Αφιέρωμα του "Φως των Σπορ" στον αμφιλεγόμενο "Κόπερφιλντ"

22/02/2012 - 13:02 Τελευταία τροποποίηση στις 22/02/2012 - 13:46

Το όνομά του συνδέθηκε με τη μεγαλύτερη επιτυχία της σύγχρονης εποχής του λεσβιακού ποδοσφαίρου, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Περιφερειακό πρωτάθλημα με την ΑΕΛΚ, που σήμανε και την απαρχή της μεγάλης πορείας του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

Αγαπήθηκε αλλά και μισήθηκε από πολλούς στην σύντομη αλλά… πλούσια από κάθε άποψη θητεία του στην ΑΕΛΚ και έφυγε τελικά σαν φίλος μετά τη δεύτερη παρουσία του στην ομάδα, η οποία όμως δεν είχε σε καμία περίπτωση την ίδια επιτυχημένη εξέλιξη που είχε η πρώτη.

Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ο Σωτήρης Αντωνίου στις καλές του είχε εμπνεύσεις μοναδικές που του χάρισαν και το προσωνύμιο στη Μυτιλήνη «Κόπερφιλντ».

Αλησμόνητες οι αποφάσεις του να αλλάξει τερματοφύλακα στο… 93΄ για να αποκρούσει αυτός μετά πέναλτι, αλλά και οι αναρίθμητες «χρυσές» αλλαγές του στην πρώτη του απόλυτα επιτυχημένη θητεία του στην ΑΕΛΚ.

Όταν ο οίστρος του στέρευε όμως, τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν καταστροφικά.Στον Εορδαϊκό δεν έπιασε και στην επιστροφή του σα Μεσσίας στην Καλλονή και στη Γ΄ Εθνική πλέον, κατάφερε να κάνει ένα σερί οκτώ αγώνων χωρίς θετικό αποτέλεσμα, χάνοντας την πρωτιά από τη βαθμολογία. 

O Ποντικός:"Βγάζει ακόμα... μπαρμπούνια ο Σωτήρης!"

 

 

Σήμερα κοουτσάροντας τον Πανηλειακό, καταφέρνει να φέρει ξανά στην επιφάνεια το… καλό του πρόσωπο, οδηγώντας τον… τρένο στη Football League, αναγκάζοντας την εφημερίδα «Φως των Σπορ» να του πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα στο σημερινό του φύλλο, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν «μοντέρνο» τεχνικό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο ίδιος ο Αντωνίου, μιλάει για το αγαπημένο του σύστημα… 4-6-0  δίνοντας έμφαση στο ρόλο των «δεκαριών», που εφάρμοσε και στην Καλλονή  με τον Καρτάλη και το συνεχίζει σήμερα με έναν άλλο γνώριμό μας, τον Αριστείδη Λώττα, που φόρεσε κι αυτός τη φανέλα της ΑΕΛΚ στην περσινή σαιζόν… Τα υπόλοιπα στη συνέντευξη στη γνωστή αθηναϊκή εφημερίδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey