Σιγοσβήνουν οι ελπίδες!

14/02/2016 - 15:58 Τελευταία τροποποίηση στις 14/02/2016 - 17:18

Ο Αιολικός γνώρισε την ήττα στη Σπάρτη, στο ντέρμπι του 3ου Ομίλου με σκορ 1-0 και έμεινε έτσι ξανά αρκετά πίσω από τους πρωτοπόρους στο βαθμολογικό πίνακα, με την υπόθεση - άνοδος να δυσκολεύει πλέον αισθητά.

Η ομάδα της Μυτιλήνης, μετά από δύο εβδομάδες αναβολών στην αγωνιστική δραστηριότητα της Γ' Εθνικής, ταξίδεψε στη Λακωνία με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα της επέτρεπε να διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες της για τον τίτλο και την εξασφάλιση του μοναδικού προνομιούχου εισιτηρίου προς τη Football League. Ωστόσο, εμφάνισε δύο πρόσωπα στη διάρκεια του 90λεπτου, με πλήρη αυτοσυγκέντρωση και απειλητικές διαθέσεις στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη δεν έβαλε... δύσκολα στους Σπαρτιάτες, ειδικά μετά το 1-0.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αιολικό να έχει διάθεση, αλλά να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τα διαδοχικά κόρνερ στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν για πρώτη φορά στο 22ο λεπτό, σε μια περίεργη φάση όπου ο βοηθός Κωτσόπουλος υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Τάντιτς που έβγαινε τετ α τετ με τον Πουρή, αλλά ο διαιτητής Μακρυπόδης έδωσε φάουλ στη μεσαία γραμμή. Το παιχνίδι και των δύο ομάδων ήταν αρκετά σκληρό, με αποτέλεσμα η κίτρινη κάρτα να βγει τρεις φορές μέσα σε 5 λεπτά από το τσεπάκι του ρέφερι. Η Σπάρτη ανέβασε την απόδοσή της μετά το ημίωρο, απειλώντας με ένα "ψαλιδάκι" του Παρασκευαΐδη, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Πουρή (33'). Ο Αιολικός απάντησε στις ευκαιρίες με μια κεφαλιά του Σίμωση (36'), από σέντρα του Καδή, ο οποίος ελάχιστα λεπτά πριν το φινάλε του πρώτο μέρους αντικαταστάθηκε αναγκαστικά λόγω τραυματισμού, με τον Γιάννη Ταουσιάνη να περνά στη θέση του τον Μπακάλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σπάρτη έγινε πιο δραστήρια, έχοντας ένα σουτ ψηλά άουτ με τον Τάντιτς (50') και μια κεφαλιά του Παρασκευαΐδη επίσης άουτ (55'). Οι γηπεδούχοι είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή του Αιολικού και με διαδοχικά κόρνερ έφερναν την μπάλα κοντά στην εστία του Πουρή. Ώσπου στο 59ο λεπτό, ο Βιγιαφάνε επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, με την μπάλα να σκάει μπροστά στον τερματοφύλακα του Αιολικού, χάνοντας τον έλεγχο και καταλήγοντας στα δίχτυα για το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Με το σκορ εις βάρος του, θα περίμενε κανείς ο Αιολικός να τα παίξει όλα για όλα, διεκδικώντας έστω την ισοφάριση, όμως χαρακτηριστικό της ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών από τη στιγμή που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, είναι το γεγονός πως καταγράφηκαν ελάχιστες τελικές προσπάθειες στο τελευταίο 20λεπτο. Οι αλλαγές από τον πάγκο δεν κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα του παιχνιδιού και η Σπάρτη κρατούσε έτσι το υπέρ της αποτέλεσμα σχετικά εύκολα. Στο 86ο λεπτό, αποβλήθηκε ο σκόρερ της αναμέτρησης, Βιγιαφάνε,  με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά στα εναπομείναντα λεπτά όπως και στο έξτρα 5λεπτο των καθυστερήσεων, ο Αιολικός δεν πάτησε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή και το 1-0 έμεινε μέχρι τη λήξη.

Άξια αναφοράς η παρουσία περίπου φιλάθλων του Αιολικού στη Σπάρτη, που κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και τις απαγορεύσεις, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας και να την ενισχύσουν από την εξέδρα. Όμως για μια ακόμα φορά φέτος, έφυγαν απογοητευμένοι από την ήττα, που αφήνει τον Αιολικό στο -6 από την κορυφή της βαθμολογίας.

Συνθέσεις

ΣΠΑΡΤΗ: Κραβαρίτης, Σιώπης, Παναγιώτου, Γκαλίτσιος, Παρασκευαϊδης,  Σταμογιάννος, Γέσιτς (92′ Κρεββατάς), Οικονομόπουλος, Αναστασάκος (82′ Κατσίκης), Τάντιτς (71′ Ηλιόπουλος), Βιγιαφάνε

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Πουρής, Καδής (44′ λ.τρ. Μπακάλης), Καλαγκάνης, Κρητικός, Βανγκέλι, Κριπιντίρης, Τσιλιγκίρης (63′ Αθανασόπουλος), Μίχος, Σίμωσης (73′ Λαλάς), Μανουσάκης, Κέρι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey