Ο πρώτος Έλληνας φίλαθλος-μέλος της Bayern FC είναι Λέσβιος!

24/11/2015 - 11:36 Τελευταία τροποποίηση στις 24/11/2015 - 13:49

Το να είναι κάποιος φίλαθλος μιας ομάδας είναι συνηθισμένο στο χώρο του ποδοσφαίρου. Στο εξωτερικό, το να είναι παράλληλα και μέλος της, αποτελεί ηθική υποχρέωση. Το να φτάνει η στιγμή όμως, να σε βραβεύει η ίδια η ομάδα για την πολυετή υποστήριξη σου ως φίλαθλος-μέλος της, είναι αναμφίβολα μια ξεχωριστή τιμή! Την οποία έζησε στη Γερμανία, πριν λίγες μέρες, ένας Έλληνας. Και το κυριότερο, ένας συντοπίτης μας, Λέσβιος.

Ο λόγος για τον κ. Ασημάκη Χατζηνικολάου, που βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση από τη διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου, πριν λίγες μέρες, ως το αρχαιότερο μέλος του συλλόγου με ελληνική καταγωγή! Ο εκ Μυστεγνών φίλαθλος των Βαυαρών τιμήθηκε σε με μια ξεχωριστή τελετή στο Allianz Arena, ανήμερα της απελευθέρωσης της πόλης της Μυτιλήνης, στις 8 Νοεμβρίου. Ο κ. Χατζηνικολάου έχει την τιμή να είναι ένα από τα πρώτα μέλη της Μπάγερν. Συγκεκριμένα κατέχει την κάρτα μέλους με Νο 332, σε ένα σύλλογο που βρίσκεται στην κορυφή της ειδικής λίστας σε αριθμό μελών, απαριθμώντας περισσότερα από 265.000!

Ο ίδιος μετοίκησε στη Γερμανία σε νεαρή ηλικία και επί 40 χρόνια υπήρξε αθλητικογράφος και παραγωγός στη βαυαρική ραδιοφωνία. Έγινε ένθερμος οπαδός της Μπάγερν Μονάχου και ακολούθησε την ομάδα σε αρκετές αποστολές της, εντός και εκτός Γερμανίας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του γερμανικού συλλόγου, Karl Hopfner, έκανε ειδική μνεία στον κ. Χατζηνικολάου, ξεχωρίζοντάς τον για τη διαχρονική του προσφορά και την ανιδιοτελή του αγάπη προς την Μπάγερν Μονάχου, με το κοινό στην αίθουσα να χειροκροτεί θερμά.

Με τις μεγάλες δόξες της Bayern FC, Franz Beckenbauer (αριστερά) και Paul Breitner (δεξιά)

Το "SL" επικοινώνησε μαζί του, εν όψει και της σημερινής αναμέτρησης των Βαυαρών με τον Ολυμπιακό, με τον κ. Ασημάκη Χατζηνικολάου να αναφέρει συγκινημένος: "Είναι η μέγιστη τιμή, που θα μπορούσε να βιώσει ένας φίλαθλος από την αγαπημένη του ομάδα. Πραγματικά, η στιγμή ήταν υπέροχη και ευχαριστώ από καρδιάς τους διοικούντες την Μπάγερν για αυτή τη βράβευση. Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων συλλόγων στον κόσμο. Χαίρομαι, που είμαι κομμάτι του και πολύ περισσότερο, που η στήριξη, την οποία προσφέρουν απλόχερα οι φίλαθλοι στις ομάδες τους, αναγνωρίζεται έμπρακτα από αυτούς τους κολοσσούς".

Για την οικογένεια Χατζηνικολάου, η στήριξη στη Μπάγερν Μονάχου φαίνεται πως αποτελεί... παράδοση, αφού εκτός του κ. Ασημάκη Χατζηνικολάου και ο γιος του, Αχιλλέας, ακολουθεί τα χνάρια του. Ο γνωστός ατζέντης FIFA είναι κι αυτός μέλος της βαυαρικής ομάδας, εδώ και 22 χρόνια, ενώ παράλληλα είναι ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του πρώτου συνδέσμου ξένης ομάδας στην Ελλάδα, του FC Bayern Fan Club Macedonia - Greece, που έχει ανοίξει τις πύλες του στους υποστηρικτές του γερμανικού συλλόγου από το 1994. Μάλιστα, η διοίκηση της Μπάγερν τίμησε και εκείνον με ειδική πλακέτα για την πολύπλευρη προσφορά του στο σύλλογο.

Μεγάλος άτυχος της αποψινής βραδιάς είναι όμως ένας άλλος Μυτιληνιός, ο Πραξιτέλης Βούρος, του οποίου ατζέντης είναι ο Αχιλλέας Χατζηνικολάου. Ο "Πράξι" ταλαιπωρείται από μια θλάση και δυστυχώς δεν πραγματοποίησε το ταξίδι στη Γερμανία για λογαριασμό του Ολυμπιακού, με τη φανέλα του οποίου έκανε ντεμπούτο στο Champions League μέσα στο Emirates Stadium, στη νίκη επί της Άρσεναλ.

Το Allianz Arena έχει φορέσει από νωρίς σημερα τα... γιορτινά του, για ακόμα μία ποδοσφαιρική πανδαισία σε ρυθμούς Champions League. Στις εξέδρες θα βρίσκονται περίπου 5.500 οπαδοί των "ερυθρολεύκων", όμως κάπου στα επίσημα θα υπάρχουν δύο συντοπίτες μας, η καρδιά των οποίων θα σκιρτά δικαιωματικά υπέρ των Βαυαρών...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey