"Χ"άθηκε η ευκαιρία στην Καλαμάτα!

08/11/2015 - 15:05 Τελευταία τροποποίηση στις 08/11/2015 - 15:59

Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Αιολικό το ισόπαλο 1-1 κόντρα στην Καλαμάτα, με την ομάδα της Μυτιλήνης να επιστρέφει μεν με το βαθμό, έχοντας ωστόσο την ευκαιρία να φύγει και με το τρίποντο, αγωνιζόμενη σχεδόν σε όλο το β' ημίχρονο με παίκτη παραπάνω.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε τον Αιολικό με τον Πουρή κάτω από τα δοκάρια, τους Γάλα και Λίμα ακραίους μπακ, Παπαζούδη και Κριπιντίρη στο κέντρο της άμυνας, Μπακάλη, Μίχο και Ιορδανίδη τριπλέτα στον άξονα, Μανουσάκη και Κέρι στα άκρα της επίθεσης και προωθημένο τον Σίμωση.

Οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να αιφνιδιάσουν, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 15ο λεπτό με σκόρερ τον Αθανασόπουλο, ο οποίος νίκησε με κεφαλιά τον Πουρή μετά από σέντρα του Κερμενίδη, δίνοντας προβάδισμα στη "Μαύρη Θύελλα". Παρά την ψυχρολουσία, ο Αιολικός διατήρησε την ψυχραιμία του εντός αγωνιστικού χώρου και σταδιακά άρχισε να πατά καλύτερα. Ο Ταουσιάνης άλλαξε την τακτική του, βάζοντας τον Στουρνάρα αντί του Μίχου (24'), προωθώντας τον Γάλα στα χαφ, όμως παρά τη διατήρηση της κατοχής, ο Αιολικός δεν δημιούργησε φάσεις μέχρι το ημίωρο. Σε μια ανύποπτη στιγμή όμως, η ομάδα της Μυτιλήνης κέρδισε πέναλτι, σε μια φάση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τους Καλαματιανούς! Ο Γάλας επιχείρησε σέντρα στην καρδιά της περιοχής με τους Μανουσάκη και Ίλιεφ να διεκδικούν την μπάλα στον αέρα, και τον διαιτητή Περράκη να καταλογίζει χέρι στον Βούλγαρο. Μάλιστα, απέβαλλε στη συνέχεια τον Ίλιεφ με κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία, αφήνοντας την Καλαμάτα με 10 παίκτες.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μιχάλης Κριπιντίρης, με τον αρχηγό να ευστοχεί, ισοφαρίζοντας σε 1-1 μέσα σε πανηγυρισμούς από τους 35 περίπου φιλάθλους του Αιολικού, που βρέθηκαν στην Καλαμάτα από την Αθήνα, την Πάτρα, αλλά και τη Μυτιλήνη! Ακολούθησε ένα πεντάλεπτο με πλήρη υπεροχή για τον Αιολικό, όμως το ημίχρονο έληξε ισόπαλο. Με τη λήξη του πρώτου μέρους, υπήρξε ένταση στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των ποδοσφαιριστών, ωστόσο με την επέμβαση των πιο ψύχραιμων, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, ο Αιολικός μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, όμως αδυνατούσε να φανεί απειλητικός. Στην καλύτερη του ευκαιρία, ο Σίμωσης στο 63' σούταρε ελάχιστα άουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ σε κάποιες άλλες καλές στιγμές, δεν υπήρξε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Ο Ταουσιάνης προσπάθησε να κάνει την ομάδα της Μυτιλήνης περισσότερο επιθετική, περνώντας στο ματς τον Λαλά αντί του Λίμα, ενώ λίγο αργότερα ο Μανουσάκης έδωσε τη θέση του στον Σαμπάνη, με τις αλλαγές να κλείνουν. Στο 85' ο Παπαζούδης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, επαναφέροντας την αριθμητική ισορροπία στο ματς και στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα, με το 1-1 να μένει ως το τέλος.

Σε γενικές γραμμές, ο βαθμός είναι ικανοποιητικός για τον Αιολικό, αφού η έδρα της Καλαμάτας είναι παραδοσιακά δύσκολη. Όμως αναμφίβολα, η ομάδα της Μυτιλήνης είχε μεγάλη ευκαιρία σήμερα να φύγει με το τρίποντο, λόγω της αποβολής του Ίλιεφ στο 38', την οποία όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Ταουσιάνη. Κακό 90λεπτο για τους "κυανόλευκους", που δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους, απείλησαν ελάχιστα και μπορούν να αισθάνονται ότι απέσπασαν το μάξιμουμ που τους αναλογούσε από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αφού η Καλαμάτα παρά το αριθμητικό μειονέκτημα είχε μια-δυο καλές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, δείχνοντας τη δύναμή της.

Συνθέσεις

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Θωμάς, Γαλανόπουλος (46' Λίπι), Καραλής (46' Δούμουρας), Ίλιεφ, Πιερ, Καλαγκάνης, Τσιμικλής, Τορεζάνι, Κωνσταντινίδης (70' Ρήγας), Παναγιωτόπουλος, Κερμενίδης, Αθανασόπουλος

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γ. Ταουσιάνης): Πουρής, Γάλας, Λίμα (64' Λαλάς), Μπακάλης, Παπαζούδης, Κριπιντίρης, Ιορδανίδης, Μίχος (24' Στουρνάρας), Σίμωσης, Μανουσάκης (74' Σαμπάνης), Κέρι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey