Πήραν την πρόκριση Κεραυνός και Καλλονή

23/09/2023 - 18:28 Τελευταία τροποποίηση στις 23/09/2023 - 19:10

Φωτογραφία από τον αγώνα ΑΟΒ-Κεραυνός Αφάλωνα

Πρεμιέρα στο Κύπελλο Λέσβου 2023-24, με την Kalloni SC Stani Dairy και τον Κεραυνό Αφάλωνα να τσεκάρουν το εισιτήριο για την δεύτερη φάση.

Η νεοσύστατη ομάδα της Καλλονής, Kalloni SC Stani Dairy εξασφάλισε άνετα την πρόκριση στην επόμενη φάση κόντρα στον Αλκιβιάδη, ο οποίος παρουσίασε αδυναμίες. Το πρώτο γκολ της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν στα γήπεδα της Λέσβου, σημειώθηκε στη Σκάλα Καλλονής από τον Πλουμή, οποίος έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 15ο λεπτό. Το 2-0 πέτυχε ο Καραγιάννης στο 25' και πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μάκης Σαμπάνης άνοιξε και αυτός λογαριασμό με τη νέα του ομάδα, σκοράροντας το 3-0. Στο 70ολεπτό ο Πλουμής με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το τελικό 4-0, ενώ στο 60ο λεπτό ο Αλκβιάδης είχε δοκάρι με τον Ανήφορο.

Στο "Χριστοφίδειο" γήπεδο Αγιάσου το πρώτο ημίχρονο ήταν στείρο με καλύτερη ευκαιρία στο 2ο λεπτό το τετ α τετ του Χριστοδούλου για τους φιλοξενούμενους. Στο 69' μετά από λάθος της άμυνας των Βασιλικών, ο Γιάννης Βαξεβάνης βρέθηκε μόνος του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, σημειώνοντας το γκολ που χάρισε την νίκη-πρόκριση στην ομάδα του Αφάλωνα. Αξιόμαχος ο ΑΟΒ, ο οποίος έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 86', με τον Πουρή να επεμβαίνει σωτήρια στο σουτ του Νικέλλη απο πλεονεκτική θέση.

Ας σημειωθεί ότι πριν την έναρξη των αγώνων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Φεργαδιώτη Δημητρίου, ο οποίος είχε διατελέσει προπονητής και παράγοντας του σωματείου Αρίων Μήθυμνας, ενώ υπήρξε και μέλος στο ΔΣ ομάδων της ΕΠΣ Χίου.

Α φάση

Kalloni SC Stani Dairy-Αλκιβιάδης 4-0
ΑΟ Βασιλικών-Κεραυνός Αφάλωνα 0-1

Κυριακή, 24/9, 16:30

Όλυμπος-Αετός
ΑΟ Μεσοτόπου-Διαγόρας
Αρίων Μήθυμνας-Φίλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey