα, στο 58ο λεπτό, όταν κοντρόλαρε και επιχείρησε γυριστό σουτ από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας την να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Παναργειακού.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Αιολικός ανέβασε την απόδοσή του και έκλεισε τον Παναργειακό στα καρέ του, που οπισθοχώρησε συνειδητά για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Ωστόσο στη μεγαλύτερη ευκαιρία που δημιούργησε, στο 73ο λεπτό, ο Λαλάς δεν κατάφερε να μειώσει με τον Καρακούτση να αποκρούει το πλασέ που επιχείρησε με εξωτερικά φάλτσα ο Μυτιληνιός επιθετικός. Στο 88' ο Παναργειακός έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Λιόση, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Πάρη Μπακάλη. 

Η λήξη του αγώνα σκόρπισε απογοήτευση στους φίλους της ομάδας, που περίμεναν σίγουρα κάτι διαφορετικό από τον Αιολικό στο συγκεκριμένο ντέρμπι, ενώ έκδηλη ήταν η στεναχώρια και στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν τη βαριά σε έκταση ήττα μέσα στον "Ταρλά".

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Μάππας, Πασαλίδης (51' Λαλάς), Μαγγανάς, Μπακάλης, Παπαζούδης, Λένγκα, Γάλας, Μίχος (72' Μ. Σαμπάνης), Τόρες (51' Σπανός), Μιχαλάκης, Ζαγοριανός

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Καρακούτσης, Ρότα, Λίτσος, Λιόσης, Μαυρομμάτης, Καλαγκάνης, Μπεκατώρος (54' Αγγελόπουλος), Ετόφ (90' Μακρίδης), Κοιλιάρας (65' Καρούτης), Πότσι, Κατσικοκέρης

Φωτογραφίες: Δάκης Κουλουκάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey