Τους... ανέστησες Αγησίλαε!

15/11/2015 - 19:05 Τελευταία τροποποίηση στις 15/11/2015 - 20:16

Ο Αιολικός έδωσε δικαιώματα με την εμφάνισή του στον διαιτητή Αγησίλαο Σπυριάδη από τον Σύνδεσμο Χίου, ο οποίος έμελλε να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης κόντρα στο Λουτράκι (2-2), επηρεάζοντας την εξέλιξη της με τις σκανδαλώσεις αποφάσεις του σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκειά της, υποβοηθούμενος από κραυγαλέες λανθασμένες υποδείξεις και των βοηθών του, ειδικότερα του Κορωνιού από το Σύνδεσμο της Αθήνας.

Πριν όμως αλλοιωθεί ουσιαστικά το αποτέλεσμα στο "Κ. Κεντέρης" της Καλλονής, ο Αιολικός είχε προλάβει να ξεκινήσει ιδανικά το παιχνίδι. Ο Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε την ομάδα του, δίχως τον τραυματία Μίχο και τον τιμωρημένο Παπαζούδη που έμειναν εκτός αποστολής, με τον Πουρή κάτω από τα δοκάρια, τους Στουρνάρα και Κρουσταλέλη στα άκρα της άμυνας και κεντρικό δίδυμο τον Κριπιντίρη μαζί με τον νεαρό Σαλταμάρα, τους Μπακάλη και Ιορδανίδη στον άξονα, προωθημένη τριπλέτα στα χαφ τους Μανουσάκη, Κέρι, Γαλά και τον Σίμωση στην κορυφή της επίθεσης.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Το δυναμικό ξεκίνημα του Αιολικού καρποφόρησε μόλις στο 8ο λεπτό, όταν ο Λόρι Κέρι βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην μικρή περιοχή, εκμεταλλευόμενος ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα Διαμαντή και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για το 1-0. Παρά το γρήγορο προβάδισμά της όμως, η ομάδα της Μυτιλήνης δεν είχε ανάλογη συνέχεια στην πίεση που άσκησε στους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα μετά το 20λεπτο, το Λουτράκι να πάρει τα ηνία στη μεσαία γραμμή. Στο 36' ο Παπουτσής σέντραρε στην καρδιά της περιοχής και ο Αποστολάκης με καρφωτή κεφαλιά είδε τον Πουρή να διώχνει ενστικτωδώς με τα πόδια σε κόρνερ. Στην εξέλιξη, ένα λεπτό αργότερα, ήρθε και η ισοφάριση με σκόρερ τον Παπαναστασίου, σε μια φάση όμως για την οποία οι άνθρωποι του Αιολικού διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στο ξεκίνημά της.

Παρά την ψυχρολουσία, ο Αιολικός κατάφερε να βρει ένα δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κέρι στην καρδιά της περιοχής και γυριστή κεφαλιά του Μανουσάκη, για το 2-1, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς από 300 φιλάθλους στις εξέδρες!

Έδειξε τη... διάθεση του ο διαιτητής

Με την επανέναρξη, οι "κυανόλευκοι" έφτασαν πολύ κοντά στο να "καθαρίσουν" το ματς, πετυχαίνοντας γκολ με τον Κέρι στο 47ο λεπτό, το οποίο όμως ακυρώθηκε με απόφαση - εφεύρημα του διαιτητή Σπυριάδη. Ο μεσοεπιθετικός του Αιολικού έκλεψε την μπάλα από τον Παπουτσή και βρέθηκε τετ α τετ με τον Διαμαντή, ο οποίος στην έξοδο κόντραρε την μπάλα,  που πήρε όμως τροχιά προς τα δίχτυα και αναπαύθηκε τελικά στο βάθος της εστίας του. Χαρακτηριστικό της απίστευτης απόφασης του διαιτητή ήταν το γεγονός πως οι παίκτες του Λουτρακίου πήγαιναν προς τη σέντρα αδιαμαρτύρητα, ωστόσο υποδέχθηκαν με ανακούφιση την υπόδειξη του για χέρι (!), που τους κρατούσε "ζωντανούς" στο ματς.

Ο Ταουσιάνης, βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του να μην μπορούν να ελέγξουν το ρυθμό, αλλά και την μπάλα στη μεσαία γραμμή, προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του, περνώντας με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα τον Λαλά αντί του Μανουσάκη.

Λίγο αργότερα, προέβη σε δεύτερη αλλαγή, αυτή τη φορά αναγκαστική, λόγω τραυματισμού του Σαλταμάρα (σφίξιμο στο δικέφαλο), βάζοντας στο ματς τον Κάλφα, ο οποίος σε μια από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα, δέχθηκε τριπλό μαρκάρισμα (!) λίγο κάτω από τη σέντρα, με τον διαιτητή να μη... συγκινείται, τον Αποστολάκη να γίνεται κάτοχός της στη συνέχεια από τα δεξιά και με ένα διαγώνιο συρτό σουτ να φέρνει το ματς στα ίσα (2-2). Στις νέες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Αιολικού, Σπυριάδης και Κορωνιός απάντησαν με την αποβολή από τον πάγκο του βοηθού προπονητή Θεαγένη Διονυσάτου, με την κερκίδα να "βράζει" κυριολεκτικά...

Στο τελευταίο 10λεπτο, ο Αιολικός εγκαταστάθηκε μόνιμα στην αντίπαλη περιοχή, ξυπνώντας έστω και καθυστερημένα, σε μια προσπάθεια να πετύχει το νικητήριο γκολ. Απείλησε με τον Ιορδανίδη στο 89', όμως το δυνατό του σουτ έφυγε λίγο άουτ. Και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, είδε τον διαιτητή για ακόμα μία φορά να του στερεί τη νίκη, όταν "έκλεισε τα μάτια" σε καθαρή ανατροπή του Κέρι από τον Παπαναστασίου μέσα στην περιοχή, μην υποδεικνύοντας πέναλτι, προκαλώντας την οργή των ανθρώπων της ομάδας!

Ένταση και ρίψη αντικειμένων

Με τη λήξη επικράτησε αναμενόμενα ένταση. Το πλήθος εξαγριωμένο στράφηκε ενάντια στον διαιτητή, ο οποίος έμεινε για περισσότερα από 10 λεπτά εντός αγωνιστικού χώρου, μην μπορώντας καν να προσεγγίσει τη φυσούνα. Με τη συμβολή της αστυνομίας πλησίασε τρεις φορές κοντά σε αυτή, για να επιστρέψει... κακήν κακώς ξανά στο χορτάρι λόγω ρίψης αντικειμένων. Τελικώς, χρειάστηκε η παρουσία του Προέδρου του Αιολικού Σταύρου Γριπιώτη, ο οποίος ουσιαστικά τον αγκάλιασε για να τον προστατέψει, σε μια προσπάθεια να τον βάλει γρήγορα μέσα στα αποδυτήρια, γνωρίζοντας πως η ζημιά είχε γίνει ήδη για την ομάδα του, φοβούμενος ακόμα μεγαλύτερη τιμωρία! Νωρίτερα πάντως, υπήρξε ένταξη και μεταξύ των ανθρώπων των δύο ομάδων, με εκείνους του Λουτρακίου να είναι ιδιαιτέρως εριστικοί από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με αποκορύφωμα τις διαμαρτυρίες τους στο ημίχρονο.

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γ. Ταουσιάνης): Πουρής, Κρουσταλέλης (90' λ.τρ. Μ. Σαμπάνης), Στουρνάρας, Μπακάλης, Σαλταμάρας (66' λ.τρ. Κάλφας), Κριπιντίρης, Γάλας, Ιορδανίδης, Σίμωσης, Μανουσάκης (58' Λαλάς), Κέρι

ΛΟΥΤΡΑΚΙ (Π. Μεσολόγγης): Διαμαντής, Χουστουλάκης (10' λ.τρ. Νικολάου), Παπαναστασίου, Σιώκος, Μαυρέλης, Τσώκος, Παπουτσής (77' Χατζηστάμου), Μάγγος, Κωβαίος (83' Νώτης), Ζερβός, Αποστολάκης

Απόσπασμα από την ταινία "Αλλοίμονο στους νέους" (1961)...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey