Πήρε το "βάπτισμα" ο Αρμενάκας

12/12/2013 - 13:10

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εθνικής παίδων (κάτω των 16 ετών) πραγματοποίησε ο Έλληνας ομογενής με καταγωγή από το Πλωμάρι, Πάνος Αρμενάκας, στη φιλική νίκη της Ελλάδας μέσα στην Ιταλία με σκορ 1-2.

Ο Αρμενάκας, που έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας από πολύ μικρή ηλικία χάρη στο ποδοσφαιρικό του ταλέντο, ξεκίνησε βασικός φορώντας για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο σε επίσημο παιχνίδι, έστω και φιλικού χαρακτήρα. Στον αγώνα πήραν χρόνο συμμετοχής όλοι όσοι βρίσκονταν στην αποστολή και αυτός ήταν ο λόγος που ο Λέσβιος ποδοσφαιριστής της Γουότφορντ παραχώρησε τη θέση του στο 30ο λεπτό στον Λημνιό.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ο Πάνος Αρμενάκας δήλωνε "γεμάτος από αισθήματα περηφάνιας και τιμής για την πρώτη του συμμετοχή στην Εθνική ομάδα", παίζοντας "για λογαριασμό της πατρίδας του", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την ιστορία η Ελλάδα κέρδισε 1-2 με ανατροπή, μένοντας πίσω στο σκορ στο 17' με γκολ του Αράς, ισοφαρίζοντας στο 40' με τον Κυρτζιαλίδη και παίρνοντας τη νίκη στο 67' με γκολ του Πίσπα.

Στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Μπάμπης Ζελενίτσας τόνισε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, δεν στέκομαι όμως ιδιαίτερα στο αποτέλεσμα, αλλά στη μεγάλη διάθεση και θέληση που έδειξαν να παλέψουν το παιχνίδι. Το φιλικό αυτό είναι στο πλαίσο της προετοιμασίας της ομάδας, ώστε όλοι να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων. Σε αυτή τη χρονική στιγμή τα παιδιά έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν, διαπιστώσαμε όλοι πως έχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης και δυνατότητες. Αντιλήφθηκαν και τα ίδια τα παιδιά πως πρέπει να δουλέψουν σκληρά στις ομάδες τους και όταν έρθουν εκ νέου στην Εθνική να είναι πανέτοιμοι για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν. Αυτό που μετράει είναι πως και αυτή η φουρνιά έχει μέλλον και είναι στο χέρι τους να φτάσουν σε σημαντικές επιτυχίες μελλοντικά».

Η σύνθεση της ΕΛΛΑΔΑΣ: Ιακωβίδης (59’ Παπαδάκης)- Μπέτσας (41’ Βαλμάς), Νικολάου (41’ Γιαννούτσος), Πανουργιάς, Ευαγγέλου, Αγιασιώτης, Πάνος Αρμενάκας (30’ Λημνιός), Μίγγος (41’ Νάτσος), Σταθόπουλος, Μούργος (41’ Λάμπρου), Κυρτζιαλίδης (59’ Πίσπας)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey