Ακόμα μία "Χ"αμένη ευκαιρία! [pics]

24/01/2016 - 18:56 Τελευταία τροποποίηση στις 24/01/2016 - 20:57

Ο Αιολικός παρουσίασε αυτοκτονικές τάσεις, ξανά, στο φετινό πρωτάθλημα και παρά το ότι είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει στον πόντο από την Σπάρτη και τον Παναργειακό, με το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στη Χαλκίδα (1-1) βρίσκεται στο -3 από την κορυφή του 3ου Ομίλου, που έχει συναρπαστική εξέλιξη!

Ο Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε τον Αιολικό με τον Πουρή κάτω από τα δοκάρια, τους Καλαγκάνη και Καδή ακραίους μπακ, Κριπιντίρη και Παπαζούδη στο κέντρο της άμυνας, τους Μίχο και Μπακάλη αμυντικούς χαφ, σε ρόλο επιτελικό μέσου τον Κέρι, έχοντας δεξιά του τον Ηλιόπουλο και αριστερά του τον Μανουσάκη, με προωθημένο τον Σίμωση.

Το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης κύλησε με τις δύο ομάδες να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Γενικώς υπήρχε ρυθμός και τόσο ο Αιολικός όσο και η Χαλκίδα δημιούργησαν κάποιες αξιοσημείωτες φάσεις. Ένα σουτ του Σπανού (3') έφυγε ψηλά άουτ για τους φιλοξενούμενους, με την ομάδα της Μυτιλήνης να απαντά με τον Σίμωση (5'), το πλασέ του οποίου μπλόκαρε ο Ντουμάνης. Ο Αιολικός απείλησε και με εκτέλεση φάουλ του Κέρι (9'), με τον τερματοφύλακα της Χαλκίδας να διώχνει εντυπωσιακά στο "Γ" της εστίας του. Η ομάδα της Εύβοιας βρέθηκε μια ανάσα από το 0-1 στο 13ο λεπτό, έπειτα από λάθος του Παπαζούδη και εκπληκτικό σουτ του Σταματάκου, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Πουρής. Ακολούθησαν δύο ακόμα καλές στιγμές για τον Αιολικό, σε σουτ των Ηλιόπουλου (16') και Κέρι (19'), ενώ στο 21ο λεπτό υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για χέρι του Γκιτσάλη εντός περιοχής, με την μπάλα πάντως να βρίσκει περισσότερο στήθος και τον διαιτητή Σπυριάδη να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Έκτοτε, ο ρυθμός έπεσε απότομα. Κάποια σκληρά μαρκαρίσματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής ανάγκασαν τον διαιτητή να χρησιμοποιήσει σε μερικές περιπτώσεις την κίτρινη κάρτα και το 45λεπτο ολοκληρώθηκε δίχως άλλη καλή στιγμή, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες (0-0) στα αποδυτήρια.

Με την επανέναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιάννης Ταουσιάνης πραγματοποίησε δύο γρήγορες αλλαγές, αποσύροντας από το ματς τους Παπαζούδη και Ηλιόπουλο, περνώντας στη θέση τους Κρητικό και Αθανασόπουλο, οι οποίοι έκαναν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα του Αιολικού. Η ομάδα της Μυτιλήνης προσπάθησε με μακρινά σουτ να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, όμως τόσο εκείνο του Καδή (48') όσο και αυτό του Μίχου (52') δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα Ντουμάνη. Ο Αιολικός αδυνατούσε να βρει ελεύθερους διαδρόμους προς την περιοχή της Χαλκίδας και συνέχισε να απειλεί από μακριά, με τον Κριπιντίρη (56') αυτή τη φορά, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο αντίπαλος κίπερ. Στο 58ο λεπτό, ο Αιολικός είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Μίχου, με τον Ντουμάνη να βρίσκει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα, στέλνοντας τη στη συνέχεια στο οριζόντιο.

Στο 61' η Χαλκίδα έμεινε με 10 παίκτες, όταν έπειτα από μια αψιμαχία ανάμεσα σε Κριπιντίρη και Τσούπρο, σε κερδισμένο φάουλ των φιλοξενούμενων, ο διαιτητής Σπυριάδης κιτρίνισε τους δύο ποδοσφαιριστές. Για τον Τσούπρο όμως ήταν η δεύτερη, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον αγωνιστικό χώρο. Κι αν όλοι περίμεναν πως στο τελευταίο ημίωρο, ο Αιολικός με αριθμητικό πλεονέκτημα θα έκλεινε τη Χαλκίδα στα καρέ της, ήρθε το γκολ του Σταματάκου στο 65' να δώσει προβάδισμα στην ομάδα της Εύβοιας, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Σε μια ξαφνική αντεπίθεση, ο Βαλκάνος έβγαλε τετ α τετ τον επιθετικό της Χαλκίδας, που πρόλαβε στην έξοδο τον Πουρή, πλασάροντας σωστά για το 0-1. Ακολούθησε ένα 15λεπτο στο οποίο ο Αιολικός αδυνατούσε να βγάλει συγκέντρωση στο παιχνίδι του. Ο Ταουσιάνης πέρασε στο ματς και τον Γάλα, αντί του Μίχου, πιέζοντας για την ισοφάριση. Στο 81' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι του Μάκο μέσα στην περιοχή, σε κεφαλιά - γύρισμα του Κριπιντίρη, με τον Σπυριάδη να μην καταλογίζει την καταφανέστατη παράβαση. Στο 86' όμως, ο Γάλας σέντραρε από τα δεξιά και ο Σίμωσης πετάχτηκε στην πλάτη των αμυντικών, ισοφαρίζοντας με κεφαλιά σε 1-1!

Το παγωμένο (και) λόγω καιρού "Κώστας Κεντέρης", ζεστάθηκε άμεσα, αν και είχε λίγο κόσμο στις εξέδρες που δεν ξεπέρασε τα 150-200 άτομα. Ο Αιολικός πίεσε για την ολική ανατροπή στα εναπομείναντα λεπτά και στο 91' κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Μπακάλη από τον Γκιτσάλη. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Κριπιντίρης, όμως ο Ντουμάνης έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε! Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ όλος ο Αιολικός είχε βγει μπροστά, η Χαλκίδα έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ, αρχικά με τον Ζουζουλή, που δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Πουρή και εν συνεχεία με τον Αποστολόπουλο, που έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!

Το τελευταίο σφύριγμα του Σπυριάδη από τον Σύνδεσμο Χίου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1, να μην μπορούν να πιστέψουν πώς δεν κατάφεραν να φύγουν και με τους τρεις βαθμούς από το γήπεδο, έχοντας η καθεμιά τις δικές της κλασικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ.

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γ. Ταουσιάνης): Πουρής, Καδής, Καλαγκάνης, Μπακάλης, Παπαζούδης (46' Κρητικός), Κριπιντίρης, Ηλιόπουλος (46' Αθανασόπουλος), Μίχος (77' Γάλας), Σίμωσης, Μανουσάκης, Κέρι

ΧΑΛΚΙΔΑ (Μ. Σεροπιάν): Ντουμάνης, Αχείμαστος, Μάκο (83' Ζουζουλής), Καραμπάς, Τσούπρος, Γκιτσάλης, Σταματάκος, Βαλκάνος (88' Αποστολόπουλος), Σπανός, Τσατσαρής, Τσατσαρώνης (77' Κόσουτιτς)

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey