Μαθαίνει αντιπάλους στο Κύπελλο Ερασιτεχνών

07/03/2014 - 12:28 Τελευταία τροποποίηση στις 07/03/2014 - 13:01

Aiolikos_Atromitos_Agias_Marinas8-0_1Εν αναμονή των τελικών στις ποδοσφαιρικές Ενώσεις που έχουν τοποθετηθεί στον 8ο όμιλο της ΕΠΟ και της κλήρωσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, στις 12 του Μάρτη βρίσκεται ο Αιολικός, που στέφθηκε και τυπικά Κυπελλούχος ΕΠΣΛ για την περίοδο 2013-14, έστω και χωρίς να διεξαχθεί τελικός ανάμεσα στους δύο φιναλίστ Λέσβου και Λήμνου.

Όπως σας είχε ενημερώσει το "SL", ο Κεραυνός Αγίου Δημητρίου με έγγραφό του προς τη διοργανώτρια αρχή, είχε ενημερώσει τελεσίδικα πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στα έξοδα του ταξιδιού προς το νησί μας και ως εκ τούτου η Ένωση ενημέρωσε την Ομοσπονδία, όπως απαιτείται, ότι εκπρόσωπός της στη συνέχεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών θα είναι ο Αιολικός.

Στην ομάδα της Μυτιλήνης βέβαια, αν και επιθυμούσαν τη διεξαγωγή ενός ακόμα δυνατού αγώνα εν όψει των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική, θα έχουν τουλάχιστον την ευκαιρία να δουν πόσο ανταγωνιστικοί είναι τη συγκεκριμένη περίοδο, σε μια διοργάνωση Πανελλήνιας εμβέλειας, την οποία μάλιστα έχει κατακτήσει δύο φορές στο παρελθόν (1982, 2002), μετρώντας συνολικά τρεις παρουσίες σε τελικό (2004).

Δύσκολος όμιλος

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ, οι Ενώσεις χωρίζονται σε οκτώ ομίλους, από τους οποίους θα προκύψει η τελική 9άδα που θα διεκδικήσει το τρόπαιο.

aosyrou1Η ΕΠΣ Λέσβου έχει τοποθετηθεί στον 8ο κατά σειρά όμιλο, μαζί με τις ΕΠΣ Αθηνών, Πειραιά, Χίου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Τυπικά ανάμεσά τους βρίσκεται και η ΕΠΣ Σάμου, η οποία όμως φέτος δεν πραγματοποίησε καμία ποδοσφαιρική διοργάνωση, αφού τα γήπεδα της δεν πήραν άδεια καταλληλότητας από την Περιφέρεια.

Το τοπίο σχετικά με τους αντιπάλους του Αιολικού ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά, αφού τις προσεχείς μέρες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν οι τελικοί ή οι ημιτελικοί του θεσμού σε κάθε Ένωση. Γνωστός είναι μόνο ο εκπρόσωπος των Κυκλάδων, ο ΑΟ Σύρου, μια ομάδα που πιθανότατα θα βρει στο δρόμο του ο Αιολικός και στα μπαράζ για τη Γ’ Εθνική.

Το Σάββατο (8/3) διεξάγεται ο τελικός στην ΕΠΣ Πειραιά, μεταξύ Αετού Κορυδαλλού και Εθνικού, ενώ για την Τετάρτη (12/3) έχει οριστεί ο τελικός της ΕΠΣ Αθηνών, ανάμεσα σε Πανερυθραϊκό και ΑΕ Ηρακλείου. Στην ΕΠΣ Χίου, στον τελικό που θα γίνει την Τετάρτη (12/3) έχουν προκριθεί η Δάφνη Δαφνώνα και ο Ηρακλής Θυμιανών. Στα Δωδεκάνησα οφείλουν να βιαστούν, αφού εκκρεμεί η διαδικασία των ημιτελικών, οι οποίοι ορίστηκαν για την Τετάρτη (12/3) και τα ζευγάρια είναι ΑΕΡ Αφάντου-Φοίβος Κρεμαστής και Ηρακλής Μαριτσών-ΠΑΣ Ασκληπειού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ενδιαφέρον έχει να αποσαφηνιστεί ποιες ομάδες από όλες αυτές, εφόσον κερδίσουν το τρόπαιο στις Ενώσεις τους, επιθυμούν να συμμετάσχουν στις επόμενες φάσεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, αφού η ΕΠΟ δίνει το δικαίωμα της εθελούσιας δήλωσης στη διοργάνωση.

Το σύστημα διεξαγωγής

kyp_eras_tropaioΗ Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει χωρίσει τις Ενώσεις σε εννέα ομίλους, εκ των οποίων οι επτά έχουν από έξι ομάδες, ένας έχει επτά και ένας από τέσσερις.

Στον κάθε όμιλο διεξάγονται νοκ άουτ αγώνες στις έδρες των ομάδων που κληρώθηκαν ως γηπεδούχοι, από τους οποίους θα προκύψει μία ομάδα που θα κερδίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στην τελική 9άδα. Από αυτές, δύο θα κληρωθούν μεταξύ τους σε αγώνα μπαράζ που θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο για την είσοδο στην προημιτελική φάση. Ακολουθούν οι ημιτελικοί, επίσης σε ουδέτερη έδρα και ο τελικός, που θα οριστεί το προσεχές διάστημα από την Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα έξοδα διαιτησίας βαρύνουν το γηπεδούχο σωματείο στις νοκ άουτ αναμετρήσεις, ενώ για όσα ματς διεξαχθούν σε ουδέτερο αυτά θα μοιράζονται κατά το ήμισυ στα δύο σωματεία έπειτα και από την εκκαθάριση των εισιτηρίων.

Η κλήρωση και το πρόγραμμα

Από τη στιγμή που θα ανακοινωθούν οι κυπελλούχοι των Ενώσεων τις προσεχείς ημέρες, αναμένεται να επισημοποιηθεί ο αριθμός αυτών που θα συμμετάσχουν στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Ακολούθως, η Επιτροπή Κυπέλλου θα προχωρήσει την Τετάρτη 12 Μαρτίου στην κλήρωση για τους αγώνες των εννέα ομίλων και τις γηπεδούχες ομάδες. Σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, οι νοκ άουτ αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 19, 26 Μαρτίου και 2 Απριλίου, εφόσον υπάρχει καθολική συμμετοχή. Διαφορετικά, όπως γίνεται κατανοητό, θα διεξαχθούν λιγότεροι αγώνες για τον εκπρόσωπο κάθε ομίλου στην τελική 9άδα.

Ο αγώνας μπαράζ για την είσοδο στην προημιτελική φάση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου, οι αγώνες των «8» θα γίνουν στις 16 του ίδιου μήνα και τα ημιτελικά στις 30/4. Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο τελικός του θεσμού έχει οριστεί για τις 3 Μαΐου. Να σημειωθεί, ότι τη φετινή περίοδο για πρώτη φορά θα διεξαχθεί και το Super Cup των ερασιτεχνών, ανάμεσα στους δύο τροπαιούχους του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής για την ανάδειξη Κυπελλούχου του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου περιόδου 2013-2014.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey