Γιατί προτιμήθηκε το "Μιχαλέλειο" από το "Κ. Κεντέρης"

06/03/2014 - 13:37 Τελευταία τροποποίηση στις 06/03/2014 - 14:15

Mixalelio_Gipedo_Plomariou3H "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ", η μοναδική αθλητική εφημερίδα της Λέσβου, με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της στο Φύλλο της εβδομάδας που κυκλοφόρησε, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προτιμήθηκε η έδρα του Αιγέα Πλωμαρίου για να φιλοξενήσει το μεγάλο στοίχημα της ανόδου του Αιολικού στη Γ’ Εθνική. Παράλληλα, αναδεικνύει την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Στέφανου Σανιδά, τον παράγοντα «πλαστικό» που ευνοεί τους… Αθηναίους, αλλά και το παρασκήνιο γύρω από το «Κώστας Κεντέρης» στην Καλλονή.

Όπως είχε αποκαλύψει το «SL» μεσοβδόμαδα, ο Αιολικός προτίθεται να… μετεγκατασταθεί στο Πλωμάρι για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας και πολύ περισσότερο ενόψει της πρόκλησης των αγώνων του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Λέσβου, αλλά και των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Η εκπεφρασμένη προτίμηση του τεχνικού επιτελείου της ομάδας για να αγωνιστεί στα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς σε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, σε συνδυασμό με την αξιέπαινη πρόταση παραχώρησης του «Μιχαλέλειου» από τον Πρόεδρο του Αιγέα Πλωμαρίου Στέφανο Σανιδά, συνέβαλαν καθοριστικά στην επιλογή της έδρας του Αιγέα, ως το γήπεδο όπου ο Αιολικός θα παίξει τους κόπους του μιας χρονιάς! Οι άνθρωποι της ομάδας της Μυτιλήνης λοιπόν, μίλησαν στη «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ» για την επιλογή τους αυτή, αλλά και για τους λόγους που δεν επιλέχθηκε η λύση του Λεκανοπεδίου.

Ο Αιολικός θα δώσει στο "Μιχαλέλιο" τα τρία εναπομείναντα εντός έδρας παιχνίδια του για το πρωτάθλημα και συγκεκριμένα με αντιπάλους τα Λιονταράκια για την 27η, τον Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας για την 29η και με τον Κεραυνό Αφάλωνα στην 30η Αγωνιστική. Ωστόσο, η επιλογή του γηπέδου του Αιγέα προκρίθηκε κυρίως ενόψει των αγώνων μπαράζ. Κι αυτό γιατί η ιστορία τέτοιων αναμετρήσεων έχει εύστοχα καταδείξει, πως οι νησιωτικοί αντίπαλοι σε αυτό το επίπεδο είναι απόλυτα εξοικειωμένοι στα γήπεδα με συνθετικό τάπητα, παίζοντας στα αντίστοιχα δικά τους τοπικά πρωταθλήματος σχεδόν εξολοκλήρου σε γήπεδα με «πλαστικό».

Καλύτερος ο ΑΙΟ στο φυσικό χόρτο

Aiolikos_panigyriko_Diagoras5-0_2Είναι γεγονός, πως στο συνθετικό τερέν ο ρυθμός του αγώνα ευνοεί τις ομάδες που έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται εκεί, δυσκολεύοντας τες χαρακτηριστικά όταν καλούνται να παίξουν σε φυσικό χλοοτάπητα.

Τρανά παραδείγματα, τα πρόσφατα μπαράζ του Ολύμπου Αγιάσου και της Αναγέννησης Γέρας, όπου οι έτεροι διεκδικητές έπαιξαν με άνεση στο «Χριστοφίδειο» και στον Παπάδο, χωρίς να επηρεάζονταν στο ελάχιστο από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Δεδομένου ότι ο Αιολικός έχει προετοιμαστεί φέτος σε φυσικό χλοοτάπητα, αγωνιζόμενος στον Ταρλά και παρουσιάζοντας μεγαλύτερη εξοικείωση, σε συνδυασμό με το ότι οι αντίπαλοί του στα επερχόμενα μπαράζ έχουν εμπειρία μόνο σε συνθετικό τερέν, έκανε τους ανθρώπους της ομάδας της Μυτιλήνης να αναζητήσουν έδρα με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Aiolikos_GS_2013_Maios_Gripiotis«Το γνωρίζουμε καλά, ότι ειδικά οι αντίπαλοί μας παίζουν στα τοπικά τους πρωταθλήματα σε πλαστικό», δήλωσε χαρακτηριστικά στη «ΡΕΒΑΝΣ» ο Πρόεδρος του Αιολικού Σταύρος Γριπιώτης. «Εμείς έχουμε μάθει να παίζουμε σε φυσικό χλοοτάπητα και είναι μία παράμετρος που δεν μπορεί να αγνοηθεί από το τεχνικό μας επιτελείο. Ως εκ τούτου, δε σκεφτήκαμε ποτέ να στραφούμε σε μία επιλογή γηπέδου με πλαστικό τερέν, όπως αυτό της Αγιάσου ή της Γέρας. Σίγουρα μπορούμε να ανταποκριθούμε ικανοποιητικά και στο πλαστικό, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η άνοδος κρίνεται πάντα στις λεπτομέρειες και εκεί θα χτυπήσουμε τους αντιπάλους μας. Γιατί και η παραμικρή ιδιαιτερότητα, που μπορεί να μας δώσει αβαντάζ, δεν μπορεί να μη ληφθεί υπόψη».

Το «Κώστας Κεντέρης» δεν «ήθελε» τον Αιολικό…

stadio_kenteris_a2Γιατί όμως δεν επιλέχτηκε το «Κώστας Κεντέρης» στο οποίο ο Αιολικός αγωνίστηκε και πέρυσι στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής και φυσιολογικά ήταν η πρώτη επιλογή; Οι άνθρωποι του Αιολικού, ισχυρίζονται ότι ο λόγος εν πολλοίς που η «φυσική» έδρα της Καλλονής βρίσκεται σε αυτήν την άθλια σήμερα κατάσταση, είναι η βλάβη στο χορτοκοπτικό μηχάνημα! Μία βλάβη για την οποία ο Δήμος Λέσβου δεν έχει επιληφθεί από το περασμένο καλοκαίρι ως και σήμερα, καθιστώντας αδύνατη τη συντήρηση του ενός από τα μόλις τέσσερα γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα στο νησί!

Επιπρόσθετα οι άνθρωποι του Αιολικού δεν κρύβουν ότι εγκατέλειψαν την επιλογή του «Κώστας Κεντέρης», φοβούμενοι και… παρατράγουδα στους αγώνες μπαράζ από φιλάθλους της περιοχής της, που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση τον Αιολικό να αγωνίζεται στο Λεκανοπέδιο και έχουν αναπτύξει μία ιδιότυπη «βεντέτα» με εκείνους του Αιολικού. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι άνθρωποι της ομάδας της Μυτιλήνης επικαλούνται και νουθεσίες της… δημοτικής αρχής ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση να δηλωθεί ως έδρα το γήπεδο της Καλλονής…

«Πάνω απ' όλα η συγκέντρωση της ομάδας»

«Δεν μπορούμε ούτε να λύσουμε τα οπαδικά σύνδρομα του νησιού μέσα σε λίγες ημέρες, ούτε τις αδυναμίες της δημοτικής αρχής σε θέματα που κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Αιολικού για το θέμα «Κώστας Κεντέρης», συμπληρώνοντας: «Δεν μπορώ να ρισκάρω την ηρεμία και την προετοιμασία της ομάδας για τα κρίσιμα αυτά παιχνίδια. Είναι θλιβερά όσα συμβαίνουν, αλλά ο Αιολικός οφείλει να συνεχίσει. Ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται για το καλό του λεσβιακού ποδοσφαίρου και σέβονται τη διαδρομή του Αιολικού, όπως ο Πρόεδρος του Αιγέα Στέφανος Σανιδάς, που μας παραχώρησε το γήπεδό Πλωμαρίου. Είναι μία αξιέπαινη πρωτοβουλία και φυσικά η οικογένεια του Αιολικού του το αναγνωρίζει αυτό και τον ευχαριστεί θερμά…».

Η πρωτοβουλία Σανιδά

Sanidas_Mixaleleio1Για την πρωτοβουλία του αυτή μίλησε στη «ΡΕΒΑΝΣ» και ο Στέφανος Σανιδάς, τονίζοντας ότι έκανε αυτό που όφειλε ο οποιοσδήποτε στη θέση του. «Το λεσβιακό ποδόσφαιρο είναι κάτι ενιαίο. Ο Αιολικός είχε ανάγκη και εμείς βλέποντας τη δυσκολία που προκύπτει από τα έργα στον Ταρλά, θέλαμε να διευκολύνουμε την ομάδα της Μυτιλήνης στη δύσκολη αποστολή της για την επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες».

Ελάχιστες οι παρεμβάσεις που απαιτούνται

Τι θα χρειαστεί όμως το «Μιχαλέλειο» για να μπορέσει να φιλοξενήσει τους αγώνες μπαράζ του Αιολικού; Η διοίκηση του Αιολικού έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον γεωπόνο του γηπέδου, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή της διοίκησης για κάποιες μικροπαρεμβάσεις, προκειμένου να αναζωογονηθεί ο φυσικός χλοοτάπητας. Το ότι το πρωτάθλημα διακόπτεται τον Απρίλιο είναι ευεργετικό για τον αγωνιστικό χώρο, καθώς αυτό που χρειάζεται σύμφωνα με τον γεωπόνο είναι «ξεκούραση» για ένα διάστημα, προκειμένου να ανανήψει και να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για τους του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και μετ’ έπειτα των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey