Βάρεσε στο... ψαχνό!

06/12/2015 - 19:01 Τελευταία τροποποίηση στις 06/12/2015 - 19:38

Παρά τις πολλές του απουσίες, ο Αιολικός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών, φιλοδωρώντας τον με τρία γκολ στο Στάδιο "Κώστας Κεντέρης" της Καλλονής, στο πλαίσιο της 10ης Αγωνιστικής του 3ου Ομίλου, στη Γ' Εθνική.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης είχε να αντιμετωπίσει τις απώλειες του τιμωρημένου Γάλα, των ανέτοιμων Ιορδανίδη, Μανουσάκη (που αγωνίστηκαν ελάχιστα λεπτά ως αλλαγές) και του Κρουσταλέλη, που έμεινε εκτός αποστολής, όπως και ο Μπακάλης, o οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις τελευταίες μέρες. Σε αυτούς προστέθηκε και ο Λίμα, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, με τον προπονητή του Αιολικού να δίνει έτσι φανέλα βασικού σε ποδοσφαιριστές που μέχρι σήμερα είχαν λιγοστό χρόνο συμμετοχής.

Ο Πουρής υπερασπίστηκε την εστία, αποχωρώντας όμως με ενοχλήσεις λίγο πριν το τέλος, δίνοντας τη δυνατότητα στον Λευτέρη Ζαχαρή να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Αιολικού, στην πρώτη του εμφάνιση στη Γ' Εθνική! Στα άκρα της άμυνας ήταν ο Στουρνάρας και ο εξαιρετικός Σαλταμάρας ως αριστερός μπακ, κεντρικό δίδυμο Κριπιντίρης και Παπαζούδης, αμυντικοί μέσοι ο Μίχος με τον Καδή, επιτελικός μέσος ο Κέρι, με τους Κίστα και Λαλά ακραίους χαφ και τον Σίμωση προωθημένο στην επίθεση.

Η ομάδα της Μυτιλήνης μπήκε ορεξάτη και κατόρθωσε να... τελειώσει το ματς από το 10λεπτο. Συγκεκριμένα, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κίστα στο 6ο λεπτό, ο Σίμωσης βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Κουμή, πλασάροντας τον ψηλοκρεμαστά για το 1-0! Αυτό ήταν το 6ο γκολ του επιθετικού του Αιολικού, ο οποίος αποδεικνύεται... λαβράκι, προσφέροντας σταθερα λύσεις και φιγουράροντας στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς του ομίλου. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μίχος σέντραρε καταπληκτικά στο ύψος του πέναλτι και ο Παπαζούδης με κεφαλιά - ψαράκι πέτυχε το 2-0 (10')!

Ο Ηρακλής Ψαχνών αδυνατούσε να ελέγξει την ορμή του Αιολικού και είναι χαρακτηριστικό πως απείλησε ελάχιστα, μονάχα από μακρινά σουτ, όπως εκείνο του πρώην παίκτη των "κυανόλευκων" Ντιέγκο Τόρες στο 15', που απέκρουσε ο Πουρής. Η ομάδα της Μυτιλήνης είχε μία ακόμα καλή στιγμή, σε σουτ του Μίχου (32') πριν πάει στην ανάπαυλα με το υπέρ της 2-0!

Στην επανάληψη, ο Αιολικός είχε ένα "νεκρό" διάστημα στα πρώτα 20 λεπτά, χωρίς όμως να απειληθεί από τον αντίπαλό του. Ωστόσο μετά το 70', όταν και οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να αφήσουν περισσότερους χώρους, δημιουργήθηκαν πολλές καλές ευκαιρίες για να διευρυνθεί το σκορ. Στουρνάρας (72') και Σίμωσης (76') δεν τα κατάφεραν, ενώ στο 82ο λεπτό -στην καλύτερη ευκαιρία του Ηρακλή Ψαχνών- ο Πουρής είπε "όχι" στον Ντέντη σε τετ α τετ, αποκρούοντας ενστικτωδώς. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Λόρι Κέρι στο 86ο λεπτό, μετά από όμορφη προσπάθεια και σουτ του Λαλά, το οποίο απέκρουσε ασταθώς ο Κουμής, με τον μεσοεπιθετικό του Αιολικού να παρακολουθεί τη φάση και να σπρώχνει απλώς την μπάλα στα δίχτυα.

Από τις λεγόμενες επαγγελματικές η σημερινή νίκη του Αιολικού, που φρόντισε με την απόδοσή του να διευκολύνει τη θέση του, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν δύσκολη πριν τη σέντρα, λόγω των πολλών απουσιών. Όμως όσοι κλήθηκαν να αγωνιστούν, απέδειξαν πως ο προπονητής μπορεί να τους υπολογίζει, προσφέροντας αξιόπιστες λύσεις.

Δεν είχε προβλήματα η διαιτησία του Βλαντή από τον Πειραιά, σε ένα ματς ωστόσο, που τα δύο γρήγορα γκολ του Αιολικού τον βοήθησαν να περάσει σχεδόν απαρατήρητος.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γ. Ταουσιάνης): Πουρής (87' λ. τρ. Ζαχαρής), Καδής, Στουρνάρας, Σαλταμάρας, Παπαζούδης, Κριπιντίρης, Λαλάς (87' Μανουσάκης), Μίχος, Σίμωσης, Κίστα (80' Ιορδανίδης), Κέρι

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Γ. Μωυσιάδης): Κουμής, Κόκκαλης, Δούλος (80' Ντεντής), Ζαχαράκης, Μπριλάκης, Αθανασίου, Αγουόνγκ Μ'βελέ (80' Σπήλιος), Σενάϊ (37' Καπνόπουλος), Κρίστο, Τόρες, Καρκασίνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey