Ταουσιάνης: Άνθρωπος και προπονητής, πραγματικό κομπιούτερ...

31/07/2015 - 13:47 Τελευταία τροποποίηση στις 31/07/2015 - 22:37

Ο Αιολικός μπήκε από την Τετάρτη στα "βάσανα" της καλοκαιρινής προετοιμασίας, υπό τις οδηγίες του γυμναστή Νίκου Ματζουράνη, ενώ από την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να πιάσει δουλειά και ο νέος τεχνικός των "κυανόλευκων" Γιάννης Ταουσιάνης, που έρχεται την Κυριακή στη Λέσβο για μόνιμη εγκατάσταση. Kαι αν ο Ματζουράνης είναι γνωστός στους Λέσβιους φιλάθλους, που έχουν δει χειροπιαστά αποτελέσματα της δουλειάς του στον τομέα της φυσικής κατάστασης, δε συμβαίνει το ίδιο και με τον Ταουσιάνη, παρά το ότι έχει δώσει μέχρι σήμερα σπουδαία δείγματα γραφής ως πρώτος προπονητής στον Εργοτέλη, αλλά και παλαιότερα σε Ατσαλένιο και Ρούβα.

Καταλληλότερος λοιπόν να μιλήσει για τον νέο προπονητή του Αιολικού, δεν είναι άλλος από τον καλό συνάδελφο δημοσιογράφο Μανώλη Σαρρή του Athletic Radio 104.2, στο Ηράκλειο της Κρήτης και αρθρογράφο της ιστοσελίδας gentikoule.gr, που ασχολείται με την επικαιρότητα του ΟΦΗ, στον οποίο ο Ταουσιάνης εργάστηκε ως βηθός στο πλευρό του Παύλου Δερμιτζάκη.

Ας δούμε τι έγραψε σχετικά με τον νέο τεχνικό ηγέτη της ομάδας της Μυτιλήνης, αποκλειστικά για το "SL":

"Η Κρητική αγορά προπονητών είναι αλήθεια πως δεν έχει εμπλουτίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο εν αντιθέσει με ποδοσφαιριστές τους οποίους έχει στείλει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Γιάννης Ταουσιάνης είναι ο δεύτερος, μετά το συνονόματο του Γιάννη Πετράκη, που πρόκειται να εργαστεί εκτός Κρήτης και φαίνεται πως οι άνθρωποι του Αιολικού πέτυχαν... διάνα!

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που από όταν ήταν ποδοσφαιριστής ακόμα, αποτελούσε τα μάτια του προπονητή μέσα στο γήπεδο και δεν είναι τυχαίο πως όταν ήταν αρχηγός του Ατσαλένιου, αποτελούσε το δεξί χέρι του Παύλου Δερμιτζάκη εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Οι δυο τους ταυτίστηκαν, εργάστηκαν μαζί σε Πανθρακικό, Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ και Εργοτέλη. Και είναι βέβαιο πως η καριέρα του Γιάννη Ταουσιάνη θα ξεπερνούσε τα όρια του Κρητικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε τα γήπεδα της Κρήτης δεν μπορούσαν να τον χωρέσουν μετά την υπερπροσπάθεια που έκανε στον πάγκο του Εργοτέλη.

Πρόκειται για έναν προπονητή που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και όλα θέλει να είναι στην λεπτομέρεια. Θέλει να είναι όλα προσεγμένα και με τέτοιον τρόπο που επιβλέπει τα πάντα έως την... τελική γραμμή. Από τον τρόπο της προπόνησης μέχρι και την προετοιμασία για κάθε παιχνίδι. Παράλληλα πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο όπου όλοι έχουν να λένε για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του που μπορεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάτι τέτοιο να μην είναι συνηθισμένο, όμως στην δική του περίπτωση γίνεται η εξαίρεση..."

O Μανώλης Σαρρής (αριστερά), δημοσιογράφος του Athletic Radio 104.2 στην Κρήτη και της ιστοσελίδας gentikoule.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey