Στάση... Κακρίδη στην Κάτω Αχαγιά!

08/02/2015 - 14:38 Τελευταία τροποποίηση στις 11/02/2015 - 11:19

Ο Αιολικός υποχρεώθηκε σε ισοπαλία στην έδρα της Αχαϊκής (1-1), σε ένα παιχνίδι όπου έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία του Κακρίδη (Κορίνθου), ο οποίος μαζί με τους βοηθούς τους Μπουρτζοβίτη και Σπηλιώτη του ίδιου Συνδέσμου ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Η ομάδα της Μυτιλήνης προσπάθησε αρκετά σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, που μπορεί δικαίως να συναγωνιστεί το χάλι του "Κ. Κεντέρης" στο Λεκανοπέδιο, με τους παίκτες του να εκτελούν τις οδηγίες για ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω από τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο, ο οποίος στο ντεμπούτο του δεν κατόρθωσε να πανηγυρίσει το πολυπόθητο τρίποντο. Στην πρώτη του απειλητική επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, ο Αιολικός άνοιξε το σκορ με σουτ του Νίκου Γάλα (15'), έπειτα από σέντρα του Τόρες και ασίστ του Ζαγοριανού. Οι γηπεδούχοι απάντησαν αρχικά με κεφαλιά του Ντεντόπουλου, την οποία απέκρουσε ο Γόμος (17') και εν συνεχεία με διπλή ευκαιρία από τους Δημητρακόπουλο και Αποσκίτη, με τον Μανουσάκη να αποκρούει πάνω στη γραμμή και τον Γόμο να μπλοκάρει μετά σταθερά (24').

Με τη βροχή να δυναμώνει και να δυσχεραίνει το έργο των ποδοσφαιριστών, η πίεση της Αχαϊκής εξασθένησε, ενώ ο Αιολικός σε μια ακόμα καλή στιγμή του, είδε το σουτ του Μιχαλάκη (34') να καταλήγει στην αγκαλιά του Δρακόπουλου. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, η ομάδα της Μυτιλήνης θα μπορούσε να πάει με αέρα δύο γκολ στα αποδυτήρια, όμως η απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίχου κατέληξε -έπειτα και από ενστικτώδη απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα- στο οριζόντιο δοκάρι!

Στην επανάληψη, ο Αιολικός έψαξε ένα δεύτερο γκολ και απείλησε αρχικά με όμορφη ανάπτυξη από τα δεξιά και παράλληλη σέντρα του Γάλα προς τον Τόρες (47'), με τον Μανουσάκη να περιμένει μάταια την μπάλα αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι. Στο 51', ο διαιτητής Κακρίδης ακύρωσε καθαρό γκολ του Ζαγοριανού, έπειτα από κόρνερ του Τόρες με τον υψηλόσωμο επιθετικό να προσπαθεί να μείνει όρθιος από το συνεχές τράβηγμα του προσωπικού του αντιπάλου, στέλνοντας με γυριστή κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κορίνθιος ρέφερι ανακάλυψε όμως επιθετικό φάουλ, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των "κυανόλευκων". Απόφαση, που όπως αποδείχθηκε μόνο τυχαία δεν ήταν... Πέντε λεπτά αργότερα, ο βοηθός Μπουρτζοβίτης με δική του υπόδειξη ώθησε τον Κακρίδη να υποδείξει πέναλτι σε μια φάση, στην οποία ο Παπαζούδης είχε πλάτη προς τον Γόμο, που απέκρουσε με γροθιές την μπάλα. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, ανακαλύπτοντας παράβαση για χέρι του Παπαζούδη και ο Αποσκίτης δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Με τη σέντρα, ο Αιολικός ζήτησε πέναλτι σε χέρι εντός περιοχής, όμως ο Κακρίδης ασυγκίνητος έδειξε κόρνερ...

Στο τελευταίο τέταρτο, ο Αιολικός έδειξε διάθεση να επιτεθεί, αλλά δυσκολευόταν από την άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν μάλιστα και ιδιαιτέρως επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Κυριαζόπουλος είχε σουτ στο δοκάρι (77'), ενώ λίγο αργότερα ο Αθανασόπουλος (83') επιχείρησε νέο σουτ λίγο πάνω από την εστία του Γόμου. Ο Αιολικός δεν κατόρθωσε να βγάλει αξιοσημείωτη φάση ως το τέλος και μοιραία το ματς έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1.

Στα θετικά της αναμέτρησης συγκαταλέγεται η ορθολογική ανάπτυξη που επιχείρησαν οι ποδοσφαιριστές, μικρό δείγμα της δουλειάς τους με τον Παναγόπουλο εδώ και μία εβδομάδα. Στα αρνητικά βέβαια, η απώλεια δύο πολύτιμων βαθμών, εξαιτίας των διαιτητικών αποφάσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα την έκρηξη των ανθρώπων του Αιολικού στη λήξη κατά της διαιτητικής τριάδας.

Συνθέσεις

ΑΧΑΪΚΗ: Δρακόπουλος, Ντάζος, Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος, Κωστής, Γεωργίου, Κυριαζόπουλος, Γιουβανέλλης (74' Αυγερινός), Δημητρακόπουλος (80' Αθανασόπουλος), Ντεντόπουλος, Αποσκίτης (91' Καρράς)

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Παναγόπουλος): Γόμος, Γ. Σαμπάνης, Παπαζούδης, Γάλας, Μαγγανάς, Μίχος, Μπακάλης, Τόρες (74' Σπανός), Μανουσάκης, Μιχαλάκης (63' Λαλάς), Ζαγοριανός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey