Ένσταση Φωκικού και... άνω-κάτω η άνοδος!

05/08/2011 - 15:14 Τελευταία τροποποίηση στις 05/08/2011 - 18:21

Το ΤΑΠ Φωκικός εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει, ότι θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης της Football League, σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνα μπαράζ μόνο για τις ομάδες που τερμάτισαν στην 3η θέση νοτίου και βορείου ομίλου, κάτι που αντιτίθεται βάσει της προκήρυξης που εγκρίθηκε στην αρχή της σεζόν από την ΕΠΟ και την ΕΕΠ.

Η κίνηση αυτή του Φωκικού όμως, βάζει... φρένο στην απ' ευθείας άνοδο της ΑΕΛΚ και του Βύζαντα Μεγάρων, αφού πλέον αλλάζουν τα δεδομένα και η Football League καλείται να πάρει νέες αποφάσεις. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Λίγκας Χρήστο Ψέλλα, έπειτα από επικοινωνία που είχε το sportlesvos.gr μαζί του, η διοργανώτρια αρχή γνώριζε μέσω της νομικής της υπηρεσίας πως "Φωκικός και Ηρακλής Ψαχνών είχαν κάθε δικαίωμα να προσβάλλουν την απόφαση, κάτι που θα οδηγούσε σε άμεση δικαίωσή τους και πλέον εξετάζει άλλες λύσεις".

Η διοργανώτρια αρχή ουσιαστικά έκοψε... αντιδράσεις, λαμβάνοντας μια έωλη απόφαση, που έμοιαζε περισσότερο με πρόταση και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να σταθεί για περισσότερες από λίγες ώρες.

Πλέον, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Ψέλλας στο sportlesvos.gr, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. "Το πρώτο και πιθανότερο είναι να οδηγηθούμε σε αγώνες μπαράζ μεταξύ και των τεσσάρων ομάδων, τέλος Αυγούστου, μέσω των οποίων θα δοθούν τρία εισιτήρια ανόδου, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση κανείς αυτή τη στιγμή να γνωρίζει με ποια ρόστερ θα αγωνιστούν οι ομάδες στους αγώνες διαβάθμισης. Το δεύτερο είναι να περιμένουμε, μήπως υπάρξει και νέος υποβιβασμός ομάδας από τη Β' Εθνική, ώστε να ανέβουν και οι τέσσερις ομάδες που θα έπαιζαν μπαράζ. Το ενδεχόμενο να ανέβουν με τα υπάρχοντα δεδομένα υποβιβασμών από τη Β' και οι τέσσερις αυτές ομάδες, φαντάζει εξαιρετικά απίθανο, αφού τότε θα μαζευτούν στη Β' Εθνική συνολικά 19 ομάδες για το νέο πρωτάθλημα", τόνισε ο κ. Ψέλλας.

Σύμφωνα με την πλευρά του Φωκικού, ήταν αδύνατο να μην κινηθούν διά της νομικής οδού κατά της απόφασης της Λίγκας, αφού είναι προτιμότερο να γίνουν τα μπαράζ μεταξύ τεσσάρων ομάδων, έχοντας η κάθε ομάδα συνολικά 75% πιθανότητες ανόδου, παρά μπαράζ μεταξύ δύο ομάδων, όπου οι πιθανότητες μειώνονται στο 50%.

Η ανακοίνωση του ΤΑΠ Φωκικός:

"Βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος Γ' Έθνικής, περιόδου 2010-2011, οι ομάδες που θα καταλάβουν την 2η και 3η θέση της βαθμολογίας εκάστου ομίλου, θα απαρτίσουν γκρούπ 4 ομάδων με διεξαγωγή αγώνων play off, με παιχνίδια εντός και εκτός έδρας σε 6 αγωνιστικές, οι οποίες ορίζονται μετά από κλήρωση. Η οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων γίνεται μετά το πέρας διεξαγωγής των play off.

Επειδή από το Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι, μετά από απόφαση της Ένωσης Β-Γ' Εθνικής, θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ Φωκικού και Ηρακλή Ψαχνών, θεωρούμε ότι, αυτό αντίκειται στον κανονισμό αγώνων και στην προκήρυξη που εκρίθηκε από ΕΠΟ και ΕΕΠ.

Θα κινηθούμε νομικά κατά της απόφασης και με κάθε νόμιμο μέσο θα διεκδικήσουμε την εφαρμογή των κανονισμών.

Η επιλογή παικτών – προπονητη κτλ, για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012, πρέπει να γίνεται καθαρά με κριτήρια της όλης αγωνιστικής περιόδου και των στόχων που έχει κάθε ομάδα και όχι για ένα μόνο παιχνίδι, αν αυτό λέγεται μπαράζ."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey