Σκωτσέζικο ντους!

27/03/2016 - 19:14 Τελευταία τροποποίηση στις 27/03/2016 - 20:43

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την αδιανόητη ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟ Βάρδας, ο Αιολικός σκόρπισε τον Παναργειακό με 4-2 στο ντέρμπι του 3ου Ομίλου, φτάνοντας πολύ κοντά ακόμα και σε μεγαλύτερο σκορ, με τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Η ομάδα της Μυτιλήνης "έπνιξε" τον αντίπαλο από το ξεκίνημα και μόλις στο 2ο λεπτό προηγήθηκε με 1-0 μετά από κεφαλιά του Κριπιντίρη και νέα κεφαλιά του Σίμωση πάνω στη γραμμή. Η πίεση των "κυανόλευκων" αυξανόταν όλο και περισσότερο και ο Τσιλιγκίρης στο 8' έχασε καλή ευκαιρία μέσα από την περιοχή, ενώ ένα λεπτό αργότερα είδε το σουτ του από το ύψος της περιοχής να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, μετά και από παρέμβαση του τερματοφύλακα Ρίζου. Στο 10' όμως, η υπεροχή του Αιολικού καρποφόρησε για δεύτερη φορά, έπειτα από σέντρα του Κέρη και σουτ του Κριπιντίρη για το 2-0!

Ο Αιολικός ήταν συνεχώς στην επίθεση και ακολούθησαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Σίμωση σε ένα δίλεπτο (15' και 16'), ενώ ο επιθετικός των "κυανόλευκων" ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 27ου λεπτού, όταν εξ' επαφής από τη μικρή περιοχή είδε τον Ρίζο να αποκρούει με... κεφαλιά, την προσπάθειά του για γκολ. Και αφού δεν έγινε το 3-0, ο Παναργειακός επιβεβαίωσε τον άγραφο κανόνα του ποδοσφαίρου, σκοράροντας στην αμέσως επόμενη επίθεση, στην πρώτη του ουσιαστικά επίσκεψη στα καρέ του Αιολικού, με τον Μπλούνα να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή (28'). Το 2-1 ήταν σκορ ημιχρόνου, αλλά στην επανάληψη ο αγώνας ήταν ακόμη πιο πλούσιος σε φάσεις.

Ο Αιολικός έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ στο 57', σε μια τριπλή φάση από εκείνες που αδυνατεί να πιστέψει κανείς πώς η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ο Κέρη σούταρε αρχικά, με τον Ρίζο να αποκρούει, στην επαναφορά ο Σίμωσης με πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Μανουσάκης σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα του Παναργειακού! Στο 68' ο Σίμωσης βγήκε τετ α τετ αλλά την προβολή του απομάκρυνε ο Ρίζος και αφού πάλι δεν έγινε το 3-1, ήρθε η ισοφάριση από την ομάδα του Άργους στο 70ο λεπτό, με σκόρερ τον Νικλιτσιώτη, που τρύπωσε στην πλάτη της άμυνας του Αιολικού και πλάσαρε στην έξοδο τον Πουρή.

Ο Παναργειακός όμως έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ηρακλή με δεύτερη κίτρινη στο 76' και τρία λεπτά μετά ο Αιολικός είχε και τρίτο δοκάρι σε σουτ του Σίμωση (79') από το ύψος της περιοχής! Ακολούθησε και νέα αποβολή για τον Παναργειακό, του Λιόση αυτή τη φορά με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Αιολικός έπαιξε φουλ επίθεση για να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή. Ο Αθανασόπουλος στο 84' πέτυχε το 3-2 με πλασέ και ο Κέρη στο 86' έκανε το 4-2 με σουτ από το ύψος της περιοχής. Ο Πέτρος Μίχος φώναζε στους παίκτες του να κυνηγήσουν ένα ακόμα γκολ, σε μια προσπάθεια να καλύψει ο Αιολικός το χάντικαπ του 3-0 από τον Α' Γύρο στο Άργος, αλλά τόσο ο Αθανασόπουλος στο 90' όσο και ο Σίμωσης στο 92' δεν κατόρθωσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Μίχος): Πουρής, Καδής, Καλαγκάνης, Μπακάλης, Βαγγέλης (66’ Σαλταμάρας), Κριπιντίρης, Τσιλιγκίρης (80’ Αθανασόπουλος), Μίχος, Σίμωσης, Κέρη, Μανουσάκης (75’ Λαλάς)

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ (Παντέλης): Ρίζος, Λιόσης, Κολάρας, Γεωργίου, Κοντέων (36’ Ρότα), Πούτσι, Μπούνας, Ηρακλής, Τσόφλιος (60’ Ετόφ), Κατιάγκα, Παντελής (46’ Νικλητσιώτης)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey