Kάτι... ψήνεται (και) για Διαγόρα!

21/05/2018 - 15:58 Τελευταία τροποποίηση στις 21/05/2018 - 16:12

Πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι φήμες που θέλουν την ΕΠΟ να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης στη Γ' Εθνική, εξέλιξη που μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω και για τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, ο οποίος γνωρίζει ως τώρα πως έχει υποβιβαστεί από τον 7ο Όμιλο.

Όσο πλησιάζουν τα μπαράζ ανόδου προς τη Football League στην ολοκλήρωσή τους, τόσο μεγαλώνουν τα σενάρια που αναπτύσσονται και αφορούν τις σκέψεις ή και τα σχέδια της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την επόμενη σεζόν. 

Τις τελευταίες ώρες, ακόμα και εκείνοι εντός της ΕΠΟ που απέρριπταν με βεβαιότητα τα όποια σενάρια πριν λίγες εβδομάδες, έχουν αρχίσει να εκφράζονται πιο ανοπικτά στο ενδεχόμενο αναδιάρθωσης. Αφορμή αποτελεί ο απροσδόκητος υποβιβασμός ομάδων με οικονομική ευρωστία, όπως η Ρόδος από τον 6ο Όμιλο ή με βαριά φανέλα, όπως ο Φωστήρας από τον 8ο Όμιλο και οι πιέσεις που δέχονται στην Ομοσπονδία για να... σωθούν από το παράθυρο. Εάν συμβεί αυτό, τότε όσες ομάδες τερμάτισαν ακριβώς στη ζώνη του υποβιβασμού, χάνοντας την παραμονή στις λεπτομέρειες, δηλαδή το Διδυμότειχο (1ος), η Νάουσα (2ος), ο Εθνικός Φιλιππιάδας (3ος), ο Ρήγας Φεραίος (4ος), η Αχαϊκή (5ος), η Ρόδος (6ος), ο Διαγόρας Αγ. Παρασκευής (7ος) και ο Φωστήρας (8ος) θα κάνουν εκ νέου σχέδια για τη Γ' Εθνική της επόμενης περιόδου.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, αναζητείται νομική φόρμουλα ώστε η εισήγηση που θα γίνει να μπορεί να σταθεί στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, αρχές Ιουνίου. Ήδη, οι ομάδες που εμπλέκονται στο σενάριο αυτό έχουν ορίσει τους δικηγόρους τους, ώστε να ισχυριοποιήσουν τα επιχειρήματά τους. Ένα εκ των βασικών είναι το γεγονός πως οι όμιλοι των μόλις 11 ομάδων στην περσινής Γ' Εθνικής δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αποδεκτοί. 

Σενάριο υπάρχει και για τα μπαράζ ανόδου προς τη Football League, που θέλει την όλη διαδικασία... ανούσια. Κι αυτό υπάρχει φημολογία πως θα προβιβαστούν τελικά και οι 8 πρωταθλητές των ομίλων, όχι μόνο όσοι τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις των δύο ομίλων. 

Μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, όλοι βαδίζουν σε... αναμμένα κάρβουνα. Εξελίξεις αναμένονται πάντως τις επόμενες ημέρες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey