Βέρρος εφ΄ όλης της ύλης στη Γ.Σ.

30/08/2012 - 20:05 Τελευταία τροποποίηση στις 30/08/2012 - 20:44

Χωρίς να επιτυγχάνεται η μαζική προσέλευση που παρατηρήθηκε στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση, αλλά με την παρουσία ενός σαφούς πλάνου και οράματος αυτή τη φορά για την αγωνιστική σεζόν που πρόκειται να ξεκινήσει, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Αιολικού.

Οι τοποθετήσεις του Προέδρου της ομάδας Ταξιάρχη Βέρρου, αναφορικά με τις πρόσφατες ηχηρές αποχωρήσεις, το μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά και τις προοπτικές που δίνει το παρόν διοικητικό σχήμα, απασχόλησαν το σώμα που μπήκε στη διαδικασία να ρωτήσει απευθείας τον Πρόεδρο για διάφορα θέματα της, ενώ ο δημοσιογράφος Νίκος Μανάβης παρουσίασε την προωθούμενη κίνηση για την εγγραφή μελών του Αιολικού.

Ο Ταξιάρχης Βέρρος προχώρησε σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης από την τελευταία Γενική Συνέλευση μέχρι σήμερα, ανακοινώνοντας με ικανοποίηση τη σημαντική μείωση του μπάτζετ της ομάδας, η οποία ωστόσο δε φαίνεται να επηρεάζει την ποιότητα αυτού.

Ξεκαθαρίζοντας πως μέσα στον φετινό προϋπολογισμό, εντάσσονται και οι οφειλές από την περσινή περίοδο, ο Πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Αιολικός για πρώτη φορά αγγίζει εύκολα το στόχο του, δηλαδή να πορευτεί με τον προϋπολογισμό που σχεδιάζει από την αρχή της σεζόν, χωρίς να περιμένει στη μέση της χρονιάς χρήματα… εξ ουρανού όπως παλαιότερα.

Μιλώντας για τις αποχωρήσεις από το ΔΣ, ο Ταξιάρχης Βέρρος αποφεύγοντας να επεκταθεί, δεδομένου πως θα ήταν άδικο -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- να πει το οτιδήποτε από τη στιγμή που δεν ήταν παρόντα τα μέλη που έφυγαν, για να εκφράσουν ενδεχομένως τον αντίλογό τους, συμπερασματικά εξήγησε ως διάσταση απόψεων τη «ρήξη», σχετικά με το ύψος του προϋπολογισμού.

Η πλευρά Γριπιώτη, ως γνωστόν, εξέφραζε την άποψη πως ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να αγγίξει τα περσινά τουλάχιστον επίπεδα για να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός ο Αιολικός, διεκδικώντας το πρωτάθλημα, ενώ από τη μεριά του ο Πρόεδρος ήταν αντίθετος, εμμένοντας στο να χτιστεί η ομάδα με αρκετά λιγότερα χρήματα, εναρμονισμένη και στις εποχές της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον ίδιο, πως εκτίμησή του ήταν ότι ειδικότερα ο Σταύρος Γριππιώτης δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη, σε μία ομάδα που δεν θα διεκδικούσε τον πρωταθλητισμό.

Επί της ουσίας ωστόσο, όπως διαπιστώνει κανείς στην πράξη από τις πρόσφατες εξελίξεις, ο Ταξιάρχης Βέρρος κατάφερε και να μειώσει δραστικά το μπάτζετ, επιτυγχάνοντας τον εξαρχής στόχο του για… λιτότητα, αλλά και να προσθέσει στην ομάδα παίκτες αξίας.

Χαρακτηριστικό ήταν και το παράδειγμα που έδωσε αναφορικά με την υπογραφή δύο παικτών, που ενώ στην αρχή είχαν συμφωνήσει για ένα συγκεκριμένο ποσό έπειτα από διαπραγματεύσεις με την πλευρά Γριπιώτη, τελικά υπέγραψαν στην ομάδα με λιγότερα χρήματα από τα μισά. Και η αναφορά έγινε για παίκτες πρώτης γραμμής.

Δεδομένου όμως πως στην ουσία ο Αιολικός παραμένει ανταγωνιστικός (θεωρητικά πάντα καθώς καθρέφτης είναι το… χορτάρι) με πανομοιότυπο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι, αλλά με τα μισά χρήματα, ο Πρόεδρος έδειξε ανοιχτός σε ενδεχόμενη επιστροφή, αφού ξεκαθάρισε πως ούτε ο Σταύρος Γριπιώτης ούτε και οι υπόλοιποι που αποχώρησαν, μπορούν να αποκλειστούν από την ενασχόληση με τα κοινά της ομάδας.

Με τη φράση «ανέλαβα τον Αιολικό και έχω μάθει να ολοκληρώνω επιτυχώς οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνομαι», ο Πρόεδρος της ομάδας της Μυτιλήνης ξεκαθάρισε το τοπίο, στην όποια παραφιλολογία μπορεί να αναπτύσσεται ή να αναπτυχθεί σε σχέση με το μέλλον του στην ομάδα και ακολούθως μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της συνέλευσης.

Το σώμα ρώτησε για το αν επιβαρύνθηκε οικονομικά το σωματείο από τη συναυλία της Άννας Βίσση, γεγονός που διαψεύστηκε αρμοδίως. Επίσης, για την πορεία των μεταγραφών, με τη διοίκηση να αποκρίνεται πως κινούνται για τρεις ενδεχομένως και τέσσερις ακόμη ποδοσφαιριστές, αλλά και για την περίπτωση του Άκη Μιχαλάκη, όπου δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας υποστήριζε πως ο παίκτης πλήρωσε ένα… αστρονομικό ποσό για να πάρει την ελευθέρας του, διαψεύδοντάς το κατηγορηματικά, παραδεχόμενος ωστόσο πως από τη στιγμή που ο Αιολικός δαπάνησε κάποια χρήματα για την απόκτησή του, έπρεπε να του επιστραφούν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey