Αρνητική η ΕΠΟ στο άνοιγμα των φακέλων!

21/05/2011 - 05:25

Άνοιγμα των φακέλων αδειοδότησης ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ ζήτησε το μέλος του ΔΣ, Β. Χατζηαποστόλου. Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής πρόεδρος, με αφορμή τις έντονες φημολογίες ότι κι άλλες ομάδες ομάδες έχουν πρόβλημα με τα έγγραφα που αποκάλυψε ο κ. Πιλάβιος στη Βουλή, ζήτησε να μπει το θέμα σε ψηφοφορία και έγινε ο ακόλουθος διάλογος:

Χατζηαποστόλου: "Βγάλατε το έγγραφο στην Βουλή. Για ποια ρήτρα εμπιστευτικοτητας μιλάτε; Βάζω θέμα σε ψηφοφορια να ανοιχτούν οι φάκελοι της αδειοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας."

Πιλάβιος: "Αυτό απαγορεύεται από την UEFA, αλλά θα σας στείλουμε ένα έγγραφο και θα ρωτάμε αν επιτρέπεται να ανοιχτούν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι όμως δυνατόν να ανοιχτούν εδώ παρουσία όλων;"

Χατζηαποστόλου: "Να συστήσουμε μια τριμελή επιτροπή."

Πάντως, όπως αναμενόταν η απάντηση της ΕΠΟ στη Βουλή για το άνοιγμα των φακέλων ήταν αρνητική.

Η θέση της Super League, όπως τη διατύπωσε ο κ. Κομνηνός ενώπιον του ΔΣ της ΕΠΟ στην πρόταση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων και να εξετάσει τους φακέλους αδειοδότησης των ΠΑΕ, ήταν ότι "το περιεχόμενο των φακέλων πρέπει να παραμείνει εμπιστευτικό".

Για τις πλαστές ενημερότητες

Η έρευνα που έχει αρχίσει από τις 8 Απρίλιου για τις πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ειπώθηκε μάλιστα ότι δεν είναι συνεργάσιμες όλες οι ομάδες και δε στέλνουν στην ΕΠΟ τα στοιχεία που τους ζητούνται. Η επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ: "Κατόπιν πρότασης του κ. Καλογιάννη, αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία μέχρι την προσεχή Πέμπτη 26/5/2011 έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις που εκκρεμούν από καταστήματα ΙΚΑ και ΔΟΥ και μάλιστα να ενημερωθούν σχετικά οι ενδιαφερόμενες ΠΑΕ".

Ρεπορτάζ: Δημοσθένης Χριστόπουλος, soccerplus.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey