Ο Τσακιρέλλης συστήνεται...

17/11/2011 - 21:32 Τελευταία τροποποίηση στις 17/11/2011 - 22:02

Ο Σαράντος Τσακιρέλλης μιλάει για πρώτη φορά στα τοπικά μέσα και αποκλειστικά στο sportlesvos.gr για την είσοδό του στα διοικητικά του Αιολικού και για το όραμά του για τη μεγάλη ομάδα της Μυτιλήνης.

Παράλληλα, δεν παραλείπει να απαντήσει στην «αναίτια» όπως τη χαρακτηρίζει, επίθεση που δέχτηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, μέλος της οποίας υπήρξε, βοηθώντας την καθοριστικά στο πρόσφατο παρελθόν -όπως τονίζει-, με γνώμονα πάντα την προσφορά του στον τόπο που γεννήθηκε.

Στην επικοινωνία μας με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στη Βοστώνη όπου διαμένει ο επιτυχημένος Λέσβιος επιχειρηματίας, είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να γνωρίσουν κι οι αναγνώστες μας το νέο διοικητικό παράγοντα του Αιολικού, παραθέτοντας στοιχεία της ζωής του που εξελίχθηκε σαν παραμύθι όταν έφυγε από την Καλλονή για να ζήσει το «αμερικάνικο όνειρο» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Τσακιρέλλης ευγενικός από την πρώτη στιγμή που τον ενημερώσαμε πως τηλεφωνούμε από την ιδιαίτερή του πατρίδα, δεν αρνήθηκε να απαντήσει στο οτιδήποτε ρωτήθηκε. Ετοιμόλογος και έχοντας επιχειρήματα στο όσα κλήθηκε να σχολιάσει, αρχικά ανέφερε πως βασικός παράγοντας που συνετέλεσε στο να ασχοληθεί ακόμη πιο ενεργά με το ποδόσφαιρο και εν προκειμένω με τον Αιολικό, ήταν ο επιστήθιος φίλος του Ταξιάρχης Βέρρος.

«Ο Άκης (σ.σ Βέρρος) είναι φίλος μου. Τον γνωρίζω από παιδί. Πριν από πέντε χρόνια όταν ανταμώσαμε ξανά, με παρότρυνε να βοηθήσω την ομάδα της Καλλονής. Εγώ είχα φύγει για την Αμερική το 1974 και να σας πω την αλήθεια, δε γνώριζα καν την ύπαρξη της ομάδας. Μετά τη συνεργασία μας στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ και διατηρώντας πάντα επαφή με τον Άκη, έμαθα για την απόφασή του να αναλάβει την Προεδρία του Αιολικού. Μίας ομάδας με μεγάλη ιστορία, που δυστυχώς εγώ δεν την βίωσα δεδομένου πως είχα φύγει για το εξωτερικό.

Κάποια στιγμή, συζητώντας μαζί του, μου πρότεινε να συμμετάσχω κι εγώ στην προσπάθεια αναγέννησης του Αιολικού, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε χαμηλές κατηγορίες. Η παρουσία του φίλου μου, ήταν από την αρχή εγγύηση για να πω το «ναι». Όμως ο βασικός λόγος για μένα που πήρα αυτήν την απόφαση, ήταν η διάθεσή μου να βοηθήσω τον τόπο μου. Και ο Αιολικός τώρα, όπως παλαιότερα και η ΑΕΛΚ, ήταν για εμένα ομάδες του νησιού μου και μία καλή αφορμή για να προσφέρω στον τόπο μου.».

Πως σκέφτεστε να λειτουργήσετε, αποτελώντας πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας της Μυτιλήνης. Ποιο είναι το όραμά σας για τον Αιολικό;

«Από την αρχή θέσαμε σα στόχο με τον Άκη, που μιλάει με την εξουσιοδότηση όλου του συμβουλίου της ομάδας, την άνοδο του Αιολικού στη Γ΄ Εθνική. Πιστεύουμε πως ο στόχος δεν είναι ανέφικτος. Από εκεί και έπειτα κύριο μέλημα μας είναι η καθιέρωση του Αιολικού, ξανά, στις μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου, εκεί που ήταν στο παρελθόν.

Και αυτό θα γίνει με σταθερά βήματα, έχοντας και σαν παράδειγμα την εξέλιξη που είχε η ΑΕΛΚ τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτό που θέλω εγώ είναι να βοηθήσω με τις όποιες δυνάμεις διαθέτω την ομάδα της πατρίδας μου να διακριθεί, να κερδίσει ξανά τον κόσμο της.».

Τον τοπικό Τύπο τον παρακολουθείτε από το ίντερνετ στη Βοστώνη; Διαβάσατε πώς υποδέχτηκε ο κόσμος την απόφασή σας να μπείτε στα διοικητικά του Αιολικού;

«Βεβαίως και τον παρακολουθώ. Όχι μόνο τώρα. Φυσικά διαβάζω το sportlesvos.gr και είδα τα σχετικά δημοσιεύματα. Χαίρομαι, που με όσους συνομιλώ μου μεταφέρουν ότι η είδηση έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους φιλάθλους.».

Φανταζόμαστε θα διαβάσατε και για την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, που μεταξύ άλλων, επιτίθεται προς το πρόσωπό σας…

«Τη διάβασα και πραγματικά ακόμη δεν έχω καταλάβει το γιατί βγήκε τέτοιο μένος προς το πρόσωπό μου. Κατ’ αρχήν, κανείς από τους υπευθύνους δε μου ανέφερε ποτέ ότι δεν μπορώ να αποτελώ μέλος των διοικήσεων και των δύο ομάδων. Προσωπικά, δε νομίζω καν ότι μπορεί να ευσταθεί κάτι τέτοιο. Στόχος μου ήταν και είναι να αποτελώ μέλος των διοικήσεων και των δύο ομάδων. Τον τόπο μου θέλω να βοηθήσω, είναι καθαρά θέμα αγάπης.

Η επίθεση που δέχτηκα είναι αναίτια και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Γιατί εγώ χωρίς να έχω διάθεση ούτε να φαίνομαι προς τα έξω, τα τελευταία πέντε χρόνια ενίσχυσα οικονομικά την προσπάθεια της ΑΕΛΚ από την αρχή μέχρι και τα μέσα της περσινής σεζόν. Ήμουν πάντα παρών όταν κλήθηκα να βοηθήσω για να μη διαλυθεί η ομάδα της πατρίδας μου. Μπήκα χορηγός στη φανέλα, είχα συνεργασία και με τη διοίκηση Βέρρου και Αντώνη (σ.σ Γώγου), δίνοντας πλέον περισσότερα χρήματα αποτελώντας και μέλος του συμβουλίου. Αρχικά έδωσα 20.000 ευρώ, ενώ πέρυσι είχα υποσχεθεί να δίνω για όλη τη διάρκεια της σεζόν 5.000 ευρώ κάθε τέλος του μήνα.

Μάλιστα, όταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2010, ο κ. Μιχαλάκης έγινε Πρόεδρος, τον στήριξα. Και εγώ κι ο Άκης (σ.σ. Βέρρος). Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν γιατί έγινε όλος αυτός ο χαμός από μέρους του τώρα.».

Αναφέρεστε σε εκείνο το κρίσιμο ΔΣ της ΑΕΛΚ την περίοδο του Ιανουαρίου, με τις πολλές ανακατατάξεις…

«Ακριβώς. Στηρίξαμε τον κ. Μιχαλάκη. Αναλύσαμε τα δεδομένα και σκεφτήκαμε πρώτα το καλό της ομάδας. Δε θέλαμε να βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο. Εκείνο που θέλω να τονίσω όμως, είναι πως αν εγώ προσωπικά και ο κ. Βέρρος, σε αυτό το κρίσιμο ΔΣ όπως λέτε, δε δίναμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μιχαλάκη, τίποτα από αυτά που υπάρχουν τώρα δε θα ήταν πραγματικότητα, τη στιγμή που μιλάμε.

Εμείς όμως το κάναμε για να συνεχίσει η ομάδα χωρίς προβλήματα την πορεία της στο πρωτάθλημα και να είναι περήφανος ο τόπος μας, όχι για την “επιχείρηση”, την οποία θέλουν κάποιοι να νομίζουν ότι έχουν στήσει.». 

Από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ αρχικά σας υπενθύμιζαν πως ακόμη αποτελείτε μέλος του Δ.Σ της ΑΕΛΚ, αλλά στο τέλος διέγραψαν το όνομά σας από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου…

«Κοιτάξτε, εγώ τον κ. Βέρρο ήξερα και δέχθηκα πέρυσι το καλοκαίρι να βοηθήσω την ΠΑΕ. Το είχα δεσμευτεί και στον Αντώνη (σ.σ. Γώγο), δηλαδή στη διοίκηση ουσιαστικά που προηγήθηκε από εκείνη του κ. Μιχαλάκη.

Μετά από όσα έγιναν κι όταν πια ανέλαβε ο κ. Μιχαλάκης, είναι γνωστό σε όλους νομίζω, πως λειτουργούσε εντελώς μόνος του, δεν υπήρχε ουσιαστικά κανένα συμβούλιο και η ομάδα έγινε αποκλειστικά δική του υπόθεση. Η αποπομπή μου από το ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, παρόλο που δεν είναι νόμιμη, αποδεικνύει περίτρανα αυτό που σας λέω. Δεν υπάρχει συμβούλιο. Ο κ. Μιχαλάκης αποφασίζει και διατάζει.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, κατηγορείστε πως σταθήκατε ασυνεπής στις οικονομικές σας υποχρεώσεις προς την ομάδα… 

«Μα για ποια ασυνέπεια με κατηγορούν; Μήπως είχα υποσχεθεί εγώ στον κ. Μιχαλάκη χρήματα; Με πήρε ποτέ στο τηλέφωνο σα μέλος του συμβουλίου, που λένε ότι ήμουν και είμαι ακόμα, για να μου πουν κάτι για την ομάδα; Εγώ δεν παραιτήθηκα από το συμβούλιο της ομάδας, γιατί την ΑΕΛΚ την αγαπώ, αλλά ακόμα και το καλοκαίρι που ήρθα στο νησί, δεν με προσέγγισε κανείς από την πλευρά Μιχαλάκη να μου πει κάτι. Μέλος της διοίκησης ήμουν στο κάτω-κάτω. Ο κ. Μιχαλάκης όμως, ξέρετε ότι μιλάει μόνο με λίγο κόσμο και με αυτούς που έχει στη δούλεψή του στην ΠΑΕ. Δε θέλει κανέναν άλλον! Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν, γιατί με θυμηθήκανε τώρα…».

Σκοπεύετε να απαντήσετε στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ, με κάποιο άλλο τρόπο, σε όσα σας κατηγορούν;

«Δε θα πέσω στο επίπεδο αυτών που θέλουν να αμαυρώσουν το όνομά μου, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα τους κάνω χαρούμενους και θα έχουν την ιδέα ότι είμαστε “ίδιοι”. Ο κόσμος ξέρει ποιος είμαι κι αυτός είναι ο μόνος που θα μας κρίνει όλους μας.

Επίσης, δε θα απολογηθώ σε κανέναν για ποιο λόγο στήριξα και αποτέλεσα μέλος της διοίκησης της ΑΕΛΚ, ούτε και τώρα που είμαι στον Αιολικό. Μπορεί για κάποιους αυτή η κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων να είναι η ζωή τους, αλλά εμένα μου είναι αδιάφορη από εδώ μακριά που βρίσκομαι. Σας είπα και πριν. Όπως το κάνω επαγγελματικά, έτσι και κοινωνικά, θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου. Πλέον μέσω του Αιολικού. Αυτό είναι όμως δική μου υπόθεση».

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα, μέσω του sportlesvos.gr, στους φιλάθλους της Λέσβου;

«Εύχομαι ειλικρινά στην ομάδα της ΑΕΛΚ να πετύχει τους στόχους της και να κατορθώσει την άνοδό της στην Α’ Εθνική κατηγορία. Έτσι, θα έρθει η στιγμή σε τρία χρόνια, να βρεθούν μαζί ΑΙΟΛΙΚΟΣ και ΑΕΛΚ στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάνοντας το φίλαθλο κόσμο της Λέσβου περήφανο.

Προσωπικές ευχές όμως, θα ήθελα να στείλω στον κ. Μιχαλάκη για το πολύτιμο και αδιαμφισβήτητο έργο του στην ΑΕΛΚ. Και ένα μήνυμα προς τον ίδιο. Πως το τηλέφωνό μου το “ήξερε” και είναι πάντοτε στη διάθεσή του.».  

Κύριε Τσακιρέλλη ευχαριστούμε θερμά για την επικοινωνία και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία…

«Σας ευχαριστώ κι εγώ πολύ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey