Τσέκαραν το εισιτήριο Αετός, Διαγόρας και Αρίων Μήθυμνας

24/09/2023 - 19:17 Τελευταία τροποποίηση στις 24/09/2023 - 21:52

Φωτογραφία από τον αγώνα Όλυμπος Αγιάσου-Αετός Λουτρών

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η Α φάση του Κυπέλλου Λέσβου, με τον Αετό, τον Διαγόρα και τη Φίλια να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα φώτα ήταν στραμμένα στο "Χριστοφίδειο" γήπεδο Αγιάσου, με την ομάδα των Λουτρών να πανηγυρίζει τεράστια νίκη-πρόκριση στον έξτρα χρόνο με σκορ 1-3. Η ομάδα των Λουτρών αιφνιδίασε τους γηπεδούχους  μόλις στο 3ο λεπτό με τον νεαρό Δουκάκη, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Βλαστέλλη. Ο Όλυμπος κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στο 1-1 πριν το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους. Μετά από σέντρα του Ξυνού, ο Λαλάς από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.olympos-aetos-2023-24-kypello.jpg (1170×733)

Το σκορ δεν άλλαξε έως τη λήξη της κανονικής διάρκειας, με τις δύο ιστορικές ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Στο 100' ο Μουτζούρης σημάδεψε το δοκάρι του Παπαλόπουλου. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Αγριμάκη, ο Τριλιανός στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα, την έστειλε στην εστία της ομάδας του, ενώ μετά από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, ο Νίκος Μωυσίδης στο 107' έγραψε το τελικό 1-3.

Χαλαρή νίκη σημείωσε ο Διαγόρας στον Μεσότοπο με σκορ 1-9. Σαν σε προπόνηση η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου προηγήθηκε στο ημίχρονο 1-5. Στο 8ο λεπτό ο νεαρός Ορέστης Ντέντια άνοιξε τον χορό των τερμάτων για τη φιλοξενούμενη ομάδα. Δύο λεπτά αργότερα ο Βαγγέλης Ντούμος πέτυχε το 0-2 και στο 13' ο Κούτσας με κεφαλιά μείωσε 1-2 για τους γηπεδούχους. Από εκεί κει πέρα ο αγώνας είχε μονόπλευρο ενδιαφέρον, με την ομάδα της Αγίας Παρασκευής να σημειώνει ακόμη 7 τέρματα. Στο 24' ο Ματθαίου έκανε το 1-3, στο 27' ο Στρατής Χατζηκλειδαράς σκόραρε για το 1-4 και στο 37' ο Χατζηβαγιάννης το 1-5. Στην επανάληψη, βρήκαν δίχτυα ο Ορέστης Ντένια ξανά στο 59' και 77' ο Ποσνακίδης στο 50'και ο Χατζηβαγιάννης στο 79'.

Στο γήπεδο της Πέτρας ο Αρίων νίκησε 2-1 την ομάδα της Φίλιας. Στο 57' ο Γρούβας με πέναλτι έβαλε σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους, όμως ο Ιντζές στο 70' ισοφάρισε 1-1. Στο 81' ο Σταυρινός πέτυχε το τελικό 2-1, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Κρητικός για τους φιλοξενούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες Αιγέας, Αν/ση Γέρας και Ανδρονικάς προκρίθηκαν απ' ευθείας πρόκριση στην Β Φάση. Ας σημειωθεί ότι πριν την έναρξη των αγώνων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Φεργαδιώτη Δημητρίου, ο οποίος είχε διατελέσει προπονητής και παράγοντας του σωματείου Αρίων Μήθυμνας, ενώ υπήρξε και μέλος στο ΔΣ ομάδων της ΕΠΣ Χίου.

Α Φάση

Kalloni SC Stani Dairy-Αλκιβιάδης 4-0
ΑΟ Βασιλικών-Κεραυνός Αφάλωνα 0-1
Όλυμπος-ΑετόςΑ φάση 1-1. κδ, 1-3 παράταση
ΑΟ Μεσοτόπου-Διαγόρας 1-9
Αρίων Μήθυμνας-Φίλια 2-1

B φάση
Αν/ση Γέρας-Αετός Λουτρών
Kalloni SC Stani Dairy-Ανδρονικάς
Αιγέας-Κεραυνός Αφάλωνα
Αρίων Μηθ.-Διαγόρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey