Στην ΑΕΚ ο Νεντέλκοβιτς!

14/07/2015 - 22:56 Τελευταία τροποποίηση στις 15/07/2015 - 01:55

Ένας από τους καλύτερους ξένους ποδοσφαιριστές, που φόρεσαν τη φανέλα του Αιολικού, βρίσκεται από σήμερα στην οικογένεια της ΑΕΚ, αναλαμβάνοντας πόστο στο προπονητικό τιμ των Ακαδημιών των "κιτρινόμαυρων".

Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός της ομάδας της Μυτιλήνης αγωνίστηκε επίσης στην Ελλάδα για λογαριασμό της Αναγέννησης Καρδίτσας, του Παναιγιάλειου, του Εθνικού Αστέρα και του Πανελευσινιακού πριν έρθει στον Αιολικό. Aκολούθως έπαιξε στη Ρόδο κι εκεί τον... ερωτεύτηκε ποδοσφαιρικά ο Γιώργος Δώνης, που ως προπονητής τότε του Ηλυσιακού τον βρήκε αντίπαλο στη Γ' Εθνική. Με τον Δώνη να αναλαμβάνει την επόμενη χρονιά τη Λάρισα, η πρώτη μεταγραφική κίνηση των "βυσσινί" αφορούσε τον Σέρβο ποδοσφαιριστή, που μάγεψε το Αλκαζάρ από το 2004 ως το 2006, δημιουργώντας μια πολύ δυνατή σχέση με την κερκίδα. Μετά την αποχώρησή του από τον Κάμπο έπαιξε σε Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Καβάλα και Αγία Παρασκευή, όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του, αναλαμβάνοντας πλέον προπονητής.

Εκείνο που δε γνωρίζουν πολλοί είναι πως στο ξεκίνημα της καριέρας του ο Ιβάν Νεντέλκοβιτς βρέθηκε μια ανάσα από τη "Μασία" της Μπατσελόνα. Γεννημένος το Μάιο του 1978, κάνει τα πρώτα του ποδοσφαρικά βήματα στην Παρτιζάν και στα 18 του παίρνει μεταγραφή στη Ραντ, με την οποία ανακηρύσσεται πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα νέων. Τότε είναι που ταξιδεύει στην Ισπανία, μετά από πρόσκληση της Μπαρτσελόνα, έχοντας τραβήξει το βλέμμα του τότε προπονητή της Χουάντε Ράμος. Μένει για δύο εβδομάδες στη Βαρκελώνη, αγωνίζεται σε διάφορα φιλικά με συμπαίκτη τον Κάρλες Πουγιόλ, όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα περίμενε ο ίδιος και αντί να βρει ένα συμβόλαιο στις μικρές ομάδες της Μπάρτσα ή σε κάποιο σύλλογο της Ισπανίας, έρχεται στην Ελλάδα και στην Αναγέννηση Καρδίτσας...

Σήμερα, στα 38 του πια, είναι διπλωματούχος προπονητής UEFA A και παρά το γεγονός πως βρισκόταν μέχρι χθες στον πάγκο της Τριγλίας Ραφήνας, η πρόκληση της ΑΕΚ δεν μπορούσε να τον αφήσει ασυγκίνητο. Ο Ιβάν Νεντέλκοβιτς θα αναλάβει κάποιο «κιτρινόμαυρο» τμήμα (Κ15 ή Κ17) και τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις από τη διοίκηση του δικεφάλου. Στην ΑΕΚ είχαν στο... ραντάρ τους τον Σέρβο προπονητή, πιστεύοντας πολύ στις ικανότητές του και παράλληλα προσβλέποντας σε μία μακροχρόνια συνεργασία με προοπτικές και για την ΑΕΚ, αλλά και για τον ίδιο. Ο Νεντέλκοβιτς έχει κερδίσει την εκτίμηση του Άκη Ζήκου, αλλά και των συμπατριωτών του Μιλοβάνοβιτς και Μπάγεβιτς, αντιμετωπίζοντας την Ένωση πέρυσι με την ομάδα του Αλίμου, όπου βρισκόταν ως βοηθός προπονητή, αναλαμβάνοντας λίγο αργότερα την ομάδα νέων του συλλόγου που τέθηκε αντίπαλος της ΑΕΚ Κ20 του Στέλιου Μανωλά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey