Γιατί... ΑΙΟ είσαι!

19/03/2014 - 17:40 Τελευταία τροποποίηση στις 20/03/2014 - 11:01

Aiolikos_Panigyriko_Ethnikos_3-4Πιστός στο ραντεβού με την ιστορία του, ο Αιολικός πρόσθεσε στις σελίδες αυτής μία ακόμη μεγαλειώδη πρόκριση στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, πετώντας εκτός συνέχειας με το εκπληκτικό 3-4 τον Εθνικό Πειραιώς στο Μοσχάτο!

Η ομάδα του Κομνηνού, δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα… εξοικείωσης σε στις συνθήκες αγώνων εκτός Λέσβου που τόσο του έλειψαν και από το πρώτο ημίχρονο έβαλε τις βάσεις για την μεγάλη πρόκριση!Ο Τόλης Λαλάς άνοιξε το σκορ με τη… σέντρα του αγώνα, εκμεταλλευόμενος ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα  του Εθνικού Βουτσινά και έβαλε από πολύ νωρίς μπροστά την ομάδα του!

Η ομάδα της Μυτιλήνης ήταν καταιγιστική στη συνέχεια, χάνοντας ευκαιρίες για το 0-2, αλλά και πολύ καλή στην τακτική, όταν χρειάστηκε να δώσει χώρους στους γηπεδούχους και να παίξει άμυνα. Με έναν Γόμο σε ιδανική μέρα, να εξουδετερώνει όλους τους κινδύνους μπροστά από την εστία του σε χρονικά καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού, ο Αιολικός πήρε αέρα δύο τερμάτων στο 28΄ με ένα συρτό σουτ του Σεραφίγγου.

Ο Εθνικός δύο λεπτά αργότερα είχε δοκάρι σε σουτ του Σκαφτούρου και στο 43΄ πάλι ο «Σέρα» θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς πρόωρα, αν ήταν εύστοχος στο πλασέ του από ιδανική θέση, ολοκληρώνοντας μία πολύ όμορφη αντεπίθεση της ομάδας του.

Στην επανάληψη το παιχνίδι εκτυλίχθηκε όπως ακριβώς στο πρώτο μέρος! Με τη σέντρα ο Αιολικός βγήκε μπροστά και σκόραρε ξανά στο 48΄ με ένα ασύλληπτο σουτ –κρέμασμα – του Άκη Μιχαλάκη από τα 35 μέτρα! Το 1-3 του Εθνικού τρία λεπτά αργότερα με τον Παυλακάκη, δεν άγχωσε την ομάδα της Μυτιλήνης και στο 60΄ ο Μιχαλάκης ξανά, με εκπληκτική ατομική ενέργεια και σουτ, υπέγραψε φαρδιά πλατιά την πρόκριση της ομάδας του, κάνοντας το 1-4!

Ο Γόμος που ήταν καθοριστικός στην τελική έκβαση του παιχνιδιού με σωτήριες επεμβάσεις, κράτησε το 1-4 σε δύσκολες περιπτώσεις, όπως εκείνης του 63΄ και στο 83΄ νικήθηκε από 11 βήματα, σε πέναλτι που εκτέλεσε ο Σούφλας. Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά και με δεδομένη και την αποβολή του Στρατή Διονυσάτου, έγινε… ροντέο, με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 3-4 στο 88΄ με απευθείας φάουλ του Λύγκου. 

Ο Γόμος αποσόβησε τον κίνδυνο σε ένα ύπουλο γέμισμα προς την περιοχή του στις καθυστερήσεις και η μεγάλη πρόκριση καταγράφτηκε στην ιστορία!Ένταση προκλήθηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης από τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν την συμπαράσταση 150 και πλέον φίλων του, παρά το ότι το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών…

Ο Αιολικός θα αντιμετωπίσει τώρα στις 26 Μαρτίου τον Πανερυθραϊκό για την επόμενη φάση του Κυπέλλου, ξανά σε παιχνίδι νοκ άουτ στην Αθήνα…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εθνικός: Βουτσινάς, Σπήλιος, Μαριόλης (46΄Σταφσουλάι),Σύρος (53΄ Γκορόγιας), Γερόλυμος, Σαμιώτης, Σούφλας, Μανουλίδης, Παυλάκης, Λύγκος, Σκαφτούρος (68΄Παυλόπουλος)

Αιολικός: Γόμος, Μουτζούρης, Μπαράκης, Καπταγιάννης, Γκιάτα, Καδής, Διονυσάτος Σ., Μιχαλάκης (70΄λ.τ. Μαλακός), Σαμπάνης (81΄Τρύφων), Λαλάς (74΄ Συβρής), Σεραφίγγος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey