Μπιτσαξής: "Θα κλείσει η στρόφιγγα..."

22/02/2011 - 13:34

Διακοπή της χρηματοδότησης του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τη στιγμή που δεν μπορεί να ρυθμίσει τα... του οίκου του, προανήγγειλε ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής. Αφορά τόσο την ΕΠΟ, όσο και τα πρωταθλήματα της Superleague, Football League και Football League 2.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Πολιτισμού, σε ανακοίνωσή του, είχε επισημαίνει την αυστηρότερη εφαρμογή των ρητρών βίας στις χορηγικές συμβάσεις της ΟΠΑΠ, αλλά και στις συμβάσεις για τα τηλεοπτικά διακιαώματα.

Το σημαντικό κομμάτι της ανακοίνωσης της ΓΓΑ:

"...Το συντεταγμένο ποδόσφαιρο οφείλει να ξεκαθαρίσει το ίδιο, ποια είναι τα όρια της αυτοδιοικητικής λειτουργίας του και πού στερείται της ικανότητας να οργανώσει τα του οίκου του. Η συζήτηση για τη φερεγγυότητα των ελληνικών πρωταθλημάτων πρέπει να ανοίξει. Η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Οφείλει όμως να κάνει το ίδιο, και άμεσα, το συντεταγμένο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε διαφορετική περίπτωση η στρόφιγγα της χρηματοδότησης, που προέρχεται έμμεσα η άμεσα από το κράτος, θα κλείσει οριστικά για κάθε ομάδα, που καλλιεργεί άμεσα ή έμμεσα τη βία και για κάθε συνεταιρισμό. που δεν μπορεί να κάνει το καθήκον του."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey