Τσακιρέλλης, όπως λέμε Cedar's! [video]

18/11/2011 - 15:01 Τελευταία τροποποίηση στις 18/11/2011 - 16:01

Μια από τις μεγαλύτερες και ιδιαίτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην περιοχή New England των ΗΠΑ είναι η Cedar’s Foods του νέου διοικητικού μέλους του Αιολικού Σαράντου Τσακιρέλλη, ο οποίος έφυγε από τη Λέσβο το 1974 σε ηλικία 11 ετών για να κυνηγήσει το «αμερικανικό όνειρο» και χωρίς αμφιβολία... το κατάφερε!

Μαζί με τον καλύτερο του φίλο Abe Hanna μεγαλούργησαν στη Cedar’s, η οποία είχε ξεκινήσει από το 1980 ως μια τοπική επιχείρηση που παρήγαγε ταχίνι και ταμπουλέ. Σύντομα, τη μετέτρεψαν στο σημαντικότερο ανταγωνιστή της αμερικανικής αγοράς μεσογειακής διατροφής, εμπλουτίζοντας την παραγωγή της με προϊόντα όπως τζατζίκι, διάφορες σαλάτες εποχής, φέτα, πίτα τσιπς, χαλβά και άλλα ντιπς.

Πριν λίγα χρόνια, έχοντας πλέον ανάγκη για μεγαλύτερες ποσότητες παραγωγής, η Cedar’s μεταφέρθηκε σε νέες εξελιγμένες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, συνολικής έκτασης 9.290 τετραγωνικών μέτρων, πέντε φορές πιο ευρύχωρες σε σχέση με το προηγούμενο κτίριο όπου στεγαζόταν.

Σήμερα, η Cedar’s του Σαράντου Τσακιρέλλη γνωρίζει τεράστια απήχηση στο αμερικανικό καταναλωτικό κοινό κι ο βασικότερος λόγος, σύμφωνα με τους εθνικούς δείκτες, είναι το γεγονός πως η παραγωγή προϊόντων μεσογειακής διατροφής είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη βιομηχανική κατηγορία στις ΗΠΑ. Το 2008 μάλιστα, η Cedar’s κέρδισε το χρυσό έπαθλο ανώτατης γεύσης στα Αμερικανικά ειδικά βραβεία.

Ακολούθως, υπέγραψε συνεργασία με τον κινηματογραφικό κολοσσό της Disney, αποτελώντας μέλος της καμπάνιας μάρκετινγκ για την προώθηση της ταινίας «Αλαντίν», καθιστώντας έτσι τις επιχειρήσεις της, ως έναν από τους σημαντικότερους τίτλους στην αγορά τροφίμων. Ως μια αυτοδιοικούμενη επιχείρηση, που δεν ανήκει σε κάποια μεγαλύτερη μητρική εταιρεία (όπως οι περισσότεροι ανταγωνιστές της), διαφημίζεται μέσω της ομάδας ράγκμπι New England Patriots, που συμμετέχει στο NFL, μοιράζοντας δωρεάν δείγματα των προϊόντων της στους φιλάθλους.

 

Το 2009, η Cedar’s δημιούργησε εγκαταστάσεις και στη Λέσβο, παρασκευάζοντας εδώ την ελληνική φέτα αλλά και το αυθεντικό παραδοσιακό γιαούρτι, εξάγοντας περισσότερους από 20 τόνους την εβδομάδα, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τζατζικιού και άλλων ντιπς στο εργοστάσιο της εταιρείας λίγο έξω από τη Βοστώνη.

Η αγορά των μεσογειακών προϊόντων διατροφής είναι σε ακμή στις ΗΠΑ και όπως αρέσκεται να λέει ο Σαράντος Τσακιρέλλης «είναι όμορφο να είσαι στη σωστή κατεύθυνση, την κατάλληλη στιγμή…».

Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Cedar's

{vimeo}16436265{/vimeo}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey