Κυπελλούχος Λέσβου ο Αετός Λουτρών!

10/05/2023 - 20:33 Τελευταία τροποποίηση στις 10/05/2023 - 22:19

Το έκανε πέρυσι, το έκανε και φέτος ο Αετός Λουτρών που νίκησε 1-0 τον Αιολικό στον τελικό του Κυπέλλου Λέσβου με "χρυσό" σκόρερ τον 17χρονο Μανώλη Βόϊκο και αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά νταμπλούχος.

kypellouxos-aetos-2022-23_2.jpg (770×513)

Στα "ουράνια πετάνε" παίκτες, διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και οι φίλαθλοι του πρωταθλητή Αετού Λουτρών, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο Λέσβου μπροστά σε εκατοντάδες φιλάθλους των δύο ομάδων που βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 10/5 στον "Ταρλά" για να παρακολουθήσουν την όμορφη διοργάνωση του τελικού από την ΕΠΣ Λέσβου, ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες του νησιού. Ο Αετός ευτύχισε να προηγηθεί 1-0 από το πρώτο μέρος και με σωστή διαχείριση παρά την πίεση και τις ευκαιρίες του αντιπάλου διατήρησε το υπέρ του αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, για τον οποίο υπάρχουν παράπονα για κάποιες αποφάσεις από την πλευρά του Αιολικού.

kypellouxos-aetos-2022-23_1.jpg (770×513)

Σε ένα δυνατό παιχνίδι με ένταση και με τον Αιολικό να παρατάσσεται με αρκετές αλλαγές στην βασική εντεκάδα, στο 17ο λεπτό ο Μανώλης Βόϊκος μετά από εξαιρετική ασίστ του Πιπερά, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Πιττάτζιη και με υποδειγματικό τελείωμα πέτυχε το πρώτο του τέρμα σε τελικό κυπέλλου που έμελλε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Ο Αιολικός που είχε απειλήσει νωρίτερα Παστρικό και Πλατέλλα, αύξησε την πίεση του μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, δημιούργησε ξανά επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Αετού με Καρλίτος Πλατέλλα ξανά και Άνθη, όμως δεν κατάφερε να βρει την ισοφάριση.

kypellouxos-aetos-2022-23_4.jpg (770×513)

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους "κυανόλευκους" να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Αετό να αμύνεται σωστά, ενώ λίγο έλλειψε σε μια αντεπίθεση στο 54' ο Βλαστέλλης να διπλασιάσει τα τέρματα για τους τυπικά γηπεδούχους μετά από αντεπίθεση, όμως ο γκολκίπερ του Αιολικού μπλόκαρε τη πλάκα μετά από ψιλοκρεμαστό σουτ. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του Αετού που συνέχισε να κρατάει το υπέρ του αποτέλεσμα και τον Αιολικό από την άλλη να δημιουργεί καλές ευκαιρίες με Ντινιωτάκη, Νικολάου και Πλατέλλα, όμως τα τελευταία λεπτά έμοιαζε αδύναμος να πετύχει το γκολ που θα έστελνε τις δύο ομάδες στην παράταση.

laskaris-vraveusi-epsl-telikos-kypellou-2022-23.jpg (770×513)

Αυτό είναι το ένατο κύπελλο για τον Αετό που κατάφερε να το σηκώσει πρώτη φορά στην ιστορία του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απέναντι στον Αιολικό. Ας σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα πραγματοποιήθηκαν αγώνες επίδειξης από τις Μικτές ομάδες της Λέσβου, ενώ στο ημίχρονο έγινε τιμητική βράβευση από την ΕΠΣ Λέσβου στον Παράσχο Λάσκαρη που την υπηρέτησε για περισσότερα από 35 χρόνια αλλά και την γενικότερη προσφορά του στο Λεσβιακό ποδόσφαιρο.

agones-epidikisis-miktes-telikos-kipellou-2022-23.jpg (770×513)

Ας σημειωθεί ότι ο τελικός του Νομού Λέσβου ανάμεσα στον Αετό Λουτρών και τον Ηρακλή Ατσικής θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης την Παρασκευή 19 Μαϊου, ενώ τη νέα χρονιά ο Νομός Λέσβου θα έχει πιθανότατα δύο εκπροσώπους στη Κύπελλο Ελλάδας, τον Αετό ή τον Ηρακλή και τον Αιολικό ο οποίος εάν προβιβαστεί στη Super League 2 θα συμμετέχει στον θεσμό από την τρίτη φάση και μετά.

aio-aponomi-telikos-kypelloy-2022-23.jpg (770×513)

Οι συνθέσεις:

Αετός Λουτρών(Θ.Διονυσάτος):Κουμπάς, Τοπάλι, Καλαφάτης, Μπάρκας, Πιπεράς(63'Γ.Μωυσίδης), Κριπιντίρης, Τσομπανέλλης, Βόϊκος(58'Ν.Μωυσίδης), Βλαστέλλης(79'Συβρής), Μιχαλάκης(79'Κουνιάρης), Σεφουλάϊ

Αιολικός(Δ.Παπασπύρου):Πιττάτζιης, Παστρικός(39'Μούκα), Κανελλόπουλος, Gachier, Αννιτσάκης, Stevanovic, Μουκίδης(77'Νικολάου), Πλατέλλας, Carlitos, Άνθης, Ντινιωτάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey