Τρα-Λαλά!

13/03/2016 - 18:22 Τελευταία τροποποίηση στις 13/03/2016 - 19:09

Χρειάστηκε να περάσουν 83 λεπτά στο ματς με αντίπαλο την Καλαμάτα, για να βρει ο Αιολικός τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά όταν το κατάφερε, το έκανε με... στυλ, ξεσηκώνοντας τους πιστούς οπαδούς του στην εξέδρα! Η ομάδα της Μυτιλήνης έφτασε σε μια αγχωτική, πλην όμως πολύτιμη νίκη, παραμένοντας στο κυνήγι των πρωτοπόρων και διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες του για άνοδο.

Ο Πέτρος Μίχος παρέταξε την 11άδα του σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Πουρή κάτω από τα δοκάρια, τους Καδή και Καλαγκάνη ακραίους μπακ, Κριπιντίρη και Μπακάλη κεντρικό δίδυμο, Μίχο, Βαγγελή στον άξονα ως αμυντικούς χαφ, μπροστά τους τον Μανουσάκη, στα άκρα Κέρη και Τσιλιγκίρη, με φουνταριστό τον Σίμωση.

Το ξεκίνημα πάντως δεν ήταν καλό για τον Αιολικό, ο οποίος αδυνατούσε να διαπεράσει το αμυντικό τείχος της Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να περιορίζεται επιθετικά σε μακρινά σουτ. Ένα από αυτά, με εκτελεστή τον Κέρη, ήταν η πρώτη επίσκεψη στα καρέ του Σταυράκη στο 11ο λεπτό, με τους "κυανόλευκους" να απειλούν εκ νέου στο 22', όταν ο Μανουσάκης επιχείρησε ανάποδο "ψαλίδι" με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Την ίδια στιγμή η "Μαύρη Θύελλα" περιοριζόταν σε παθητικό ρόλο και είχε ένα σουτ προς την εστία του Πουρή, με τον Όττα, το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας του Αιολικού (15').

Στην επανάληψη, η εικόνα άλλαξε εντυπωσιακά. Ο Αιολικός βγήκε ψυχωμένος στον αγωνιστικό χώρο και έχοντας σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς, προσπάθησε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Μεσσήνιων από τα άκρα. Οι παίκτες του Πέτρου Μίχου είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους, επιχειρώντας να αξιοποιήσουν τις υπεραριθμίες τους σε κάθε πλευρά, δημιουργώντας υνεχώς ευκαιρίες για γκολ!

Την άρχη έκανε ο Σίμωσης με σουτ (49') που πέρασε λίγο άουτ, για να ακολουθήσει νέο σουτ του Κέρη (52'), που κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Στο 54' ήταν η σειρά του Μανουσάκη, όμως το δυνατό του σουτ μπλόκαρε σταθερά ο Σταυράκης. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σίμωσης βρέθηκε τετ α τετ, αλλά ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε με τα πόδια (56') σε κόρνερ. Από την εξέλιξη της φάσης, μετά από εκτέλεση του Κέρη, ο Σίμωσης με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά από δύσκολη θέση σε σχέση με το πού βρισκόταν η μπάλα, την έστειλε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της Καλαμάτας.

Ο χρόνος κυλούσε και ο Αιολικός αύξανε συνεχώς την πίεσή του στα αντίπαλα καρέ, με τον Μίχο να αλλάζει τη διάταξη σε 4-4-2, αποσύροντας τον Τσιλιγκίρη και περνώντας στη θέση του τον Αθανασόπουλο. Στο 66' ο Μανουσάκης επιχείρησε σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 70ο λεπτό έπειτα από κόρνερ, ο Βαγγελή είδε τους αμυντικούς να απομακρύνουν την καρφωτή του κεφαλιά πάνω στη γραμμή! Στο 78' ο Κέρη εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της περιοχής, με την μπάλα να περνάει από τρεις παίκτες του Αιολικού, που δεν κατάφεραν να κάνουν επαφή και να τη στείλουν στα δίχτυα.

Η δεύτερη κίνηση από τον πάγκο ήταν και... χρυσή! Ο Μίχος φώναξε κοντά του τον Λαλά, δίνοντάς του οδηγία να παίξει ανάμεσα από δύο σέντερ φορ και ο Μυτιληνιός επιθετικός τον δικαίωσε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα! Ήταν το 83ο λεπτό, όταν βρέθηκε στο ύψος της περιοχής και με ένα σουτ στην κίνηση, δίχως δεύτερη σκέψη και κοντρόλ, "κάρφωσε" την μπάλα στα δίχτυα της Καλαμάτας, δημιουργώντας πανδαιμόνιο στις εξέδρες! Όλοι οι παίκτες έγιναν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας αγκαλιά με τον Παναγιώτη Τρύφωνα, ο οποίος έζησε με αγωνία όλο το δεύτερο ημίχρονο μέσα από τον αγωνιστικό χώρο!

Στα λεπτά που ακολούθησαν, ο Αιολικός διατήρησε ψύχραιμα το υπέρ του σκορ και με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ακολούθησαν νέα πανηγύρια εντός αγωνιστικού χώρου για τη σπουδαία αυτή νίκη, που κρατά τον Αιολικό ζωντανό στο όνειρο της ανόδου.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Μίχος): Πουρής, Καδής, Καλαγκάνης, Μπακάλης, Βαγγελής, Κριπιντήρης, Τσιλιγκίρης (66’ Αθανασόπουλος), Μίχος, Σίμωσης (88’ Κρητικός), Κέρη, Μανουσάκης (82’ Λαλάς)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Καλογιαννίδης): Σταυράκης, Γαλανόπουλος, Λιόλιος, Τσόπελας, Κασμερίδης, Τσιμικλής, Κολημήτρας, Όττα(67’ Θεοδώρου), Κεμάλι (85’ Τσουλάκος), Μανουσάκης, Μπεγλετζής (61’ Καλαντζής)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey