Απίστευτο παρασκήνιο για Ρόχας!

23/01/2015 - 12:30 Τελευταία τροποποίηση στις 23/01/2015 - 13:15

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις ΑΕΛΚ και Αιολικού αναφορικά με την υπόθεση του Ζόρντι Ρόχας, που ήρθε στη Μυτιλήνη πριν 20 ημέρες για λογαριασμό των Μυτιληνιών, όμως τις τελευταίες ώρες έχει μπει στο στόχαστρο και των Καλλονιατών!

Ο Ισπανός μπαλαδόρος βρίσκεται ανάμεσα στους δύο εκπροσώπους της Λέσβου στις εθνικές κατηγορίες, δεχόμενος ασφυκτικές πιέσεις για να αθετήσει τη συμφωνία του με τον Αιολικό και να υπογράψει στην ομάδα της Καλλονής. Και όλα αυτά, ενώ προπονείται από την πρώτη στιγμή με την ομάδα της Μυτιλήνης, έχοντας ενσωματωθεί με το υπόλοιπο ρόστερ, βρίσκοντας τη χημεία που αναζητούσε μετά τη φυγή του από την Καλλιθέα.

Το παρασκήνιο της υπόθεσης είναι έντονο και σύμφωνα με πληροφορίες του "SL" σε αυτό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο η ίδια η διοίκηση της ΠΑΕ Καλλιθέα, που αρχικά διαμέσου του Προέδρου της Γιάννη Αβραντίνη -πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου της ΝΕΛ- είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ρόχας στον Αιολικό. Αλλά πλέον, ίσως και λόγω της κοινής συνύπαρξης στη Ναυτιλιακή Ετιαρεία Λέσβου με τον τότε Πρόεδρο των μικρομετόχων Κώστα Παπαδόπουλο -σημερινό Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ-, η διοίκηση της αθηναϊκής ομάδας έχει αλλάξει 180º τη στάση της και δεν καταθέτει στην ΕΠΟ την ελευθέρας του παίκτη.

Κάπου εδώ, έρχεται στη δημοσιότητα η είδηση για "μπάσιμο" της ΑΕΛΚ στην υπόθεση, όπως σας αποκάλυψε το "SL". Με αφορμή την έλευση στη Λέσβο του μάνατζερ του 23χρονου ποδοσφαιριστή, Ανδρέα Πρίγκηπα, φέρεται πως υπήρξε επαφή με τον Γενικό Διευθυντή των Καλλονιατών, Προκόπη Καρτάλη. Ο ίδιος εξάλλου είναι ατζέντης και των κάποιων ποδοσφαιριστών της ΑΕΛΚ και με δεδομένη την αγαστή συνεργασία που έχει με την ομάδα του Λεκανοπεδίου, πρότεινε στον πελάτη του να σκεφτεί και την πιθανότητα να αγωνιστεί στην ΑΕΛΚ της Super League.

Η υπόθεση ωστόσο έχει μπλέξει, αφού ο Ζόρντι Ρόχας έχει υπογράψει στον Αιολικό και μάλιστα έχει λάβει ήδη και μια αξιοσέβαστη προκαταβολή! Από τη στιγμή που τυπικά ο παίκτης δεσμεύεται ακόμα με συμβόλαιο, ΠΑΕ ΑΕΛΚ και ΠΑΕ Καλλιθέα φημολογείται ότι για να ξεπεραστεί ο συγκεκριμένος "σκόπελος", έχουν συμφώνησει να προχωρήσουν σε αγοραπωλησία, ώστε να μην τεθεί σε ισχύ το χαρτί που έχει στα χέρια της η διοίκηση του Αιολικού. Για να λυθεί "αναίμακτα" το ζήτημα, ο ατζέντης του Ρόχας έχει προτείνει στη διοίκηση του Αιολικού να επιστρέψει τα χρήματα της προκαταβολής, αλλά και να καλύψει όλα τα έξοδα που έκανε η ομάδα της Μυτιλήνης για τον πελάτη του το προηγούμενο διάστημα.

Εκεί προκύπτει άλλο ζήτημα, αφού ο Ρόχας από την πλευρά του διαμηνύει στο περιβάλλον των νέων του συμπαικτών ότι θέλει να παίξει στον Αιολικό, αναγνωρίζοντας πως η διοίκηση του έχει συμπεριφερθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μην έχοντας το παραμικρό παράπονο, ενώ φαίνεται πως τον ιντριγκάρει και η προοπτική της διεκδίκησης της ανόδου, παρά το μειονέκτημα βαθμών έναντι του Παναργειακού. Ωστόσο οι πιέσεις που δέχεται από την άλλη πλευρά, αλλά και από τον εκπρόσωπό του, παραμένουν έντονες.

Ο Πρόεδρος του Αιολικού Σταύρος Γριπιώτης, φανερά ενοχλημένος από την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση, εμφανίζεται πλέον ανένδοτος, τονίζοντας πως από τη στιγμή που ο παίκτης έχει υπογράψει και έχει λάβει χρήματα από τον Αιολικό, είναι κυρίως ηθικό ζήτημα η τήρηση της συμφωνίας τους και όχι μόνο οικονονικό, όπως διατείνεται ο εκπρόσωπος του. Μάλιστα, σε λίγη ώρα αναμένεται να υπάρξει νέο ραντεβού της διοίκησης με τον ατζέντη του Ρόχας, στα γραφεία του συλλόγου, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί από το ξαφνικό πρέσινγκ της Καλλονής.

Σε κάθε περίπτωση, το να διεκδικεί με τόση θέρμη η ΠΑΕ ΑΕΛΚ έναν ποδοσφαιριστή μιας μικρομεσαίας ομάδας της Football League και να εμφανίζεται μάλιστα διατεθειμένη να δαπανήσει ακόμα και χρήματα για την αγορά του από την Καλλιθέα, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Παράλληλα, φανερώνει όμως και τον τρόπο με τον οποίο έχει επιλέξει να πορεύεται εντός των τειχών της Λέσβου, αδιαφορώντας επιδεικτικά για την ομαλή συνύπαρξη με την ιστορική ομάδα του νησιού, εν αντιθέσει με όλα ισχυρίζονται κατά καιρούς τα στελέχη της. Δεν αμφιβάλλει κανείς, πως για την ΑΕΛΚ των Λεοζίνιο, Καμαρά, Ναβάρο, Μανούσου μεσοεπιθετικά, η απόκτηση του Ζόρντι Ρόχας θα ήταν μια λύση βάθους στον πάγκο και άρα όχι ανάγκης (και μάλιστα επιτακτικής). Ενώ για τον Αιολικό, ο 23χρονος Ισπανός αποτελεί αμαμφίβολα μια πρωτοκλασάτη μεταγραφή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey