Έμφραγμα στα... χασομέρια! [video]

20/11/2011 - 19:17 Τελευταία τροποποίηση στις 24/11/2011 - 12:33

Σε... αυτοκτονία εξελίχθηκε η δεύτερη έξοδος του Αιολικού στην Αττική, αφού έχασε μέσα από τα χέρια του το τρίποντο της νίκης απέναντι στην Ελλάδα Ποντίων (1-1) ύστερα από γκολ που δέχθηκε στο 93ο λεπτό.

Ετσι το ντεμπούτο του Δημήτρη Σπανού στον πάγκο των Μυτιληνιών δεν συνδυάστηκε με το ιδανικό αποτέλεσμα και παρότι είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις, προκειμένου οι νησιώτες να φύγουν από την Αθήνα με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους.

Μετά το 1-0, ο Αιολικός έχασε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες για να καθαρίσει το παιχνίδι απέναντι στους Πόντιους, που από το 65' έπαιζαν με δέκα παίκτες και τελικά πλήρωσε την αστοχία του με ένα γκολ που δέχθηκε στα... χασομέρια και πιθανότατα από θέση οφσάιντ. Μεγάλη εμφάνιση, βέβαια, πραγματοποίησε και ο πρώην πορτιέρο των νησιωτών Αντώνης Λυκούρης, ο οποίος κατέβασε κυριολεκτικά ρολά. 

Ο Αιολικός είχε αρκετά καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο και έλεγξε το παιχνίδι αγγίζοντας μάλιστα πρώτος το γκολ στο 8' σε χαμένο τετ α τετ του Μιχαλάκη, ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του Μίχου. Στο 22' ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε για την Ελλάδα, που ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, καθώς ο Δρυμούσης δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Δικαιόπουλος, ύστερα από ανατροπή του από τον Αγιακάτσικα (έστειλε τη μπάλα άουτ).

Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 32' έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ σε κεφαλιά του Αποστολίδη, που αποκρούστηκε από τον Λυκούρη. Η Ελλάδα βρήκε την απάντηση και στο 43' άγγιξε αυτή το 1-0 με τον Δρυμούση, ωστόσο να αστοχεί από καλή θέση.  

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Αιολικό, καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Διονυσάτος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Μίχο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας για το 0-1. Ο Αιολικός έλεγχε το παιχνίδι, ωστόσο η Ελλάδα ήταν πάντα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές απείλησε ξανά με τον Δρυμούση. Ο επιθετικός των βυσσινί, όμως ήταν και πάλι άστοχος σε τετ α τετ με τον Καλαϊτζίδη.

Στο 64' ο Ταμπάκης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για ανόητο φάουλ πάνω στον Καπταγιάννη και τα πράγματα φάνηκε να απλουστεύουν για τον Αιολικό. Οι Μυτιληνιοί, όμως σκόρπισαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν για γκολ, καθώς Διονυσάτος, Δελόλμας, Κάρδαρης και Καδής δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Λυκούρη για δεύτερη φορά, με συνέπεια οι κυανόλευκοι να πάθουν... έμφραγμα στο 93ο λεπτό.

Ο Καλαϊτζίδης απέκρουσε αρχικά το σουτ του Μαντζουράνη, αλλά στην επαναφορά ο Μπάμπης Σιδηρόπουλος την έστειλε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οπως φάνηκε ο σκόρερ δεν καλυπτόταν την ώρα του σουτ, ωστόσο ο πρώτος επόπτης Μπατζιόπουλος κατευθύνθηκε στη σέντρα, με τους ανθρώπους του Αιολικού να διαμαρτύρονται έντονα για οφ σάιντ.

ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ: Λυκούρης, Τζανάκης, Τσοπανάς, Σιδηρόπουλος Σ., Χαλκίδης, Καφαλίδης (85’ Ματζουράνης), Δικαιόπουλος, Φλέγκας (66’ Αγγελωνίτης), Ταμπάκης, Μαυράκης (55’ Κολοφώτης), Δρυμούσης

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Καλαϊτζίδης, Αγιακάτσικας, Βούρος, Καπταγιάννης, Αποστολίδης, Μίχος, Βουργουτζής Π. (70’ Καδής), Διονυσάτος, Κάρδαρης, Δελόλμας (92’ Ντζιμάνης), Μιχαλάκης (60’ Παπαδόπουλος)

(Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Κολλάρος)

Δείτε πλάνα από την αναμέτρηση

{youtube}FFC1DWwXdHM{/youtube}

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Υπόμνημα

Σχόλιο Ευκαιρία Γκολ Σφύριγμα διαιτητήΠέναλτι ΑλλαγήΚίτρινηΚόκκινη

Λεπτό προς λεπτό

[93'] Λήξη αγώνα, Ελλάς Ποντίων - Αιολικός 1-1

[90'+3'] ΓΚΟΛ 1-1! Η Ελλάδα Ποντίων φτάνει στην ισοφάριση με τη λήξη της αναμέτρησης, την ώρα που όλος ο Αιολικός διαμαρτύρεται για οφσάιντ.

[90'+2'] Αλλαγή για τον Αιολικό. Πέρασε ο Ντζιμάνης στη θέση του Δελόλμα  

[87'] Απάντά στις ευκαιρίες ο Αιολικός, με τον Καδή που πέρασε νωρίτερα στο παιχνίδι να αστοχεί μέσα από την περιοχή

[86'] Τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα Ποντίων, με τον Αλέξανδρο Καλαϊτζίδη να "κατεβάζει τα ρολά" σε διπλή προσπάθεια των γηπεδούχων, πρώτα σε κεφαλιά και ακολούθως σε τετ α τετ, διατηρώντας το 0-1

[78'] Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Αιολικό, με τον Κάρδαρη να κόβεται σε τετ α τετ από τον Τσομπανά

[69'] Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον Αιολικό, με τους Δελόλμα και Κάρδαρη να αποδεικνύονται ιδιαιτέρως... ευγενικοί και τον τερματοφύλακα Λυκούρη, να μπαίνει ανάμεσά τους μπλοκάροντας την μπάλα

[61'] Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα Ποντίων, με τον Δρυμούση να στέλνει την μπάλα άουτ

[60'] Κόκκινη κάρτα ο Ταμπάκης! Με 10 παίκτες η Ελλάδα Ποντίων

Ελέγχει το ματς ο Αιολικός, που μετά το γκολ του Μίχου παίζει πιο απελευθερωμένα. Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και οφείλουν να μείνουν συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος, για να φύγουν με το τρίποντο από το Γήπεδο Ορυζομύλων..

[49'] Προσπάθησε να απαντήσει η Ελλάδα Ποντίων, με τον Δρυμούση να κλέβει την μπάλα από τον Βούρο, να μπαίνει στην περιοχή,όμως το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ

[47'] ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!! Ο Αιολικός προηγείται στο σκορ με γκολ του Μίχου, έπειτα από σέντρα "πάρε-βάλε"του Θεαγένη Διονυσάτου, με την έναρξη του β' ημιχρόνου

[46'] Έναρξη Β' Ημιχρόνου

[45'] Λήξη ημιχρόνου, Ελλάς Ποντίων - Αιολικός 0-0

[42'] Τετ α τετ του Δρυμούση με τον Καλαϊτζίδη, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ στο πλασέ του επιθετικού της Ελλάδας Ποντίων

Κίτρινη κάρτα στον Χαλκίδη

Πιέζει ο Αιολικός στα τελευταία λεπτά, με το Δελόλμα να προκαλεί πονοκεφάλους στο κεντρικό δίδυμο της Ελλάδας Ποντίων. Πολύ δραστήριοι και οι Μιχαλάκης και Κάρδαρης από τα πλάγια

[32΄] Μεγάλη ευκαιρία για τον Αιολικό να ανοίξει το σκορ αλλά η καρφωτή κεφαλιά του Αποστολίδη αποκρούστηκε από τον Λυκούρη και στην επαναφορά ο Μίχος έστειλε τη μπάλα άουτ!

[28'] Κίτρινη κάρτα στον Σ. Σιδηρόπουλο, για φάουλ πάνω στον Δελόλμα

Καλύτερος ο Αιολικός σε αυτά τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, πατάει καλύτερα στο γήπεδο και ψάχνει τρόπους να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Ελάδας Ποντίων. Ωστόσο η μεγάλη ευκαιρία ανήκει στους γηπεδούχους που αστόχησαν σε πεναλτι.

[20΄]Από τα 11 βήματα ο Δρυμούσης στέλνει τη μπάλα άουτ αστοχώντας στο πέναλτι!

[19΄] Ο Αποστολίδης ανατρέπει τον Μαυράκη και ο διαιτητής υποδεικνύει πέναλτι!

[8΄] Όμορφη κάθετημπαλιά του Μίχου, βγάζει μόνο του το Μιχαλάκη στο όριο του οφσάιντ, αλλά το πλασέ του τελευταίου περνάει ελάχιστα άουτ! Μεγάλη ευκαιρία για τον Αιολικό να κάνει με το "καλημέρα" ένα μεγάλο βήμα για τη νίκη!

[1'] Έναρξη αγώνα

Συνθέσεις:

ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ: Λυκούρης, Γιαννάκης, Τσομπανάς, Σιδηρόπουλος Σ., Χαλκίδης, Καφαλίδης, Δικαιόπουλος, Φλέγκας, Ταμπάκης, Μαυράκης, Δρυμούσης

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Καλαϊτζίδης, Αγιακάτσικας, Βούρος, Καπταγιάννης, Αποστολίδης, Μίχος, Βουργουτζής Π., Διονυσάτος, Κάρδαρης, Δελόλμας, Μιχαλάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey