Τους έστειλε για... φράουλες!

01/11/2015 - 22:07 Τελευταία τροποποίηση στις 01/11/2015 - 22:44

Μπορεί να μην είναι η... εποχή τους, όμως ο Αιολικός είχε τη γλύκα του αγαπημένου αυτού φρούτου που ευδαιμονεί στη Νέα Μανωλάδα και με πειστική εμφάνιση, πρόσθεσε τρεις ακόμα πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή του, επικρατώντας της Δόξας με σκορ 2-0!

Παρουσία περισσοτέρων των 400 φιλάθλων, που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν στις κερκίδες του Σταδίου "Κ. Κεντέρης" της Καλλονής, ο Αιολικός συνάντησε δυσκολίες όμως κατόρθωσε χάρη στον Γιάννη Σίμωση να τις ξεπεράσει. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός της ομάδας της Μυτιλήνης σκόραρε δύο γκολ στην τρίτη του εμφάνιση με τα χρώματα του συλλόγου, φτάνοντας έτσι τα τέσσερα τέρματα συνολικά, οδηγώντας τους συμπαίκτες του από νίκη σε νίκη!

Για να φτάσουμε όμως ως το τελικό 2-0 χρειάστηκε να περάσει ένα ολόκληρο ημίχρονο, κατά το οποίο οι "κυανόλευκοι" ψάχνονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιάννης Ταουσιάνης αντιμετώπισε δύο απουσίες της τελευταίας στιγμής, με τους Κρουσταλέλη και Στουρνάρα να μένουν εκτός αποστολής. Η τετράδα της άμυνας διαφοροποιήθηκε έτσι, με τους Λίμα και Γάλα να αγωνίζονται ως ακραίοι μπακ πλάι στους Κριπιντίρη και Παπαζούδη. Μπακάλης και Μίχος ήταν οι αμυντικοί χαφ, ο Ιορδανίδης σε πιο δημιουργικό ρόλο, Κέρι, Μανουσάκης στα άκρα μεσοεπιθετικά και ο Σίμωσης φουνταριστός. Σταθερά κάτω από τα γκολπόστ ο Πουρής.

Την πρώτη καλή στιγμή στο ματς δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Γούρμο να αστοχεί σε τέτ α τετ στο 12ο λεπτό. Ακολούθησε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και από τις δύο ομάδες. Παράλληλα, ο δυνατός αέρας -που ήταν κόντρα στον Αιολικό στο πρώτο 45λεπτο- δεν ευνοούσε τις σέντρες και γενικότερα το ψηλό παιχνίδι. Για να απειλήσει ο Αιολικός χρειάστηκε να περάσουν 42 λεπτά στο ματς, όταν ο Ιορδανίδης ευνοήθηκε από τις κόντρες, όμως σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα Καλιακμάνη. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κέρι με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ είδε τον γκολκίπερ της Δόξας να μπλοκάρει σταθερά.

Στην επανάληψη, ο Αιολικός μπήκε πιο δυνατά και ευτύχησε στο 47' να προηγηθεί στο σκορ. Ο Κέρι σέντραρε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και ο Σίμωσης που καιροφυλακτούσε, έστειλε με γυριστή κεφαλιά την μπάλα στο βάθος της εστίας της Δόξας για το 1-0! Οι παίκτες έγιναν ένα... κουβάρι μπροστά από τον πάγκο, ενώ ο κόσμος στις κερκίδες άρχισε να... ζεσταίνεται από το προβάδισμα στο σκορ. Η υπεροχή του Αιολικού ήταν εμφανής, ωστόσο ενώ ο Σίμωσης έφτασε στην επίτευξη και ενός δεύτερου τέρματος, ξανά με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γάλα στο 60ο λεπτό, ο διαιτητής το ακύρωσε με υπόδειξη του επόπτη ως οφσάιντ, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες. Ο Αιολικός συνέχισε να πιέζει και απώλεσε δύο καλές ευκαιρίες σε σουτ των Ιορδανίδη (62') και Κέρι (68').

Η Δόξα Ν. Μανωλάδας μπορεί να μην έκανε την κλασική ευκαιρία, όμως έδειχνε ιδιαιτέρως επικίνδυνη σε κάθε της επίθεση, εμφανίζοντας ένα καλοδουλεμένο σύνολο. Η εξέλιξη ωστόσο που άρχισε να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Αιολικού ήταν η αποβολή του Σωτηρόπουλου στο 76' με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με το αριθμητικό πλεονέκτημα στο γήπεδο, η ομάδα της Μυτιλήνης μπορούσε να ελέγξει καλύτερα τον αγώνα και σε μια από τις επιθέσεις της στις καθυστερήσεις, πέτυχε και το 2-0 ξανά με τον Σίμωση σε ένα εξαιρετικό γκολ, με γυριστό σουτ στην κίνηση στο απέναντι "Γ" από την καρδιά της περιοχής!

Στη λήξη, παίκτες και φίλαθλοι πανηγύρισαν παθιασμένα το τρίποντο, με τους οργανωμένους να ζητάνε με συνθήματα διπλό μέσα στην Καλαμάτα, ώστε η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη να πλησιάσει ακόμα πιο κοντά στην κορυφή ή ακόμα και να πάρει την πρωτοπορία στη βαθμολογία!

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Ταουσιάνης): Πουρής, Γάλας, Λίμα, Μπακάλης, Παπαζούδης, Κριπιντίρης, Ιορδανίδης (90’ Κίστα), Μίχος, Σίμωσης (91’ Σαλταμάρας), Μανουσάκης (74’ Λαλάς), Κέρι

ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ (Τσίρκοβιτς): Καλλιακμάνης, Νιφορόπουλος, Σωτηρόπουλος, Σούλης Στ. (70’ Παναγιωτόπουλος), Παπαδόπουλος, Τσουκαλάς, Μπαρμπαρούσης, Κυριαζόπουλος, Γούρμος, Βάτσης (81’ Αδαμόπουλος), Βραχνής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey