Το σήκωσε ξανά ο Αετός Λουτρών!

19/05/2023 - 21:54 Τελευταία τροποποίηση στις 19/05/2023 - 23:47

Για άλλη μια χρονιά ο Αετός Λουτρών παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του και έφτασε να μετράει το όγδοο τρόπαιο μέσα σε δύο χρόνια, αφού νίκησε 1-0 και τον Ηρακλή Ατσικής στο τελικό Κυπέλλου του Νομού Λέσβου.

Ο Αετός κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να στεφθεί πανάξια νταμπλούχος σηκώνοντας το δέκατο κύπελλο στην ιστορία του. Στο τελικό της Παρασκευής 19/5, με κεφαλιά του Γιάννη Κουνιάρη λύγισε τον αξιόμαχο Ηρακλή Ατσικής που επίσης κατέκτησε το κύπελλο Λήμνου για δεύτερη σερί σαιζόν. Μεγάλος πρωταγωνιστής σε άλλον έναν τελικό για την ομάδα του Λουτρών ο τερματοφύλακας Κουμπάς, ο οποίος κράτησε ζωντανό τον Αετό αποκρούοντας πέναλτι του έμπειρου Δημοσθένη Μανουσάκη με το σκορ στο 0-0.

kripintiris-manouskais-2022-23-telikos-kypellou.jpg (770×513)

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες πρόσφεραν μέτριο θέαμα, με τον Θεαγένη Διονυσάτο να προχωρά σε ροτέισον ενόψει της δύσκολης εβδομάδας που έρχεται στα μπαράζ ανόδου. Οι Μυτιληνιοί είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να δημιουργήσουν κλασική ευκαιρία. Στο 16' ο Συβρής σούταρε από κοντινή απόσταση, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 20' επίσης το απ' ευθείας χτύπημα φάουλ του Τσομπανέλλη από πλάγια θέση δεν ανησύχησε τον Ράπτη.Στο 35' μετά από σέντρα του Καλαφάτη, ο Σεφουλάϊ έπιασε την κεφαλιά, όμως ο τερματοφύλακας του Ηρακλή μπλόκαρε ξανά και στο 40' του σουτ Νίκου Μωϋσίδη πάλι δεν απείλησε την αντίπαλη εστία. Ο Ηρακλής στο πρώτο 45λεπτο δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

kouniaris-aetos-2022-23.jpg (770×513)

Μετά την ανάπαυλα ο Ηρακλής μπήκε στο γήπεδο ορεξάτος με καλύτερο ρυθμό, παρά την αγωνιστική αποχή πολλών ημερών. Στο 48' του σουτ του Δημήτρη Κρίκη δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Δύο λεπτά αργότερα ο Γιάννης Μωϋσίδης ανέτρεψε εντός περιοχής τον Κανταρά, με τον Δήμο Μανουσάκη να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι, όμως ο Δημήτρης Κουμπάς που το έχει κάνει συνήθεια κράτησε ξανά ανέπαφη την εστία του. Στο 56' μετά από φάουλ του Σεφουλάϊ, ο Μανουσάκης λίγο έλλειψε να πετύχει αυτογκόλ, αφού στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

manousakis-iraklis-telikos-2022-23.jpg (770×513)

Στο 61' ο Φώτης Κρίκης σούταρε, όμως ο γκολκίπερ του Αετού ήταν πάλι παρών. Στο 63' μετά από ασίστ του Νίκου Μωϋσίδη, ο Κουνιάρης έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Ότι δεν κατάφερε ο επιθετικός του Αετού το πέτυχε τέσσερα λεπτά αργότερα, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσομπανέλλη. Ο Αετός στη συνέχεια είχε ακόμη δύο καλές ευκαιρίες με τον Καλαφάτη και τον Μιχαλάκη. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ανήκει στους φιλοξενούμενους με την κεφαλιά του Κουδουνά στις καθυστερήσεις. 

kalafatis-2022-23.jpg (770×513)

Μετά τη λήξη του αγώνα ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων στους δύο φιναλίστ και του κυπέλλου στον Αετό Λουτρών που πανηγύρισε για ακόμη φορά.

epsl-2022-23-telikos-lypellou.jpg (770×513)

Οι συνθέσεις:

Αετός Λουτρών(Θ.Διονυσάτος): Κουμπάς, Καλαφάτης, Μπάρκας, Κριπιντίρης, Τσομπανέλλης(68'Μιχαλάκης), Κουνιάρης(80'Πατσατζής), Σεφουλάϊ(68'Βλαστέλλης), Βόϊκος(91'Κοντονίκας), Συβρής(68'Πιπεράς), Μωυσίδης Γ., Μωυσίδης Ν.

Ηρακλής Ατσικής(Κ.Ψυρούκης): Ράπτης, Κριαρής(79'Ψυρούκης), Μπαλτατζής, Παλάσκας, Τζάτζαλος(68'Κουδουνάς), Κανταράς Α., Κρίκης Φ., Κρίκης Δ., Κανταράς Ο.(63'Β.Κρίκης), Μανουσάκης, Κουφιδάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey