Ζυμώσεις πριν τη Γενική Συνέλευση

09/04/2013 - 11:23 Τελευταία τροποποίηση στις 09/04/2013 - 13:43

Aiolikos_Taxidi_Prooorismos_panoΟ Αιολικός βαδίζει στο... άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και οι φίλοι της ομάδας της Μυτιλήνης αγωνιούν δικαιολογημένα. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα ο ΣΦΑΜ εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν και φίλαθλοι από την Αθήνα, ζητώντας να δρομολογηθούν άμεσα οι όποιες εξελίξεις με πρώτη και σπουδαιότερη την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης.

Η επιστροφή της ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα είναι δεδομένο πως έχει προκαλέσει μια παγωμάρα, αφού ο υποβιβασμός από έναν όμιλο έντεκα ομάδων που χάριζε μάλιστα επτά εισιτήρια ανόδου στη νέα Γ' Εθνική, μόνο ως παταγώδης αποτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το "SL", θέλοντας να διερευνήσει τις προθέσεις νυν και πρώην παραγόντων του Αιολικού, συνομίλησε μαζί τους και προσπάθησε να βγάλει άκρη σχετικά με τις όποιες ζυμώσεις πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα πριν οριστικοποίηση της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης, κατά την οποία πλέον άπαντες θα πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Στις συζητήσεις που έγιναν με τους πρώην Προέδρους Σταύρο Γριπιώτη και Γιάννη Φλωρίδη, καθώς και με τους παράγοντες Θοδωρή Δουβαλέτα και Ηλία Μιχαηλίδη, άλλοι μίλησαν ξεκάθαρα για τις σκέψεις του, άλλοι πάλι δε θέλησαν να "προδώσουν" όσα έχουν στο μυαλό τους. Πεποίθηση όλων πάμτως, αποτελεί ότι την κρίσιμη εκείνη ημέρα καθώς και όσων ακολουθήσουν, θα πρέπει να μπουν στο περιθώριο τόσο η μιζέρια όσο και η γκρίνια...

gripiotisΣταύρος Γριπιώτης (πρώην Πρόεδρος): "Συμφωνώ απόλυτα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΦΑΜ πριν από λίγες ημέρες. Θεωρώ ότι η Γενική Συνέλευση θα πρέπει να γίνει το γρηγορότερο δυνατό. Είναι το ανώτατο όργανο του συλλόγου και εκεί θα παρθούν οι πιο σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα στον Αιολικό. Αν μάλιστα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία που προτάθηκε, η 24η Απριλίου δηλαδή, ακόμα καλύτερα. Δε θα ήθελα όμως να τοποθετηθώ δημόσια πριν τη διεξαγωγή της. Γνωρίζετε καλά πως όσα έχω να πω, θα τα ακουστούν στη διάρκεια της Συνέλευσης, όπως εξάλλου συμβαίνει τόσα χρόνια..."

Floridis_portraitΓιάννης Φλωρίδης (πρώην Πρόεδρος): "Κατά την προσωπική μου άποψη η Γενική Συνέλευση θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί πριν τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, από τη στιγμή που κρίθηκε η μάχη του υποβιβασμού και έγινε τελεσίδικο ότι ο Αιολικός επιστρέφει στο τοπικό. Θα ήταν πολύ καλύτερα, αλλά και τώρα δεν είναι αργά. Αρκεί να μην ξεπεραστεί το τέλος Απριλίου, διαφορετικά εκτιμώ ότι ίσως μπει σε περιπέτειες ο σύλλογος. Αν η Γενική Συνέλευση καθυστερήσει να συγκληθεί από το ΔΣ, τότε οπωσδήποτε πρέπει να δρομολογηθούν εξελίξεις μέσω της συλλογής υπογραφών από τα μέλη του σώματος. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε όλοι να αφήσουμε την γκρίνια κατά μέρος και να δούμε το μέλλον του Αιολικού. Πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις, γιατί διαπιστώνω ότι υπάρχουν και πολλές, αλλά με ηρεμία να αποφασιστεί το καλύτερο δυνατό για τον Αιολικό."

Douvaletas_portraitΘοδωρής Δουβαλέτας (παράγοντας): "Σαφέστατα και να γίνει Γενική Συνέλευση, όμως μην ξεχνάμε ότι ο ρόλος της δεν είναι μόνο διερευνητικός, αλλά ταυτόχρονα επικυρωτικός. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει πριν την πραγματοποίησή της να έχουν γίνει πρώτα κάποιες μεθοδεύσεις ως προς την επόμενη μέρα. Δεν έχει νόημα να πάμε εκεί χωρίς σχέδιο. Επιτέλους όμως, ας σκεφτούν κάποιοι πώς ακριβώς θέλουν τον Αιολικό. Γιατί το βάρος της φανέλας δε σβήνει, επειδή θα αγωνιστεί η ομάδα στο τοπικό. Ίσα-ίσα υπάρχουν αρκετά παραδείγματα ομάδων, που σταδιακά ανέκαμψαν και έφτασαν πολύ ψηλότερα απ' ότι βρίσκονταν πριν. Προσωπική μου άποψη πάντως είναι, ότι ο Αιολικός δεν μπορεί να γίνει δεκανίκι κανενός. Καλό θα είναι, να μείνουν έξω από τη Γενική Συνέλευση οι προσωπικές κόντρες και να μπουν στην άκρη οι μικροεγωισμοί, ώστε να διασφαλιστεί πως όσοι ασχοληθούν με την αυριανή μέρα στον Αιολικό, θα είναι τουλάχιστον ενωμένοι για το καλό της ομάδας." 

Mixailidis_portraitΗλίας Μιχαηλίδης (παράγοντας): "Για μένα αποτελεί μονόδρομο η συγχώνευση με την ΑΕΛΚ! Πιστεύω ότι έχουμε δοκιμάσει τα πάντα όλα αυτά τα χρόνια στον Αιολικό και καταλήξαμε πάλι να παίζουμε στο τοπικό. Πιστεύω ότι αν συνενωθούν οι δρόμοι των δύο ομάδων, ο Αιολικός μπορεί και θα δώσει ώθηση στην προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια η Καλλονή. Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα, θα πέσουμε στο ίδιο πηγάδι. Πρέπει από σήμερα και μέχρι τη Γενική Συνέλευση, όποτε κι αν πραγματοποιηθεί, να γίνουν κάποιες ενέργειες, ώστε να πάρουμε στο κάτω-κάτω μια θετική ή μια αρνητική απάντηση από την άλλη μεριά. Με το όνομα Αιολικός, αυτούσιο ή συνοδευόμενο από κάποιο νησιωτικό προσδιορισμό, το εγχείρημα της ΑΕΛΚ θα αποκτήσει παλλεσβιακή συνείδηση. Το νησί θα έχει έναν εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες, με το φίλαθλο κόσμο να είναι ενωμένος εντός και εκτός Λέσβου, στηρίζοντας την ομάδα σε κάθε γήπεδο. Έτσι θα υπάρχει μια ενιαία φωνή, που θα δώσει παράλληλα λύσεις και σε πολλά αδιέξοδα. Θεωρώ ότι ο κ. Μιχαλάκης είναι αρκετά έξυπνος, ζυγίζοντας όλες τις παραμέτρους, για να μην αρνηθεί αυτή τη συνένωση, που μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει και στον ίδιο. Αν πάντως υπάρχει αρνητική διάθεση από μεριάς ΑΕΛΚ, τότε είναι σαφές πως θα πρέπει να εξεταστούν άλλες πιθανές λύσεις για τον Αιολικό στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης. Πρωτίστως όμως εκτιμώ, όπως ανέφερα και πριν, ότι θα πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια συμπόρευσης Αιολικού και ΑΕΛΚ, δημιουργώντας μια ομάδα παλλεσβιακού χαρακτήρα."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey