Αναβολή πρωταθλημάτων και... βλέπουμε!

02/09/2014 - 03:00 Τελευταία τροποποίηση στις 05/12/2014 - 10:43

footballleague_lockedΠρόβλημα προέκυψε (εκ νέου) με τις άδειες διεξαγωγής αγώνων στα γήπεδα όλης της χώρας, με αποτέλεσμα οι Περιφέρειες να μην μπορούν να δώσουν την απαραίτητη έγγραφη συγκατάθεσή τους, ανάβοντας... κόκκινο στις προγραμματισμένες πρεμιέρες των πρωταθλημάτων για το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, παρατηρούνται καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των διαδικασιών για τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων, που βρίσκονται εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων. Από τον γραφειοκρατικό... κυκεώνα, δε θα μπορούσε να λείπει και ο Δήμος Λέσβου, που ως φαίνεται δεν προχώρησε με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς τους προηγούμενες μήνες όλες αυτές τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα τα περισσότερα γήπεδα του νησιού να μην μπορούν αυτή τη στιγμή να φιλοξενήσουν επίσημους αγώνες.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η ΕΠΣ Λέσβου να προχωρήσει σε αναβολή της Β' Φάσης του Κυπέλλου και κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με την πρεμιέρα της Α' Κατηγορίας, που κανονικά ξεκινούσε το σαββατοκύριακο. Και η ΕΠΑΕ όμως αναμένεται να προχωρήσει σε αναβολή της Football League και Football League 2, αφού το συγκεκριμένο πρόβλημα αγγίζει και τις μεγαλύτερες κατηγορίες, εκτός της Super League.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΛ Σταύρος Ψαρρόπουλος, μιλώντας στο "SL" τόνισε πως " σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο γίνονται ενέργειες κεντρικά από την ΕΠΟ για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με μια νέα παράταση από την Πολιτεία προς τους Δήμους όλης της χώρας, ώστε να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και να μη βγουν εκτός προγραμματισμού οι ομάδες". Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, μέσα στην εβδομάδα, ζητώντας να δοθεί έξτρα περιθώριο τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα, ώστε οι δημοτικές αρχές που ανέλαβαν πρόσφατυα τα καθήκοντά τους να τρέξουν τις διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο πρόβλημα έχουν και τα Κλειστά Γυμναστήρια, που φιλοξενούν αγώνες εθνικών ή τοπικών κατηγοριών. Και σε ότι αφορά εκείνο της Νεάπολης, οφείλει να ξεκαθαριστεί άμεσα η κατάσταση, αφού εκεί πραγματοποιούνται σχεδόν στο σύνολό τους όλοι οι αγώνες των υπόλοιπων ομαδικών σπορ (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ενώ φέτος καλείται να υποδεχτεί και ομάδες της Α2 του βόλεϊ γυναικών, όπου συμμετέχει ο Παγγεραγωτικός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey