Άρθρο-παρέμβαση του Ταξιάρχη Βέρρου

03/12/2012 - 21:45 Τελευταία τροποποίηση στις 03/12/2012 - 22:17

aiolikos_first_training2012-13_verrosΈκκληση αγωνίας του Ταξιάρχη Βέρρου για το μέλλον του Αιολικού, προαναγγέλοντας παράλληλα την πρόθεσή του να πραγματοποίησει μια ύστατη προσπάθεια προς την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στην ομάδα της Μυτιλήνης.

"Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στη Λέσβο και προφανώς οι φίλοι του Αιολικού γνωρίζουν τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα τον τελευταίο καιρό. Συνεχείς αποχωρήσεις τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και από το ποδοσφαιρικό τμήμα, δημιούργησαν μια εκρηκτική κατάσταση που έχει σαν αποτέλεσμα, η κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται, να φαντάζει μάταιη. Δύο με τρία μέλη στο ΔΣ και το τεχνικό τιμ προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό τον Αιολικό.

Το παρόν συμβούλιο κατηγορήθηκε για πολλά. Κυρίως, για το χαμηλό μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος. Γεγονός που αποτέλεσε και την αφορμή να αποχωρήσουν μέλη του περσινού ΔΣ το καλοκαίρι, με επιχείρημα τις κακές επιλογές ποδοσφαιριστών. Παρόλο που στο 90%, σε ότι αφορά τους ντόπιους παίκτες, αποκτήθηκαν αυτοί που το περσινό συμβούλιο ήθελε. Και τέλος, για την επιλογή του προπονητή, με τον οποίο ξεκίνησε η ομάδα.

Σε ότι αφορά το μπάτζετ, τα γεγονότα δικαίωσαν την απόφαση. Θεωρώ ότι δε χρειαζόταν το περσινό μπάτζετ και μάλιστα σε εποχή που οι τιμές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχουν πέσει κατακόρυφα, για να κατακτήσουμε έστω την 7η θέση σε έναν όμιλο 11 ομάδων, εκ των οποίων οι δύο σε ότι αφορά τον υποβιβασμό δείχνουν από τώρα να έχουν ξεχωρίσει.

Όσο για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας, ο λόγος των απαράδεκτων εμφανίσεων δεν είναι σε καμία περίπτωση η αξία των ποδοσφαιριστών. Οι λόγοι είναι άλλοι και σίγουρα όχι μόνο οικονομικοί.

Για τον κ. Πιττό τέλος, είμαι ο τελευταίος που θα κρίνω έναν άνθρωπο, που έχει προσφέρει τόσα πολλά και για τόσα χρόνια στην ομάδα του Αιολικού. Άλλωστε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, ουδείς εκ των όσων τον αμφισβήτησαν στις καφετέριες, δεν είχε το θάρρος να τον αντικρούσει στα επιχειρήματα που ανέφερε.

Aiolikos_Aigalew_paiktes1Το φετινό διοικητικό συμβούλιο ξεκίνησε το καλοκαίρι μια προσπάθεια με τριπλό σκοπό. Να παραμείνει η ομάδα στη νέα κατηγορία, κάτι που ισοδυναμεί με άνοδο, να εξυγιανθεί οικονομικά ώστε να μπορεί να απευθυνθεί στην κοινωνία της πόλης μετά από τόσα χρόνια απαξίωσης, αλλά και να αποτελέσει πόλο έλξης για τους ντόπιους ποδοσφαιριστές στη μελλοντική της πορεία.

Δυστυχώς η προσπάθεια τορπιλίστηκε πανταχόθεν. Υπήρξε λυσσαλέος πόλεμος από κάποιους γνωστούς-αγνώστους, οι οποίοι ψάχνουν κάθε χρόνο να βρουν το θύμα που θα πληρώνει, προκειμένου εκείνοι να κάνουν το «κομμάτι» τους.

Υπήρξαν παράλογες απαιτήσεις τοπικών σωματείων, που ουσιαστικά δεν ήθελαν να ενισχυθεί ο Αιολικός για προφανείς λόγους. Και τέλος υπήρξε από ορισμένα μέλη του ΔΣ αδυναμία εκπλήρωσης των όσων εθελοντικά και χωρίς καμία πίεση είχαν αναλάβει.

Το σοβαρότερο όλων είναι ότι ορισμένοι τελικά, επιθυμούν να δουν την ομάδα στο τοπικό, είτε γιατί έτσι θα «δικαιωθούν» για τις «επιλογές» τους, είτε γιατί έτσι θα γίνουν αρεστοί σε κάποιους άλλους, που θέλουν να μην υφίσταται αφ’ ενός το εμπόδιο «Αιολικός», αφ’ ετέρου να εκτεθεί ο Πρόεδρος του, Ταξιάρχης Βέρρος, στα μάτια των Λέσβιων φιλάθλων. Δεν καταλαβαίνουν όμως, ότι το διακύβευμα είναι η ύπαρξη του Αιολικού, μπροστά στο οποίο από τη μια δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο και από την άλλη είναι έγκλημα να ρίχνεις νερό στο μύλο αυτών, που το βέβαιο είναι ότι έχουν ημερομηνία λήξεως.

verros_epimelhthrio_aiolikos1Όταν πέρυσι συστρατεύθηκα στην προσπάθεια για την άνοδο του Αιολικού στη Γ’ Εθνική, γεγονός που έγινε κάτω από ισχυρότατες «πιέσεις» και έπειτα από πολλές συναντήσεις τις οποίες δεν προκάλεσα εγώ προσωπικά, το έκανα γιατί πίστευα ότι το ποδοσφαιρικό μέλλον της Λέσβου και το όνομα «Αιολικός» είναι έννοιες απόλυτα αλληλένδετες.

Όταν φέτος, παρόλο που από την αρχή ήταν ορατές οι δυσκολίες, αναλάβαμε να ξεκινήσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια που ελάχιστοι πίστευαν, το κάναμε γιατί θεωρούσαμε πως υπήρχαν αυξημένες πιθανότητες ευόδωσης, αλλά και γιατί θέλαμε να δώσουμε στον Αιολικό την ευκαιρία του. Δυστυχώς όμως δυο κούκοι δε φέρνουν την Άνοιξη.

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί δεν οδηγεί πουθενά. Από την πλευρά μας θα γίνει μια τελευταία προσπάθεια μέχρι την Τετάρτη (5/12), προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση. Αν βρεθεί, είμαι βέβαιος ότι ο Αιολικός σύντομα θα είναι στη θέση που δικαιούται, με βάση την ιστορία του, αλλά και τις δυνατότητές του.

Αν όχι, τότε επίσης σύντομα, θα το μετανιώσουν πικρά όλοι. Είτε αυτοί ήταν ή είναι παράγοντες του ποδοσφαίρου, είτε είναι ποδοσφαιριστές, είτε είναι απλοί φίλαθλοι που αγαπούν την ομάδα και το άθλημα. Αν θα συμβεί αυτό, τότε «έσται η εσχάτη πλάνη, χείρων της πρώτης».

Ταξιάρχης Βέρρος"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey