Δυναμώνει ποδοσφαιρικά το Αιγαίο! [pics]

20/03/2015 - 15:06 Τελευταία τροποποίηση στις 20/03/2015 - 15:59

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων, σε επίπεδο περιφερειών πλέον, μετά την Α' και Β' Φάση μεταξύ των Ενώσεων όλης της χώρας.

Οι Μικτές Αιγαίου (10ης Περιφέρειας), υπό την καθοδήγηση του Μυτιληνιού περιφερειακού προπονητή Βαγγέλη Σπανού, κατόρθωσαν να προκριθούν με αντιπάλους τις Μικτές Κρήτης (11η Περιφέρεια), τόσο στους παίδες όσο και στους νέους, παρουσιάζοντας πολύ καλό πρόσωπο στους αγώνες που έγιναν στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Μικτή Αιγαίου παίδων νίκησε τη Μικτή Κρήτης στη διαδικασία των πέναλτι, μετά το ισόπαλο 2-2 της κανονικής διάρκειας. Οι Κρητικοί είχαν προηγηθεί δύο φορές στο σκορ, ωστόσο η πεισμωμένη αντίδραση των παικτών του Σπανού έφερε την ισοφάριση με τέρματα που σημείωσαν οι Τζούμας (Κανάρης Νενήτων Χίου) και Καραμανώλης (Διγενής Κοσκινού Ρόδου).Στη διαδικασία των πέναλτι, σκόραραν κατά σειρά από πλευράς Αιγαίου οι Ευαγγελέλλης, Τζούμας, Τζουανάκης (Διγενής Κοσκινού), Μαγιόγλου (Ατρόμητοι Ρόδου) και Νομίδης, ενώ από τους Κρητικούς αστόχησε στο πέμπτο και καθοριστικό πέναλτι ο Καλλιτζάκης, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Βασικοί αγωνίστηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι Μαμουλέλλης (Οδυσσέας Ελύτης), Πατράκης (Νεάπολη), Σαντορινιός (ΑΕΛΚ), Νομίδης (Νεάπολη), ενώ στην αποστολή βρέθηκαν οι Δασκαλόπουλος (Λιονταράκια), Ευαγγελέλλης (Οδυσσέας Ελύτης) και στις κλήσεις του περιφερειακού προπονητή, οι Δρακούλης (ΑΕΛΚ) και Ματέο Ντέμο (Αργοναύτες Λήμνου).

Η Μικτή Αιγαίου νέων αναδείχθηκε επίσης ισόπαλη απέναντι στη Μικτή Κρήτης με σκορ 1-1. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν στην αναμέτρηση, ωστόσο το Αιγαίο ισοφάρισε με τον Τριμμάτη (ΑΟ Δικαίου Κω), στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί τίποτα δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι.  Για τη Μικτή Αιγαίου ευστόχησαν διαδοχικά οι Κανάρης (Διαγόρας Ρόδου), Τριμμάτης, Βλαβιανός (Πανθηραϊκός) και Θαρρένος (Διγενής Κοσκινού), πριν αστοχήσει στο τελευταίο πέναλτι ο Ασλάνι (ΑΟ Μυκόνου), στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Χρειάστηκαν ακόμη δύο πέναλτι, από τους Ιωάννου (Ηρακλής Θυμιανών) και Νάζο (ΑΟ Μυκόνου), πριν ο τερματοφύλακας Λιβησιανός (Κλεόβουλος Λίνδου) αποκρούσει το έβδομα πέναλτι των Κρητικών, που εκτέλεσε ο Βασιλάκης. Από πλευράς Λέσβου αγωνίστηκε βασικός στο παιχνίδι ο Ραχάνης (Λιονταράκια), στην αποστολή βρισκόταν και ο Ψωμάρας (Λιονταράκια), ενώ στις κλήσεις του περιφερειακού προπονητή ήταν επίσης οι Παπουτσιδέλλης (Οδυσσέας Ελύτης) και Γιαννακούδης (Αργοναύτες Λήμνου).

Στις δηλώσεις του στο "SL" ο περιφερειακός προπονητής Αιγαίου, Βαγγέλης Σπανός, επεσήμανε: "Ήταν δύο αγώνες που αποτέλεσαν για όλους μας μια ξεχωριστή εμπειρία. Τα συναισθήματα είναι όμορφα. Σίγουρα οι νίκες είναι πάντοτες ευχάριστες, όμως σκοπός της διοργάνωσης αυτής δεν είναι το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό, αλλά η στελέχωση των εθνικών μας ομάδων σε αυτές τις αναπτυξιακές ηλικίες με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές από όλη την Ελλάδα. Με αυτό το σκεπτικό εργαζόμαστε όλο το προηγούμενο διάστημα και αυτό θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε και σε λίγες μέρες στα Γιάννενα, όπυο θα διεξαχθεί η τελική φάση του πρωταθλήματος. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρούν οι Αιγαιοπελαγίτες ποδοσφαιριστές τόσο μακριά σε μια τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Και για τους Λέσβιους, που θα κληθούν να εκπροσωπήσουν τις Μικτές Ζώνης πλέον, η χαρά είναι ακόμα μεγαλύτερη. Όσο για εμένα προσωπικά, το γεγονός πως θα κοουτσάρω τις Μικτές Ζώνης στα ημιτελικά αποτελεί αναμφίβολα μια ηθική δικαίωση."

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η τελική φάση θα διεξαχθεί στα Γιάννενα το χρονικό διάστημα από 5 έως 8 Απριλίου. Βάσει της κλήρωσης, η Μικτή Ζώνης Νήσων (Αιγαίου-Κρήτης) θα αντιμετωπίσει τη Μικτή Ζώνης Νοτίου Ελλάδας, ενώ στο άλλο ζευγάρι θα αναμετρηθούν ο Βορράς με το Κέντρο. Οι ημιτελικοί θα γίνουν τη Δευτέρα (5/4), ο μικρός τελικός τελικός την Τρίτη (6/4) και ο μεγάλος τελικός την Τετάρτη (8/4).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey