Έβδομη θέση για την Εθνική ενόπλων δυνάμεων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών

12/07/2023 - 10:23 Τελευταία τροποποίηση στις 12/07/2023 - 10:32

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας συμμετείχε στο 14ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού που διεξήχθη στην πόλη Σπάκενμπουργκ, κατακτώντας την 7η θέση.

Με την ποδοσφαιρίστρια της Σαπφούς Λαμπρινή Ζκέρη στην αποστολή η οποία σημείωσε και ένα καταπληκτικό γκολ στον τελευταίο αγώνα αλλά και την Λυδία  Αγγελάκη που αγωνιζόταν τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα της Λέσβου, η Εθνική μας σημείωσε συνολικά 1 νίκη, 2 ήττες και 1 ισοπαλία, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στην έβδομη θέση. Η ομάδα της Νιγηρίας δεν έλαβε μέρος τελικά στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα στη πρώτη φάση η Εθνική μας να αγωνιστεί μόνο με την Ολλανδία και την Ιρλανδία.

zkeri-ethiniki-enoplon-2023.jpg (770×545)

Στον πρώτο αγώνα κόντρα στην οικοδέσποινα Ολλανδία, η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ. Η Εθνική μας στάθηκε άτυχη 91' με την αρχηγό Κωνσταντίνα Κατσαΐτη να σημαδεύει το δοκάρι με εκτέλεση φάουλ, ενώ  η τερματοφύλακας Ελένη Πελετίδου είχε αποκρούσει και πέναλτι. Ο δεύτερος αγώνας με αντίπαλο την Ιρλανδία έληξε ισόπαλος 0-0. Στον πρώτο αγώνα κατάταξης αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες και  ηττήθηκε από τις ΗΠΑ με σκορ 2-0.

Στον τελευταίο αγώνα για τις θέσεις 7-8, η Ελλάδα επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας της Ιρλανδίας στην διαδικασία των πέναλτι, με σκορ 4-2, μετά από συναρπαστικό αγώνα που έληξε στην κανονική του διάρκεια ισόπαλος 3-3. Η Εθνική μας ήταν πίσω στο σκορ 3-2, με τη Λαμπρινή Ζκέρη να ισοφαρίζει 3-3 λίγο πριν τη λήξη, ενώ πέτυχε και το τέταρτο- νικητήριο πέναλτι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey