Άνοδος όνειρο για τη Σαπφώ!

16/06/2020 - 15:24

Τι κι αν δεν έχει συμπληρώσει καλά-καλά ένα χρόνο ζωής; Η Σαπφώ, η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Λέσβου, που πέρυσι τέτοιες ημέρες έκανε δειλά-δειλά τα πρώτα της βήματα με μια συνάντηση μεταξύ κοριτσιών στον «Ταρλά», διερευνώντας το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ομάδας και της συμμετοχής της σε εθνική κατηγορία, θα παίζει την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Β' Εθνική!

Ναι, είναι γεγονός. Μετά από μια καθ' όλα εκπληκτική παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, κλέβοντας τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της, η Σαπφώ κερδίζει το προνομιούχο εισιτήριο της ανόδου. Η ΕΠΟ αποφάσισε αιφνιδιαστικά τη διακοπή των πρωταθλημάτων εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο η ομάδα της Λέσβου βρισκόταν στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα και ως πρωτοπόρος θα βρεθεί τη νέα σεζόν στη Β' Εθνική.

Επισήμως, η άνοδος θα ψηφιστεί στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας, επομένως είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί από την ΕΠΟ. Επί της ουσίας όμως, η απόφαση είναι ειλημμένη εδώ και λίγες ημέρες, μετά από σχετική συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής. Συγκεκριμένα, όπως όλα δείχνουν, θα προβιβαστούν συνολικά 10 ομάδες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι 6 ομάδες που προπορεύονταν στο πρωτάθλημα στους 6 πρώτους ομίλους, καθώς και οι 4 ομάδες που βρίσκονταν στην κορυφή των δύο υπο-ομίλων σε 7ο και 8ο, αντίστοιχα. 

Η Σαπφώ, που απολύτως δίκαια οδηγούσε τη βαθμολογική κούρσα στον δικό της υπο-όμιλο, έχοντας αποδείξει την ανωτερότητά της έναντι του Εθνικού Πειραιώς, περιμένει πλέον και επισήμως την άνοδό της στην ανώτερη κατηγορία.

Οι 10 ομάδες που «τσεκάρουν» τα εισιτήρια τους για τη Β' Εθνική είναι: 

Λέοντες Θεσσαλονίκης
Σειρήνες Γρεβενών
Μαγνησιακός Βόλου
Νίκη Τραγανού
Πόντιες Δραπετσώνας
Τράχωνες Αλίμου
Σαπφώ Λέσβου
Διαγόρας Ικαρίας
Κωακός Φιλίνος
Βασίλισσες Νότου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey