Σπανός: "Κάτω η μπάλα..."

17/11/2011 - 15:01 Τελευταία τροποποίηση στις 17/11/2011 - 15:02

Σε μία άτυπη… συνέντευξη Τύπου, συνάντηση γνωριμίας ουσιαστικά με τους δημοσιογράφους, ο νέος προπονητής του Αιολικού Δημήτρης Σπανός είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα, αλλά και να… ενημερωθεί με τη βοήθεια των συναδέλφων δημοσιογράφων για το κλίμα, τις καταστάσεις και τις ιδιαιτερότητες του Αιολικού.

Ευγενικός και με διάθεση να μιλήσει από την πρώτη στιγμή ανοιχτά γι' αυτό που συνάντησε τις δύο πρώτες μέρες στη Μυτιλήνη, αλλά και γι' αυτό που θα επιδιώξει να δώσει στον Αιολικό από το επόμενο κιόλας ματς, ο Δημήτρης Σπανός υποσχέθηκε «σκληρή δουλειά και μάχη για να επιτύχει η ομάδα τους στόχους της».

Ο επιτυχημένος τεχνικός με τη σπουδαία διαδρομή σε πάγκους όπως της Παναχαϊκής, της Ρόδου ή του Παναιγιάλειου δεν έδειξε φοβισμένος από την προοπτική πρωταθλητισμού, που έδωσε εξαρχής η διοίκηση της ομάδας, φρόντισε όμως να κρατήσει «χαμηλά την μπάλα», τονίζοντας πως στόχος είναι «να αποκτήσουμε δική μας αγωνιστική ταυτότητα». «Γνωρίζω πολύ καλά σε ποια ομάδα ήρθα. Ξέρω πως ο κόσμος έχει την απαίτηση η ομάδα να βάζει τέσσερα-πέντε γκολ σε κάθε παιχνίδι. Αυτό δημιουργεί πίεση, αλλά δεν φοβάμαι.

Ήρθα να αναλάβω μία ομάδα σε μία άγνωστη για εμένα κατηγορία, αλλά ξέρω πολύ καλά τι θα συναντήσω. Ο Αιολικός έχει μεγάλη ιστορία και όποιος αγωνίζεται κόντρα σε αυτόν, έχει πάντα κίνητρο να τον κερδίσει. Αυτό αυξάνει το συντελεστή δυσκολίας του εγχειρήματος του πρωταθλητισμού, αλλά καταδεικνύει και τη δυναμική του σαν σύλλογο.

Πιστεύω στις δυνατότητές μου και μέσω της δουλειάς που θα κάνουμε με τα παιδιά, θα έρθουν τα αποτελέσματα. Αργότερα θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε έχοντας αποκτήσει ακόμα καλύτερη εικόνα της ομάδας».

Ο νέος τεχνικός του Αιολικού, έδειξε πως είναι γνώστης τόσο της ιστορίας της ομάδας, όσο και των ποδοσφαιρικών εξελίξεων τα τελευταία χρόνια στο νησί. Παρά το ότι όμως έχει προπονήσει στην πορεία του πολλούς αντιπάλους της νυν πλέον ομάδας του, εντούτοις σαν προπονητής τον έχει αντιμετωπίσει μόλις μία φορά όταν καθόταν στον πάγκο της Ρόδου, έχοντας ωστόσο καλές αναμνήσεις από παιχνίδια στον "Ταρλά" ως ποδοσφαιριστής.

Ο Δημήτρης Σπανός συνδέεται φιλικά τόσο με τον Γιώργο Κουτρομπίλα, όσο και με τον προκάτοχό του Φώτη Κοκκινέλλη, αλλά όπως μας αποκάλυψε και με τον άλλοτε επιθετικό του "ΑΙΟ" Στέλιο Χωματά, από την κοινή τους θητεία στο Βύζαντα Μεγάρων!

Σε ότι αφορά τους φετινούς αντιπάλους του στον 9ο όμιλο; Έδειξε να ξεχωρίζει τη δυναμική του Αχαρναϊκού, τονίζοντας ωστόσο πως αυτό που τον ενδιαφέρει, είναι να διαμορφώσει τις συνθήκες που ο ίδιος επιθυμεί πρώτιστα στην ομάδα του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey